Τουράμ: «Ήθελα το γκολ για τη Σαπεκοένσε»

Ο Ροτζέριο Τουράμ μιλάει στο SDNA για το γκολ που ήθελε να αφιερώσει στη Σαπεκοένσε και “πλήγωσε” την ΑΕΚ, εκείνο που... δεν έβαλε στο “Καραϊσκάκη” αλλά και τα μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομά του.

Στο “Γ.Καραϊσκάκης” παραλίγο να... σοκάρει τον Ολυμπιακό και να πρωταγωνιστήσει στην -αναμφίβολα- έκπληξη της χρονιάς στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν το έκανε όμως, αλλά και πάλι οι Φαίακες κατάφεραν να φύγουν με έναν “χρυσό” βαθμό. Μία εβδομάδα αργότερα ωστόσο δεν... συγχώρησε ο Βραζιλιάνος στράικερ την αδράνεια της “κιτρινόμαυρης” άμυνας και μόλις του δόθηκε η ευκαιρία, τιμώρησε την ΑΕΚ κι έσωσε την παρτίδα για την Κέρκυρα, που σε δύο σερί πολύ δύσκολα παιχνίδια έδειξε χαρακτήρα και πήρε ισάριθμες ισοπαλίες. 

Ο εκ των πρωταγωνιστών της φετινής σεζόν για την Κέρκυρα και σίγουρα μία από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος, Ροτζέριο Τουράμ μιλάει στο SDNA για το χθεσινό παιχνίδι με την Ένωση και την... τύχη που χρειάστηκε η ομάδα του, καθώς και για τις δραματικές στιγμές που έζησε τις τελευταίες μέρες μετά την αεροπορική τραγωδία που ξεκλήρισε τη Σαπεκοένσε. 

“Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Όπως εξάλλου και με τον Ολυμπιακό. Καθίσαμε όλη την εβδομάδα και αναλύσαμε τον αγώνα με την ΑΕΚ, πρόκειται για μία φοβερή ομάδα και γι' αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικός ο βαθμός που πήραμε. Είναι ένα αποτέλεσμα που μας δίνει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, αλλά κι αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας”, ήταν το πρώτο σχόλιο του 25χρονου άσου για το παιχνίδι με την Ένωση.

Όσο για το αν χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης η Κέρκυρα; “Ναι, σίγουρα χρειάζεται να έχεις και τύχη σε τέτοια παιχνίδια. Δεχτήκαμε κατά διαστήματα μεγάλη πίεση, αλλά το γνωρίζαμε πώς θα ήταν έτσι. Έπρεπε να παλέψουμε κάθε λεπτό του παιχνιδιού και το κάναμε. Ηταν μία ομαδική δουλειά, ασχέτως που πέτυχα εγώ το γκολ και στο τέλος το αποτέλεσμα μας δικαίωσε”. 

«Χρωστούσα το γκολ από τον Ολυμπιακό»
Κι αν με την ΑΕΚ το έβαλε, οι Φαίακες ακόμη... χτυπούν το κεφάλι τους για την ευκαιρία που είχε χάσει ο Τουράμ μία εβδομάδα νωρίτερα στο “Καραϊσκάκη” όταν βγήκε τετ α τετ με τον Λεάλι και θα μπορούσε να έχει χαρίσει ένα μυθικό διπλό στην ομάδα του. 

“Νομίζω ότι το χρωστούσα από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Κι εκεί βέβαια χρειαστήκαμε την τύχη για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Ήθελα πολύ να σκοράρω, αλλά δεν μου βγήκε, το έκανα όμως χθες και είμαι πολύ χαρούμενος για το βαθμό που πήραμε. Και τα δύο ήταν εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια, δεν μπορώ να πω ποιος ήταν πιο δυνατός, το γεγονός ότι βρίσκονται τόσο ψηλά στη βαθμολογία, δείχνει και τη δυναμική τους”. 

«Για τη Σαπεκοένσε...»
Η κουβέντα φυσικά δεν θα μπορούσε να μην πάει και στη Σαπεκοένσε που ξεκληρίστηκε στην αεροπορική τραγωδία που συγκλόνισε την υφήλιο πριν λίγες ημέρες κι ο ίδιος έσπευσε να της αφιερώσει το γκολ που πέτυχε.

“Ηθελα πολύ αυτό το γκολ για να το αφιερώσω στα παιδιά που έφυγαν. Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω. Ηταν τρομερά δύσκολες οι προηγούμενες ημέρες. Έχασα φίλους, ανθρώπους που είχα γνωρίσει κι αγαπούσα και δεν πρόκειται να τους ξαναδώ ποτέ. Εύχομαι ποτέ κανείς να μη ζήσει κάτι τέτοιο”. 

«Καμία επαφή για μεταγραφή, αλλά...»
Όσο για τη μεταγραφολογία γύρω από το όνομά του; “Δεν με έχει πλησιάσει κανείς για την ώρα. Από το ίντερνετ μαθαίνω κι εγώ για το ενδιαφέρον που υπάρχει από κάποιες ομάδες, σίγουρα είναι τιμητικό για οποιονδήποτε παίκτη. Εγώ θέλω να συνεχίσω να κάνω καλά τη δουλειά μου κι αν το κάνω δεν αποκλείεται στο μέλλον να έρθει μία μεγάλη μεταγραφή. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση πλέον μετά το μέτριο ξεκίνημά μου και νομίζω ότι βρίσκομαι στην καλύτερη φάση μου”.