Δυνατά για Χάβι Γκράθια ο Ολυμπιακός!

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA o Ολυμπιακός ψάχνει πολύ έντονα την περίπτωση του Χάβι Γκράθια, ο οποίος βρίσκεται σε φάση διαζυγίου με την Ρούμπιν Καζάν.

Η επιμονή του Ολυμπιακού στην ισπανική αγορά είναι δεδομένη και μία εξέλιξη της τελευταίας στιγμής επαναφέρει γερά στο προσκήνιο το όνομα του Χάβι Γκράθια, ο οποίος μπαίνει για τα καλά στην προπονητική κούρσα για τους Πειραιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA που έρχονται από τη Ρωσία, ο 47χρονος τεχνικός από την Παμπλόνα βρίσκεται σε ρήξη με την Ρούμπιν Καζάν, με την οποία έχει αρχίσει ήδη τις διαπραγματεύσεις για την λύση του συμβολαίου του, που μόνο εύκολη περίπτωση δεν είναι.

Ο παλιός τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου και της Κέρκυρας είχε υπογράψει πέρσι ένα ηγεμονικό τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 4 εκατομμυρίων ευρώ με την ομάδα του Ταταρστάν, όμως η Ρούμπιν θέλει να διακόψει τη συνεργασία μαζί του μετά από ένα χρόνο σχέσης.

Οι δύο πλευρές έχουν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όμως οι Ρώσοι επουδενί δεν θέλουν να καταβάλουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται από το συμβόλαιο, με τον Ισπανό τεχνικό να ψάχνει μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποζημίωση.

Μάλιστα η Ρούμπιν έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του, αφού για τρίτη φορά αναμένεται να επιστρέψει στο τιμόνι του συλλόγου, ο λαοφιλής Κουρμπάν Μπερντίγεφ, ο οποίος είναι η αδυναμία της νέας ιδιοκτησίας του συλλόγου.

Όπως ομολόγησε στο SDNA, ο εκ των εκπροσώπων του Ισπανού τεχνικού, Νταβίδ Πίρι: «είμαστε ενήμεροι για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, αλλά ακόμα δεν υπάρχει επίσημη πρόταση. Αυτό που προέχει είναι να βρεθεί μία λύση με τη Ρούμπιν Καζάν. Προς το παρόν ο Χάβι είναι προπονητής της Ρούμπιν. Αν λυθεί το συμβόλαιό του, τότε ναι, ο Ολυμπιακός είναι μία επιλογή μας».

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το μεγάλο όνειρο του Χάβι Γκράθια είναι ο πάγκος της Σεβίλλης, ωστόσο βρίσκεται ως τρίτη λύση για τους Ανδαλουσιανούς πίσω από τον Εντουάρντο Μπερίσο, Μαουρίσιο Πελεγκρίνο. Άλλες ισπανικές ομάδες (πλην της Αλαβές σε περίπτωση αποχώρησης του Πελεγκρίνο) που να μπορούσαν να συγκινήσουν τον Γκράθια δεν προκύπτουν, κάτι που ενισχύει την τύχη του Ολυμπιακού για έναν πολύ ανερχόμενο τεχνικό, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά σε Οσασούνα (2013-14) και Μάλαγα (2014-16), βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία (47) κι έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας.

Ακόμα, ακόμα και το γεγονός ότι με το συμβόλαιο ζωής που υπέγραψε πέρυσι με τους Ρώσους, έλυσε το οικονομικό του πρόβλημα μπορεί να κάνει τον Ισπανό να λειτουργήσει με πρώτο κριτήριο τη φιλοδοξία κι όχι το χρήμα, με το κασέ του Γκράθια να είναι απόλυτα συμβατό με αυτά που προσφέρει ο Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με πηγές από τη Ρωσία, το θέμα του διαζυγίου του Γκράθια με την Ρούμπιν Καζάν θα έχει ξεκαθαρίσει στις αρχές τις προσεχούς εβδομάδας, χρονικό περιθώριο που είναι μέσα στη διορία, που έχει ο Ολυμπιακός για την εξεύρεση νέου προπονητή.

Λεπτομέρεια που ίσως κάνει τη διαφορά; Ενώ τις προηγούμενες ημέρες, ο Ισπανός τεχνικός ήταν λαλίστατος στην επαφή του με το SDNA, αίφνης τηρεί σιγή ασυρμάτου, δίχως να απαντάει στις συνεχείς κλήσεις και τα μηνύματα. Μπορεί κι αυτό να έχει τη δική του σημασία…