Γιόχανσον: «Μιλάμε για νέο συμβόλαιο, μεγάλος σύλλογος η ΑΕΚ»

Αν και δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, ο Γιάκομπ Γιόχανσον ανέφερε πως υπάρχουν συζητήσεις με την ΑΕΚ για νέο συμβόλαιο και πως ο ίδιος απολαμβάνει τη ζωή στην Ελλάδα με την «Ένωση»...

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη σουηδική ιστοσελίδα «fotbolldirekt.se»: 

Για το αν το θέμα του συμβολαίου έχει επηρεάσει το χρόνο συμμετοχής του: 
«Δεν νομίζω πως η θέση μου έχει επηρεαστεί από το αν θα ανανεώσω ή όχι το συμβόλαιό μου. Δεν έχω αγωνιστεί σε κάποια παιχνίδια, όμως αυτό ισχύει για όλους. Είμαστε σε συζητήσεις με την ομάδα για νέο συμβόλαιο, όμως θα είναι λάθος να πω κάτι παραπάνω. Μου αρέσει στην Ελλάδα, είναι ένας μεγάλος σύλλογος, και η οικογένεια μου περνάει καλά εδώ». 

Για το αν τα είχε φανταστεί όλα αυτά όταν έφυγε από την Γκέτεμποργκ
«Όχι, δεν θυμάμαι να τα είχα φανταστεί όλα αυτά όταν έφυγα από την Γκέτεμποργκ, δεν είμαι καλός στο να φαντάζομαι πράγματα. Όταν προσγειώθηκε εδώ υπήρχε μία λευκή σελίδα, χωρίς να έχω ακριβείς στόχους. Έβαλα κάτω το κεφάλι, προσπαθούσα πολύ στις προπονήσεις και αποφάσισα να δουλέψω σκληρά». 

Για το αν σκέφτεται την επιστροφή του στην Γκέτεμποργκ, η οποία θεωρείται δύσκολη λόγω των υψηλών του αποδοχών και αν κάποιος από την σουηδική ομάδα έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί του: 
«Καταλαβαίνω την θέση της Γκέτεμποργκ. Παρακολουθώ τα παιχνίδια και προφανώς θα ήθελα να επιστρέψω σπίτι και να βοηθήσω και εγώ, όμως την ίδια στιγμή θέλω να μείνω στο εξωτερικό για κάποια χρόνια. Είμαι σε καλή ηλικία και δεν είναι τώρα η ώρα να επιστρέψω. Όχι δεν έχει μιλήσει κάποιος από την Γκέτεμποργκ μαζί μου». 

Για την αντιμετώπιση που έχουν οι παίκτες της ΑΕΚ από τον ελληνικό Τύπο: 
«Υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Τόσο ο σύλλογος όσο και οι φίλαθλοι. Ωστόσο αυτό ίσχυε και στην Γκέτεμποργκ και έχω μάθει να παίζω με τέτοιες απαιτήσεις. Ίσως είναι διαφορετικά φέτος. Εμείς ως ποδοσφαιριστές οφείλουμε να μπορούμε να το διαχειριστούμε και να μην το σκεφτόμαστε».