Νίκη κόντρα στη Βάτενς

Καμία σημασία δεν είχε η νίκη του Ολυμπιακού στο φιλικό με τη Βάτενς, μπροστά στην ανακούφιση που δημιούργησε στους Πειραιώτες η εικόνα του Ρέτσου να ανακτά τις αισθήσεις του, μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του στο 87ο λεπτό του αγώνα.

Στο Ζέεφελντ της Αυστρίας βρίσκεται ο Ολυμπιακός από τις 16 Ιουνίου για το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας και το απόγευμα της Πέμπτης (23/6) έδωσε και το πρώτο του φιλικό, στην πόλη Stans και κόντρα στη Βάτενς.

Ευκαιρία για τους παίκτες του Μπέσνικ Χάσι να ξεφύγουν από την ρουτίνα των προπονήσεων, αλλά και για τον 46χρονο τεχνικό να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα του αυτή την εποχή.

Ο Χάσι που δεν άφησε σε... ησυχία τους "ερυθρόλευκους" και διαρκώς όρθιος έδινε οδηγίες, σχεδόν σε κάθε φάση. Ζητώντας τους να κάνουν όσα δουλεύουν καθημερινά στις προπονήσεις, αυτήν την πρώτη εβδομάδα στο Ζέεφελντ.

Για τους γηπεδούχους αυτό ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ και ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε έναν σαφώς ποιοτικότερο αντίπαλο. Ο τεχνικός της αυστριακής ομάδας (παίζει στην 2η κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας) προτίμησε ένα σύστημα 4-5-1, με τρεις ανασταλτικούς κατά βάση μέσους.

Από την άλλη πλευρά, ο Χάσι παρέταξε τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Μαρτίνς στο πλάι του Ρομαό και τον Κασάμι μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο. Το ανεπίσημο ντεμπούτο τους έκαναν οι Παπ Αμπού Σισέ, Κούτρης και Βρουσάι, που ξεκίνησαν το ματς, όπως και οι Τόλι, Ρισβάνης, Ντουμάνης και Μεγαρίτης που αγωνίστηκαν στο δεύτερο μέρος. Μποτία, Σκαφίδας και Βιάνα έμειναν εκτός αγώνα εξαιτίας των ενοχλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Με γκολ των Βέργου (28') και Μεγαρίτη (58') ο Ολυμπιακός κέρδισε με σκορ 2-0, αλλά πολύ μικρή σημασία έχει κάτι τέτοιο μπροστά στον σοκαριστικό τραυματισμό του Ρέτσου στο 87ο λεπτό, όταν ο Έλληνας στόπερ βρέθηκε αναίσθητος στο χόρτο από χτύπημα στο κεφάλι επάνω στη φάση. Ακολούθησαν δραματικές στιγμές μέχρι να τον επαναφέρουν οι γιατροί και να μεταφερθεί σε κλινική του Stans, όπου θα διανυκτερεύσει προκειμένου να παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας του.

ΒΑΤΕΝΣ (Τόμας Σίλμπερμπέργκερ): Όσβαλντ, Στάινλενχερ, Κούγκανικ, Νιντσλνάντερ, Τόπλιτς, Σνεμπάουερ, Κέκετζ, Γιούρντικ, Κόβατσεκ, Τσιμερχόφερ, Ντομίνγκες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας (46' Τόλι), Κούτρης (46' Ντε λα Μπέγια), Σισέ (46' Ρέτσος), Νικολάου (46' Ρισβάνης), Ρομαό (46' Μπουχαλάκης), Μαρτίνς (46' Ζντιέλαρ), Κασάμι (46' Μαρίν), Μανθάτης (46' Ντουμάνης), Βρουσάι (46' Μεγαρίτης), Βέργος (46' Σεμπά).