Τρίποντο ελπίδας και... καταδίκης!

Το γκολ του Γιακουμάκη έκρινε την συνάντηση των Χανίων (1-0) με τον Πλατανιά να μένει ζωντανός στο όνειρο των πλέι οφ και τον Ηρακλή να χάνει πολλές από τις ελπίδες παραμονής!

Για τον Ηρακλή ήταν ένα ακόμα ματς do or die. Το κάνεις ή... πεθαίνεις. Απέναντι στον Πλατανιά και παίζοντας εκτός έδρας τα πράγματα ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολα. Τελικώς ένα γκολ του Γιακουμάκη έκρινε την αναμέτρηση και δημιούργησε ακόμα πιο πολλά προβλήματα στον Γηραιό. Οι Χανιώτες από την άλλη συνεχίζουν την καλή βαθμολογική συγκομιδή.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ
 
Διάταξη 4-2-3-1 για τον γηπεδούχο Πλατανιά: Σωτηρίου κάτω απ' τα δοκάρια, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης και Στάθης στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Μουνάφο - Στανισάβλιεβιτς, δεξιά ο Μενδρινός, αριστερά ο Γιορέντε, αιχμή του δόρατος ο Γιακουμάκης και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Μανούσος. Ίδιος σχηματισμός για Ηρακλή: Χουάντερσον πορτιέρε, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Στάμου και Αργυρόπουλος οι τέσσερις της άμυνας. Αμυντικά χαφ οι Ιντζόγλου και Δώνης, δεξί εξτρέμ ο Γροντής και αριστερά ο Κούρος. Επιτελικός ο Αγγελόπουλος και φορ ο Περόνε.
 
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ
 
Στο α' μέρος οι δύο ομάδες με την εικόνα τους στο γήπεδο έδειξαν περισσότερο διάθεση να κρατήσουν το μηδέν παρά να σκοράρουν. Εάν και βγήκαν φάσεις κλασικές ευκαιρίες δεν υπήρξαν. Το ματς δεν είχε τόση ποδοσφαιρική ποιότητα αλλά πιο πολύ δυνατές... μονομαχίες.
 
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
 
Στην επανάληψη ο Ηρακλής έβγαλε καλές φάσεις για γκολ. Είχε καλές ευκαιρίες κυρίως με τον Δώνη και τον Κούρο αλλά δεν τις αξιοποίησε. Στο 77' ο Γιακουμάκης είχε χαμένο τετ α τετ και λίγο μετά από αδράνεια της άμυνας του Ηρακλή έκανε το 1-0. Ο φορ των Χανιωτών δέχθηκε την ασίστ του Ντεβέσα, ο Στάμου γλίστρησε και τον έχασε και έτσι έκανε την προβολή. Η φάση είχε ξεκινήσει από μπαλιά του Στάθη. Στο υπόλοιπο του αγώνα ο Πλατανιάς είχε σουτ με Γουνδουλάκη και Μανούσου και ενώ ο Ηρακλής όσο και εάν πρέσαρε δεν μπόρεσε να κάνει το 1-1.
 
MVP: Ο Ντεβέσα με τον Γιακουμάκη. Ο Ισπανός με το που μπήκε έδωσε δημιουργική... φρεσκάδα στην ομάδα του και έχει την ασίστ στο γκολ. Ο Γιακουμάκης βάζει το 10ο του γκολ.
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Καλό ματς από τον Σωτηρίου αλλά και από τον Στάθη από μεριάς Πλατανιά. Οι Κούρος και Δώνης οι πιο κινητικοί και... μάχιμοι του Ηρακλή. 
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Στάμου και η άμυνα του Ηρακλή μόνο και μόνο για την φάση του γκολ του Γιακουμάκη. 
 
Η ΓΚΑΦΑ: Και εδώ μπαίνει η στιγμή που χάνει ο Στάμου τον σκόρερ, όπως και αδράνεια της αμυντικής γραμμής του Ηρακλή. 
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς πολύ σοβαρά... θέματα η διαιτησία. Ο Ηρακλής φωνάζει για ένα οφσάιντ στον Περόνε ενώ έβγαινε από πλάγια θέση για αντεπίθεση. Ζητάει πέναλτι σε μία φάση με το ν Μπαστακό όπου παράβαση δεν υπάρχει και γενικά έχει παράπονα. 
 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Έτσι όπως πήγαινε το ματς στο α' μέρος όλα έδειχναν ένα 0-0. Ο Πλατανιάς όμως στην επανάληψη ήταν πιο σοβαρός και ουσιαστικά επιθετικός και το πήρε το ματς.