Καπίνο: «Η Εθνική είναι μια ομάδα που έπαιζε και παίζει αμυντικά»

Ο Στέφανος Καπίνο μίλησε για το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με το Βέλγιο τονίζοντας πως η γαλανόλευκη δεν μπορεί σε ένα τόσο δύσκολο αγώνα με ένα τέτοιο αντίπαλο να παίξει επιθετικά.

Αναλυτικά μίλησε στη «Live Sport»  για: 

-το κλίμα στην ομάδα και την κατάσταση των ποδοσφαιριστών: «Όλα κυλούν πολύ καλά. Έχουμε προπονηθεί σωστά, είναι πολύ καλό το κλίμα και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε κόντρα στο Βέλγιο». 

-το τι χρειάζεται η Εθνική για να φθάσει σε θετικό αποτέλεσμα: «Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, αλλά κυρίως να εκμεταλλευτούμε την καλή αμυντική λειτουργία μας. Η Εθνική είναι μια ομάδα που έπαιζε και παίζει αμυντικά και σε ένα τόσο δύσκολο αγώνα με ένα τέτοιο αντίπαλο, δεν μπορούμε να σταθούμε τόσο στο επιθετικό κομμάτι μας. Πρέπει να είμαστε αμυντικά καλά, σφιχτοί και να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας. Όλα τα παιδιά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα». 

-την πολύ καλή επίθεση του Βελγίου: «Πιστεύω ότι θα μας δοθούν οι ευκαιρίες να απειλήσουμε την αντίπαλη εστία. Αν σκοράρουμε θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα μας περιμένει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι το Βέλγιο είναι πολύ καλή ομάδα, δυνατή, αλλά από εκεί και πέρα πιστεύω ότι, αν είμαστε συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι, με καθαρό μυαλό και ακολουθήσουμε το πλάνο μας, μπορούμε να καταφέρουμε να τους κοντράρουμε και να φύγουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα». 

-την εικόνα που έχει από το Βέλγιο: «Είναι μια πολύ γρήγορη ομάδα, που της αρέσει να έχει την κατοχή της μπάλας, να δίνει τον ρυθμό στο παιχνίδι, με πολλούς ποιοτικούς παίκτες, που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά σε οποιοδήποτε σημείο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% και στα 90 λεπτά και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, γιατί το παραμικρό λάθος μπορεί να το εκμεταλλευτούν. Όπως θα πρέπει και εμείς να εκμεταλλευτούμε το παραμικρό δικό τους λάθος για να πετύχουμε τον στόχο μας». 

-το αν υπάρχει ομοιότητα με τις δύο τελευταίες του συμμετοχές στην Εθνική, κόντρα σε Αυστραλία και Ολλανδία: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Εκείνο που ίσως μπορούμε να κρατήσουμε από εκείνους τους αγώνες και ενδεχομένως να εφαρμόσουμε, είναι ο τρόπος παιχνιδιού μας, η νοοτροπία και η ομαδικότητα που δείξαμε. Το σημαντικό για μας είναι να εφαρμόσουμε το πλάνο μας του προπονητή και να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο. Το παιχνίδι με το Βέλγιο και αυτό που ακολουθεί με τη Βοσνία θα κρίνουν πολλά στον όμιλο και πρέπει να δώσουμε τα πάντα. Θέλουμε πολύ να κάνουμε τον στόχο μας πραγματικότητα και να βρεθούμε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία. Αυτό που έχει σημασία και ελπίζουμε είναι ότι στο τέλος της διαδρομής να πάρουμε την πρόκριση».