«Ήταν μια πρόκληση για εμάς, αλλά ακόμα δεν αποκτήσαμε τίποτα»

Για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την ευρεία νίκη επί του Παναθηναϊκού αλλά και για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της Super League κόντρα στην Κέρκυρα, μίλησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς.

Παράλληλα ρωτήθηκε για τον τελικό στο θεσμό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ εκθείασε για ακόμη μια φορά τους παίκτες του.

Αρχικά είπε ότι: «Κρατάμε την πρόκριση, κάναμε μια ανατροπή και γνωρίζουμε όλοι όταν είσαι πίσω με δυο γκολ, ήταν δύσκολο να το κάνεις. Βέβαια το πιστέψαμε όλοι αμέσως μετά το πρώτο παιχνίδι και από εκεί ξεκίνησε η πρόκριση που κάναμε χθες. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο που ήταν καταπληκτικός για ακόμη μια φορά, μας έδωσαν αυτό που έπρεπε να μας δώσει και αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τι είναι αυτό… Συνεχίζουμε, ήταν ένα παιχνίδι, μια πρόκληση, ήταν σίγουρα μεγάλη βραδιά αλλά μέχρι εκεί. Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα και ακόμα δεν έχουμε αποκτήσει τίποτα. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και έχουν μείνει δυο παιχνίδια, τώρα την Κυριακή και το άλλο Σάββατο, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αυτό του Σαββάτου».

Για το τι αφήνει αυτή η πρόκριση: «Σίγουρα είναι ότι καλύτερο για την ψυχολογία της ομάδας, γνωρίζουμε ήδη τι μπορούμε να κάνουμε. Θα ξαναπώ πως εμείς κάθε μέρα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, βέβαια με τόσα καινούργια πρόσωπα που ήταν η πρώτη τους χρονιά στον ΠΑΟΚ και μέχρι τώρα για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να έχω παράπονο. Σίγουρα υπήρχαν παιχνίδια που η ομάδα δεν έπαιξε καλά αλλά πιστεύω στα περισσότερα ήμασταν αυτοί που θέλαμε και φυσιολογικό είναι για κάθε ομάδα στον κόσμο, να έχει κάποιες περιόδους που να μην είναι στο 100%. Πάντα υπάρχουν οι στιγμές και η εποχή όπου η ομάδα κάνει μια κοιλιά, το περάσαμε και ελπίζω ότι το αφήσαμε πίσω».

Για τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ: «Κοιτάξτε, μιλάμε για μια καλή ομάδα που την τελευταία εποχή έχει καλά αποτέλεσμα και παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με την αρχή της χρονιάς. Είναι μια βελτιωμένη ομάδα με καλό προπονητή. Έχουν το σχέδιο τους, τον στόχο τους, βέβαια θα είναι ντέρμπι, θα είναι ο τελικός. Πιστεύω ότι θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για αυτό το παιχνίδι».

Για το ματς κόντρα στην Κέρκυρα στην τελευταία αγωνιστική: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό είναι κάτι που ζητάω από τους παίκτες μου, από σήμερα είμαστε γυρισμένοι σε αυτό το παιχνίδι, με μια ομάδα που ουσιαστικά δεν έχει κάποιο ενδιαφέρον βαθμολογικά. Σίγουρα αυτό μπορεί να είναι καλό για τους ίδιους γιατί όταν ομάδες έρχονται χωρίς ιδιαίτερη πίεση, παίζουν καλύτερα. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε, να πάρουμε τους βαθμούς και είμαστε συγκεντρωμένοι για να προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι».