Στο μυαλό Μαρίνου και Μανόλο

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου Κώστας Μανωλιουδάκης και Μάριος Τριβιζάς αναλύουν τις σκέψεις Ουζουνίδη και Χιμένεθ και εκτιμούν τι θα δούμε στη «σκακιέρα» του «Απόστολος Νικολαϊδης».

Τα πλάνα του Ουζουνίδη… 

Επί των ημερών του Μαρίνου Ουζουνίδη ο Παναθηναϊκός είθισται να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος στα ντέρμπι, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε αμιγώς αγωνιστικό επίπεδο. 
Και ειδικά μέσα στο «κάστρο» της Λεωφόρου έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι γνωρίζει πως θα εφαρμόσει τη συνταγή της επιτυχίας, όντας αήττητος εδώ και 22 αγώνες και χωρίς να έχει δεχτεί γκολ σε εντός έδρας ντέρμπι. 

Ως εκ τούτου, η συνταγή της επιτυχίας για τους «πράσινους» προβλέπεται να είναι πανομοιότυπη με τα προηγούμενα ματς «ειδικών συνθηκών» και δη την πιο πρόσφατη και πανάξια νίκη επί του Ολυμπιακού (1-0). Το πλάνο περιλαμβάνει ασφυκτική πίεση στην πρώτη φάση ανάπτυξης της αντιπάλου, έμφαση στα μαρκαρίσματα του νευραλγικού χώρου της μεσαίας γραμμής, τις δεύτερες μπάλες και τις μονομαχίες, αλλά και έλεγχο του ρυθμού για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στα μετόπισθεν. 

Από πλευράς προσώπων, ο μοναδικός ενδοιασμός του Ουζουνίδη για την 11άδα που θα παρατάξει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έγκειται στο αν θα ξεκινήσει ο Βιγιαφάνιες ή αν θα μπει στο ματς ως αλλαγή, με τον Μουνιέ να διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα. 
Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι ο Ελληνας προπονητής να διατηρήσει σε απόλυτο βαθμό την ίδια 11άδα που ξεκίνησε στη «μητέρα των μαχών» κόντρα στους Πειραιώτες. 

Ο σχηματισμός συνεπώς αναμένεται να είναι το 4-2-3-1, με τον Βλαχοδήμο κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιο, Μολέδο και Χουλτ, τετράδα στην άμυνα, τους Σιλά και Κουρμπέλη αμυντικούς μέσους, τον Χίλιεμαρκ μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο, τους Βιγιαφάνιες και Λουντ δεξιά και αριστερά στη μεσαία γραμμή και τον Μολίνς στην κορυφή της επίθεσης.

Από πλευράς απουσιών, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στη διάθεσή του τα δύο κορυφαία μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού στη μεσοεπιθετική του γραμμή, τους Τσάβες και Λουτσιάνο, αλλά ο μεγαλύτερος προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι οι Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Μολέδο και Βιγιαφάνιες έχουν πραγματοποιήσει ελάχιστες προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασία της για το ντέρμπι της Κυριακής.

Τα πλάνα του Μανόλο...

Το τελευταίο διάστημα η ΑΕΚ έχει δεχθεί δύο ισχυρά χτυπήματα από την τύχη, καθώς έχασε για το υπόλοιπο της σεζόν με ίδιο -σοβαρό- τραυματισμό δυο από τα σημαντικότερα στελέχη της: τον Πέτρο Μάνταλο και τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορεί να υπολογίζει και στον τιμωρημένο Αραούχο. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός είδε τους Τσιγκρίνσκι και Κλωναρίδη να επιστρέφουν, ενώ και ο Παναγιώτης Κονέ βρίσκεται πλέον σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αρχίσει να μπαίνει στα σχέδια του προπονητή του.

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά του πλάνα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Ισπανός τεχνικός κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και τελικά έκανε μόνο μια δοκιμή, στην τελευταία προπόνηση. Σε αυτήν παρέταξε τους βασικούς με 3-5-2.  Στα στόπερ ήταν οι Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, στα αμυντικά χαφ οι Γαλανόπουλος, Σιμόες, στις πλευρές οι Γκάλο, Λόπες, σε ρόλο επιτελικού ο Μπακασέτας και στην επίθεση έπαιξαν ο Λιβάγια με τον Κλωναρίδη. 

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Ισπανός τεχνικός να επιφυλάξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Άλλωστε, έχει τα... όπλα να το κάνει, αφού στο εν λόγω σχήμα που τσέκαρε το Σάββατο δεν είχαν θέση τρεις παίκτες που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε τέτοια ματς: οι Χριστοδουλόπουλος, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι. 

Όσον αφορά την στρατηγική που αναμένεται να ακολουθήσει ο Μανόλο, όλα δείχνουν ότι θα προσπαθήσει να ελέγξει στο μέτρο του δυνατού τον ρυθμό του αγώνα, να μην δώσει στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να ακολουθήσει τον... παλμό της έδρας του και εντός αγωνιστικού χώρου και με υπομονή να ψάξει το γκολ της νίκης.