Το προφίλ της Οσμανλίσπορ

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ της Οσμανλίσπορ, αντιπάλου του Ολυμπιακού στη φάση των «32» του Europa League. Η πρώην... Άνκαρασπορ με αιχμή του δόρατος τους Γουεμπό, Ρουσέσκου και τον αναμορφωτή της, Μουσταφά Ακτσάι.  

Η.. «σταχτοπούτα» πλην όμως διψασμένη για διακρίσεις Οσμανλίσπορ στον δρόμο του Ολυμπιακού.

Ο τουρκικός σύλλογος μπορεί να μην έχει την υποστήριξη των ποδοσφαιρόφιλων της Άγκυρας, αφού προτιμούν τις Ανκαραγκουτσού και Γκεντσλερμπιρλιγκί, ωστόσο έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της, την τελευταία διετία.

Ο τεχνικός του τουρκικού συλλόγου, Μουσταφά Ακτσάι, ο οποίος προτιμάει σύστημα σε διάταξη 4-2-3-1 έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του δημιουργώντας ένα σκληροτράχηλο και αξιόμαχο σύνολο.

Από το ρόστερ ξεχωρίζουν ο Ρουμάνος επιθετικός Ραούλ Ρουσέσκου και ο πεπειραμένος Καμερουνέζος στράικερ, Πιερ Ουεμπό.

ΙΔΡΥΣΗ: 1978

ΓΗΠΕΔΟ: Οσμανλί Σταντιουμού

ΤΙΤΛΟΙ: -

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ: Απέκλεισε διαδοχικά Zίμπρου Κισινάου στον Β΄ Προκριματικό Γύρο του Europa League (5-0, 2-2), την εσθονική Νόμε Κάλιου (1-0, 2-0) στον Γ΄ Προκριματικό Γύρο, και την Μίντιλαντ (2-0, 1-0) στα πλέι-οφ. Στη φάση των ομίλων τερμάτισε πρώτη μένοντας αήττητη κόντρα στη Βιγιαρεάλ (2-2, 2-1), κόντρα στη Στεάουα είχε απολογισμό μία νίκη (2-0) και μία ήττα (2-1), ενώ το ίδιο συνέβη και απέναντι στην Ζυρίχη (2-0 νίκη εντός και ήττα 2-1 στην Ελβετία).

ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Πέρυσι κατέλαβε την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα Τουρκίας με απολογισμό 14-10-10, ενώ μέχρι στιγμής φιγουράρει στην έβδομη θέση (5-7-2).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο 57χρονος Μουσταφά Ακτσάι, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του την τελευταία τριετία.

ΡΟΣΤΕΡ:

Τερματοφύλακες

Χακάν Αρικάν (Τουρκία)
Αχμέτ Εγίπ Τουρκασλάν (Τουρκία)
Ζιντρούνας Καρτσεμάρσκας (Λιθουανία)

Αμυντικοί

Αβντίγια Βρσάγεβιτς (Βοσνία)
Λούκας Σουκάλα (Πολωνία)
Κοράι Αλτινάι (Τουρκία)
Αϊκούτ Ντεμίρ (Τουρκία)
Τιάγκο Πίντο (Πορτογαλία)
Βάτσλαβ Προχάτζκα (Τσεχία)
Μουχάμεντ Μπαγίρ (Τουρκία)
Νουμάν Τσουρούσκου (Τουρκία)
Ταχά Αγιάν (Τουρκία)
Αλασανέ Ντιαμπί (Σενεγάλη)

Μέσοι

Μεχμέτ Γκιουβέν (Τουρκία)
Εντζίν Μπεκντεμίρ (Τουρκία)
Μπαντού Εντιάγ (Σενεγάλη)
Ερτνάλ Κιλιτσασλάν (Γερμανία)
Αντριάν Ρεγκατέν (Μαρόκο)
Σινάν Κουρτ (Τουρκία)
Αμινού Ουμάρ (Νιγηρία)
Ντζον Ντελάρζ (ΛΔ Κονγκό)
Μουσά Τσαγκιράν (Τουρκία)
Άνταμ Μαχέρ (Ολλανδία)

Επιθετικοί

Πιέρ Γουεμπό (Καμερούν)
Σεΐκ Ντιαμπατέ (Σενεγάλη)
Ραούλ Ρουσέσκου (Ρουμανία)

ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ: Ο τεχνικόςτης Μουσταφά Ακτσάι, ο οποίος έχει να επιδείξει υψηλά ποσοστά νικών βάζοντας την δική του σφραγίδα στον σύλλογο. Η Οσμανλίσπορ είναι ομάδα με ταχύτητα, ξεκάθαρους ρόλους στο γήπεδο που γνωρίζει πως να βγει στην κόντρα. Επίσης είναι αήττητη στα φετινά της ματς στην Ευρώπη.

ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ: Δεν έχει πυρήνα οπαδών καθώς το 2010 αποβλήθηκε από την τουρκική ομοσπονδία και έκανε.. restart αλλάζοντας όνομα και φιλοσοφία ως σύλλογος!

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: O Ολυμπιακός σε πέντε ματς κόντρα σε τουρκικές ομάδες έχει πετύχει μία νίκη κόντρα στη Γαλατασαράι το 2008 με 3-0 στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ (2008) και τέσσερις ήττες (οι δύο στα χαρτιά το 1958 όπου δεν είχε παραταχθεί λόγω των τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων.