O Πελέ έβγαλε σε δημοπρασία τη φανέλα-δώρο της Ξάνθης!

Ο Πελέ έβγαλε σε δημοπρασία τη φανέλα της Ξάνθης, αλλά και τιμητική πλακέτα που του είχε απονείμει πριν από 12 χρόνια ο Χρήστος Πανόπουλος!

Το 2005 ο σπουδαίος Πελέ είχε επισκεφθεί τα Πηγάδια ως επίσημος καλεσμένος του μεγαλομετόχου της ακριτικής ομάδας, Χρήστου Πανόπουλου προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του προπονητικού κέντρου της Ξάνθης.

Παρουσία περίπου τριών χιλιάδων φιλάθλων, ο Πελέ έκοψε την κορδέλα εγκαινιάζοντας και επίσημα το αθλητικό κέντρο της Ξάνθης, ενώ στη συνέχεια έγινε δεξίωση προς τιμήν του.

Έπειτα από 12 χρόνια το «μαύρο διαμάντι» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αποφάσισε να παραχωρήσει όλα τα ποδοσφαιρικά κειμήλια που συγκέντρωσε στην τεράστια καριέρα του. Από μετάλια, κύπελλα, φανέλες, τιμητικές πλακέτες μέχρι και τα προσωπικά του έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων ο Πελέ παραχώρησε σε οίκο δημοπρασιών τόσο τη φανέλα της Ξάνθης που του είχε κάνει δώρο ο Χρήστος Πανόπουλος, όσο και την τιμητική πλακέτα που έλαβε με αφορμή την τότε επίσκεψη του.

Μάλιστα η συλλεκτική φανέλα με το όνομα του Πελέ αγοράστηκε έναντι 200 ευρώ, ενώ η πλακέτα που του απενεμήθη έφτασε μέχρι τα 85 ευρώ!