Ο Μπεργκ, η Κίνα και το σπίτι στην Αθήνα!

Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε για την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις δυσκολίες που πέρασαν τα παιδιά του, τις προτάσεις που απέρριψε και την... μόνιμη διαμονή του στην Αθήνα!

Μια μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε σε Μέσο της πατρίδας του ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός, εκτός από τα όσα πετυχαίνει φέτος με τον Παναθηναϊκό, μιλάει στον συμπατριώτη του και για τα προβλήματα που πέρασε η οικογένειά του, όπως επίσης και για το γεγονός πως έχει αγοράσει σπίτι στην Ελλάδα για να ζήσει για πάντα στη χώρα μας!


 
Ο απεσταλμένος της Aftonbladet μνημονεύει το γεγονός πως δεν έπρεπε να πληρώσει τον καφέ του, αφού ο ιδιοκτήτης της καφετέριας στη Γλυφάδα που έγινε η συνέντευξη είναι οπαδός του Παναθηναϊκού, ενώ στέκεται στον γενικότερο σεβασμό που δείχνουν προς τον Μπεργκ όχι μόνο οι οπαδοί του «τριφυλλιού», αλλά όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι.

Στη συνέχεια, αναφέρεται σε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του Σουηδού. O νεογέννητος γιος του ταλαιπωρήθηκε από βρογχίτιδα και χρειάστηκε παροχή οξυγόνου. Κόλλησε μάλιστα τη σύζυγό του, η οποία χρειάστηκε να μπει επίσης στο νοσοκομείο, ενώ την ίδια περίοδο είχε ένα χτύπημα το άλλο του παιδί, με αποτέλεσμα να χρειαστεί νοσοκομείο. «Αισθάνθηκα λίγο πανικό. Ήταν δύσκολο να συγκεντρωθώ στα σωστά πράγματα. Η νούμερο ένα προτεραιότητα ήταν να τα πάει καλά το παιδί, να υποστηρίξω τη σύζυγό μου, τίποτα δεν ήταν πιο σημαντικό. Ευτυχώς, ο πατέρας μου και η σύζυγός του κατάφεραν αν έρθουν και να βοηθήσουν με τα παιδιά».

«Διανύω την τέταρτη σεζόν μου εδώ. Τα πράγματα είναι καλά και νομίζω ότι οι Έλληνες εκτιμούν την καλή δουλειά που κάνω και την αφοσίωσή μου στην ομάδα. Δεν υπάρχουν πολλά σκανδαλώδη πρωτοσέλιδα για μένα εδώ. Υπάρχουν άλλοι παίκτες που κάνουν τα ΜΜΕ να ασχολούνται περισσότερο με τις ζωές τους, εγώ είμαι περισσότερο διπλωμάτης», λέει χαμογελώντας.

Στη συνέχεια, ο Σουηδός δημοσιογράφος, υπογράφει πως έχει ο Μπεργκ έχει αρνηθεί προτάσεις από Μαρσέιγ και Σικάγο Φάιρ για να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Τον ρωτάει, λοιπόν, αν σκέφτεται να επιστρέψει σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα. Ο επιθετικός του «τριφυλλιού», ξεκάθαρος: «Αν ήμουν στα 26 ίσως να το σκεφτόμουν περισσότερο. Αλλά αν βρεθεί κάτι που θα αρέσει σε εμένα, στη γυναίκα μου και στην οικογένειά μου όσο εδώ, τότε μπορεί να είναι μια κορυφαία ομάδα στο σωστό πρωτάθλημα».

Βέβαια, στη συνέχεια παραδέχεται πως δεν θα είναι όπως στον Παναθηναϊκό, λέγοντας: «Δεν θα είναι όλα όπως είναι στον Παναθηναϊκό. Το ενδιαφέρον εδώ για την ομάδα είναι μεγάλο, όπως και τα συναισθήματα υπάρχουν γύρω απ' αυτή».

Ο Μπεργκ βρίσκεται στην Εθνική Σουηδίας σε μόνιμη βάση πλέον και η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην πάει και εκεί. Αναφέρεται στο πως νιώθει όταν επιστρέφει στην πατρίδα του, αλλά ξεκαθαρίζει πως η ζωή του θα συνεχιστεί στην Ελλάδα και μετά τον Παναθηναϊκό... «Παλιά λαχταρούσα να επιστρέψω στη Σουηδία. Είχα καιρό να έρθω εδώ. Αυτό είναι το σπίτι μου. Σίγουρα μου λείπουν η οικογένεια και οι φίλοι μου στην Σουηδία, αλλά στην Ελλάδα έχουμε συχνά μπλε ουρανό, ζέστη και οι άνθρωποι είναι πραγματικά φιλικοί. Το φαγητό είναι μια χαρά. Έχουμε αγοράσει σπίτι 140 τετραγωνικών στην Ελλάδα που θα το έχουμε για πάντα. Έχουμε δική μας βεράντα στον τελευταίο όροφο και κοινόχρηστη πισίνα. Θα επιστρέφουμε πάντα εδώ, δεν έχει σημασία που ζούμε μόνιμα!», λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο απεσταλμένος της Aftonbladet κάνει λόγο και για πρόταση από την Γκουοάν Πεκίνου, η οποία απορρίφθηκε πριν ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Ο Μπεργκ, ξεκαθαρίζει την κατάσταση, λέγοντας: «Στην Κίνα μου προσέφεραν περισσότερα χρήματα απ' όσα έχω βγάλει κατά την διάρκεια πολλών ετών στην Ευρώπη. Όμως, ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ υψηλό ποσό που θέλει για να με παραχωρήσει. Η απόφαση δεν ήταν στα χέρια μου. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον. Τα πράγματα μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα. Θέλω να κερδίσω κάτι με τον Παναθηναϊκό και να βοηθάω την Εθνική ομάδα».