Πολύ κοντά σε Καρσελά ο Ολυμπιακός

Ο Μεχντί Καρσελά θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού για παίκτη που δεν είχε ήδη κλείσει μέσα στη σεζόν, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται ακόμη και μέσα στο 24ωρο. Σε καλό δρόμο και οι υποθέσεις των Οφόε, Εμενίκε.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Ζέεφελντ της Αυστρίας και το βράδυ της Τρίτης η αποστολή των «ερυθρόλευκων» θα επιστρέψει για λίγες μέρες στη βάση της. «Μαζί» της όμως ίσως... φτάσει και ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, ο πρώτος που θα ανακοινωθεί από τους πρωταθλητές και ο οποίος δεν ανήκει στο γκρουπ παικτών που είχε κλείσει από την σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ο λόγος βεβαίως για τον Μεχντί Καρσελά. Ο 28χρονος Βελγομαροκινός εξτρέμ της Γρανάδα βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην κορυφή της «ερυθρόλευκης» λίστας, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να φορτσάρουν για να κλείσουν βασικούς παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις-κλειδιά, όπως φυσικά αυτή του εξτρέμ.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τον σύλλογο της Ανδαλουσίας για τον Καρσελά είναι προχωρημένες και πιθανότατα έχει βρεθεί η «χρυσή τομή». Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν πολύ σύντομα και οι σχετικές ανακοινώσεις, πιθανώς ακόμη και εντός 24ώρου. Υπενθυμίζεται ότι ο ισπανικός Τύπος τις προηγούμενες μέρες ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να αποκτήσει τον παίκτη με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Οφόε, Εμενίκε και Ζιλέ

Από εκεί και πέρα, σε καλό δρόμο βρίσκονται και άλλες δύο ανοιχτές μεταγραφικές υποθέσεις για τους πρωταθλητές. Αρχικά, αυτή του Βέλγου χαφ της Λέγκια, Βάντις Οτζίτζα-Οφόε, ο οποίος είναι και ο καλύτερος... σύμμαχος των Πειραιωτών. Ο 28χρονος πιέζει έντονα τη διοίκηση της ομάδας του για να τα βρει με τον Ολυμπιακό και στο Λιμάνι υπάρχει αισιοδοξία ότι και αυτό το θέμα θα κλείσει θετικά, αφού άλλωστε πρόκειται για τον παίκτη που θέλει διακαώς να φέρει στην ομάδα του ο Μπεσνίκ Χάσι.

Από κει και πέρα, υπάρχει επίσης η υπόθεση του 30χρονου Νιγηριανού φορ της Φενέρμπαχτσεμ, Εμάνουελ Εμενίκε, ο οποίος στην παρούσα φάση είναι ο βασικός υποψήφιος για τη θέση του σέντερ φορ. Προχωρά και αυτό επίσης, αλλά δεν είναι τόσο κοντά στο να ολοκληρωθεί όσο τα υπόλοιπα. Τέλος, πλην των παραπάνω τριών, ο Χάσι θα ήθελε να δει στα «ερυθρόλευκα» και τον Γκιγιόμ Ζιλέ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στη μεσαία γραμμή όσο και στο δεξί άκρο της άμυνας και η περίπτωσή του θα συζητηθεί μόλις η αποστολή της ομάδας επιστρέψει από την Αυστρία.