Όλα μηδέν στα Πηγάδια

Στη μοναδική φάση του αγώνα, η Ξάνθη "σημάδεψε"... δοκάρι, ο Αστέρας Τρίπολης δεν απείλησε ποτέ και το 0-0 στα Πηγάδια "σφράγισε" το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης μοιράστηκαν το βαθμό της “λευκής” ισοπαλίας (0-0), όχι όμως και τις εντυπώσεις στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 5η αγωνιστική της Super League. Διπλή ευκαιρία και δοκάρι για τους γηπεδούχους με τον Μπρίτο.

Αναγκαστικές αλλαγές και... φλυαρία

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που θα ξεχαστεί εύκολα, Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 0-0 με τις δυο ομάδες να δημιουργούν φάσεις με το... σταγονόμετρο, παρά τα τρεξίματα και την ένταση που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Ενδεικτικό της πολύ μέτριας εικόνας του παιχνιδιού, η στατιστική των τελικών (3-1) με καμία όμως προς την εστία. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, καθώς μέσα σε 21 λεπτά από την έναρξη του παιχνιδιού, ο Σάββας Παντελίδης προχώρησε σε δυο αναγκαστικές αλλαγές, με τους Ιγκλέσιας και Ιγκόρ να αποχωρούν με πρόβλημα τραυματισμού από το γήπεδο.

Η Ξάνθη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την... ατυχία των Αρκάδων, με διάθεση να “χτίσει” ρυθμό, ωστόσο, σταδιακά ο Αστέρας ισορρόπησε την εικόνα του παιχνιδιού, χωρίς όμως καμία ομάδα να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Μπρίτο, ο... μοιραίος

Στο β΄ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά και “άγγιξαν” το γκολ, ωστόσο, το δοκάρι στέρησε τη χαρά από τον Μπρίτο, σε μια διπλή ανεπανάληπτη φάση για την Ξάνθη. Στο 59΄ο Πορτογάλος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης, η μπάλα έφτασε και πάλι στα πόδια του αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Οι Αρκάδες απάντησαν άμεσα με τον Τσιλιανίδη, αλλά το μακρινό σουτ του, έφυγε έξω.

Αν και η υπεροχή ανήκε στην Ξάνθη, κάτι που αποτυπώνεται και στην κατοχή του αγώνα (67% - 33% μέχρι το 70’ ), η επόμενη... υποψία φάσης σημειώθηκε από τον Αστέρα με το μακρινό διαγώνιο σουτ του Γιαννούλη και τη μπάλα να περνάει λίγο έξω απ΄το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Τα εναπομείναντα λεπτά φάνταζαν διαδικαστικά και για τις δυο ομάδες, που έδειξαν να συμβιβάζονται με το 0-0.