«Ψάχνεται για Ρανόκια ο Ολυμπιακός»

Την περίπτωση του στόπερ της Ίντερ, Αντρέα Ρανόκια, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε ως δανεικός στη Χαλ του Μάρκο Σίλβα, εξετάζει ο Ολυμπιακός όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της ιταλική ιστοσελίδα.

Όσο ο καιρός περνά και πλησιάζει ο Ιούνιος, τόσο αυξάνονται τα ονόματα που εμπλέκονται καθημερινώς με τον Ολυμπιακό. Μια από τις θέσεις στις οποίες οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ενισχυθούν σημαντικά ενόψει της νέας σεζόν είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού και σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Ιταλού ρεπόρτερ Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, ένας από τους «στόχους» των πρωταθλητών Ελλάδας είναι ο Αντρέα Ρανόκια.

Ο 29χρονος Ιταλός στόπερ ανήκει στην Ίντερ, όμως από τον Ιανουάριο και μετά αγωνίστηκε ως δανεικός στη Χαλ του Μάρκο Σίλβα, μετρώντας 16 συμμετοχές στην Premier League, με 2 γκολ και 2 ασίστ. Ο θηριώδης (1,95μ.) αμυντικός που στα πρώτα χρόνια της καριέρας του θεωρήθηκε από τους πλέον εξελίξιμους ποδοσφαιριστές στη θέση του για το ιταλικό ποδόσφαιρο, θα επιστρέψει πλέον στο Μιλάνο και την Ίντερ (σ.σ. έχει συμβόλαιο ως το 2019). Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ντι Μάρτζιο, δεν αποκλείεται να αναχωρήσει και πάλι άμεσα για άλλες πολιτείες.

Όπως τονίζει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ο ίδιος ο Ιταλός επιθυμεί σε αυτό το σημείο της καριέρας του να βρει ένα σταθερό περιβάλλον εργασίας σε υψηλό επίπεδο και ο Ολυμπιακός μπορεί να του προσφέρει κάτι τέτοιο. Επιπλέον, στο δημοσίευμα τονίζεται ότι πέρα από τους πρωταθλητές Ελλάδας, στο «κυνήγι» της απόκτησής του βρίσκεται επίσης η Σουόνσι αλλά και ο... ίδιος ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος δεν αποκλείεται να τον ζητήσει στην ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του μετά την παραίτησή του από τη Χαλ.

Σημειώνεται ότι ο Ρανόκια είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Ιταλίας, μετρώντας 21 συμμετοχές από το 2010 και έπειτα. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Αρέτσο και εν συνεχεία αγωνίστηκε σε Τζένοα, Μπάρι, Ίντερ, Σαμπντόρια και Χαλ, μετρώντας συνολικά 295 επίσημα ματς και 18 γκολ στην καριέρα του. Τη σεζόν 2010-11 κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας με την Ίντερ ενώ μπήκε και στην καλύτερη ενδεκάδα της Serie A για την ίδια χρονιά (43 συμμ. / 3 γκολ).