«Στόχος του Γιακουμάκη να καθιερωθεί στην ΑΕΚ»

Ο πατέρας του Γιώργου Γιακουμάκη, Μανώλης, μίλησε για την μεταγραφή του γιου του στην Ένωση και για τους στόχους του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πατέρας του Έλληνα επιθετικού της Ενωσης στο prismanews:

Για την μεταγραφή του γιου του στην ΑΕΚ: «Είναι μεγάλη χαρά για ένα πατέρα να βλέπει το γιο του να τον ξεπερνάει. Είμαι χαρούμενος για δυο σημαντικούς λόγους ο βασικός είναι ότι ο Γιώργος είναι εξαιρετικό παιδί και κατά δεύτερον καλός ποδοσφαιριστής. Από μικρός είχε όνειρα. Πάλευε καθημερινά για αυτά και μάλιστα πολύ σκληρά. Από δεκαπέντε χρονών είχε συμπεριφορά επαγγελματία ποδοσφαιριστή. ‘Ήταν απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις, έκανε ατομικές προπονήσεις, γυμναστήριο διατροφή και στερήθηκε πολλά πράγματα που είχαν τα παιδιά της ηλικίας του. Το βασικό, όμως, ήταν ότι είχε τύχη. Η τύχη χρειάζεται σε έναν ποδοσφαιριστή για να πετύχει αυτά που επιθυμεί».

Για το αν η ΑΕΚ είναι το ταβάνι του: «Η ΑΕΚ είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και σίγουρα αποτελεί όνειρο κάθ ποδοσφαιριστή το αποτελέσει μέλος της. Ο Γιώργος έχει ακόμα αρκετούς στόχους να πετύχει. Να έχει την υγεία του πάνω απ' όλα. Το να φορέσει το εθνόσημο είναι ένα από αυτά και ίσως και μια μεταγραφή στο εξωτερικό. Στην παρούσα φάση στόχος είναι η καθιέρωση στην ΑΕΚ για να ανταποδώσει την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο αλλά να δικαιώσει όλους αυτούς που πίστεψαν και επένδυσαν σε αυτόν».

Για το κατά πόσο τον βοήθησε ο ίδιος με την εμπειρία του: «Από μικρό παιδί ήταν στα γήπεδα. Στην αρχή έβλεπε τον πατέρα του σαν ποδοσφαιριστή και στην συνέχεια σαν προπονητή. Το αγάπησε αυτό το άθλημα, ήταν σχεδόν ένα με την ζωή του. Εγώ προσπάθησα να τον συμβουλεύω, να τον στηρίζω στα δύσκολα και να τον επικρίνω πάντα με όμορφο τρόπο για τα λάθη του. Κάθε παιδί έχει σαν το πρώτο ίνδαλμα του τον πατέρα του. Έτσι και ο Γιώργος. Είχαμε μια σχέση περισσότερο φιλική παρά πατέρα με γιο. Προσπάθησα να του μεταφέρω ό,τι ήξερα και να τον κάνω να γινεται καθημερινά καλύτερος άνθρωπος εκτός από αθλητής. Ο Γιώργος ήταν πάντα ένα παιδί χαμηλών τόνων , μετρημένο και χωρίς έπαρση».

Για τους ανθρώπους που βοήθησαν τον Γιακουμάκη στην πορεία του: «Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όλο το οικοδόμημα του ΠΟΑ. Από τις ακαδημίες και όσους τις αποτελούν γιατί κάνουν καταπληκτική δουλεία. Τον Μανώλη Πατεμτζή ο οποίος πίστεψε , στήριξε και έδωσε την ευκαιρία στο παιδί μου να δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής και όσους συνεργάστηκε αυτά τα πέντε χρόνια στον Πλατανιά κάνοντας μια ειδική αναφορά στον Γιώργο Παράσχο».