Ελιονούσι: «Διαφωνώ με την απόλυση Μπέντο»

Ο Ταρίκ Ελιονούσι... ξέσπασε για την εικόνα του Ολυμπιακού, δε συμφώνησε με την απόλυση του Μπέντο και μίλησε για τις παραχωρήσεις παικτών, αλλά και τα διαδοχικά άτυχα αποτελέσματα. 

Παραχωρήσεις παικτών, τραυματισμοί, απόλυση Μπέντο, φυσική κατάσταση... Ο Ταρίκ Ελιονούσι από το Μπέλφαστ όπου βρίσκεται με την Εθνική Νορβηγίας μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στον Ολυμπιακό  το τελευταίο διάστημα και τόνισε: «Όταν κερδίζεις είσαι Βασιλιάς και όταν χάνεις είσαι ένα τίποτα». Ο Νορβηγός διαφώνησε με την απόλυση του Πορτογάλου και το gazzetta.gr σας μεταφέρει τις ατάκες του στην εφημερίδα «nettavisen» που θα δημοσιευθούν τις επόμενες ώρες. 

- Ταρίκ γιατί θεωρείς πως τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό ήταν άσχημα;

Θα έλεγα πως ένας λόγος θα μπορούσε να ήταν πως πουλήθηκαν δύο από τους κορυφαίους παίκτες μας. Ένας μέσος και ένας επιθετικός. Ένας άλλος σημαντικός λόγος ήταν οι τραυματισμοί και επίσης ότι αλλάξαμε προπονητές αρκετές φορές. Ο προπονητής που είχαμε πριν ήταν προσωρινός αλλά θεωρήσαμε πως θα έμενε έως το τέλος της σεζόν καθώς έμεναν πέντε ματς και τα παιχνίδια Κυπέλλου. Όμως τώρα έχουμε άλλον προπονητή.

- Συμφωνείς στο ότι η ομάδα σου είχε πρόβλημα φυσικής κατάστασης;
Έτσι όπως το βλέπω εγώ όχι. Και ατομικά είχα πολλά τρεξίματα και από φυσικής κατάστασης ένιωθα καλά. Όμως δεν είναι τόσο απλό και εύκολο να τα λες αυτά. Ο Μπέντο, ο προηγούμενος προπονητής μας δέχθηκε κριτική μέσα στην σεζόν διότι θεωρήθηκε πως άφηνε σημαντικούς παίκτες στον πάγκο. Παίκτες όχι μόνο σημαντικούς για το γήπεδο αλλά και για τους οπαδούς ειδικά. Μετά όταν παίζεις στον Ολυμπιακό πρέπει να πάρεις ματς. Είναι σκληρό και δύσκολο. Όταν κερδίζεις είσαι Βασιλιάς και όταν χάνεις είσαι ένα τίποτα.

- Θεωρείς πως η αποχώρηση Μπέντο ήταν σωστή;
Από την δική μου πλευρά πιστεύω πως δεν ήταν. Όταν έφυγε ήμασταν πρώτοι και είχαμε περάσει στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο ή δεδομένο.