«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτούμε από τώρα τον τελικό»

Ο Πατίτο Ροντρίγκες μίλησε για το τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με Γιάννενα, αλλά και για τον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργεντινός άσος στην Nova:

“Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του αγώνα με τα Γιάννενα και είναι λογικό μετά από οποιαδήποτε πρόκριση, το ηθικό της ομάδας να είναι στα ύψη”.

Στο τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό φοβηθήκατε μήπως χαθεί η πρόκριση;

“Είναι δύσκολο να παίζεις χωρίς τερματοφύλακα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζαμε κόντρα σε μια δυνατή ομάδα. Ευτυχώς διαχειριστήκαμε σωστά την κατάσταση και προκριθήκαμε”.

Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι αντίπαλός σας στον τελικό;

“Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλό παιχνίδι στον δεύτερο ημιτελικό. Η αλήθεια είναι όμως ότι για μας οποιοσδήποτε κι αν ήταν ο αντίπαλος θα γίνει ένα απόλυτο ντέρμπι, άρα είναι το ίδιο”.

Στο μυαλό σου υπάρχει από τώρα ο τελικός ή ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα;

“Είχαμε πολύ κακή αρχή στο πρωτάθλημα και δεν υπάρχει η πολυτέλεια να σκεφτόμαστε τον τελικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι τελειώσουμε νικηφόρα την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, λόγω της κακής αρχής που είχαμε”.

Τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ μέσα στα Γιάννενα για να γυρίσει νικήτρια στην Αθήνα;

“Να παίξουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε την κατοχή της μπάλας, να σκοράρουμε και μέσω του παιχνιδιού μας να δείξουμε πόσο θέλουμε τη νίκη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο”.

Σε προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένες φορές μετά από μια σημαντική πρόκριση, το μυαλό μένει στο προηγούμενο ματς;

“Για μένα προσωπικά όταν τελειώνει το παιχνίδι, βάζω τέλος. Το αφήνω στην άκρη και δεν θέλω να σκέφτομαι τι έχει προηγηθεί. Κοιτάω πάντα μπροστά. Το επόμενο παιχνίδι είναι με τα Γιάννενα και μετά θα δούμε τον ΠΑΟΚ”.

Η ΑΕΚ μπορεί να τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ;

“Δεν ξέρω καν τι θα γίνει στο ματς με τα Γιάννενα, πόσο μάλλον τι θα συμβεί στα πλέι οφ. Νομίζω ότι πάρα πολύ νωρίς για να σκεφτόμαστε τι μπορεί να γίνει στους αγώνες των πλέι οφ που θα ακολουθήσουν”.