(ΒΙΝΤΕΟ) Έβγαλε ψυχή, μπορεί να προκριθεί!

Η ΑΕΚ βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στην Ριέκα (0-2 και 2 δοκάρια οι Κροάτες), όμως έδειξε χαρακτήρα, είχε ψυχή και με το τελικό 2-2 πάει στη Βιέννη για τον βαθμό της πρόκρισης! Σκόραρε ο Αραούχο, που είχε δοκάρι στο 89', γκολ κι ο Λάζαρος!

Ενα μισάωρο σκέτος εφιάλτης
Η αλήθεια είναι ότι ουδείς περίμενε ένα τέτοιο ξεκίνημα από την ΑΕΚ. Πιθανότατα ούτε οι παίκτες της Ριέκα θα πίστευαν ότι στο 26' θα είχαν πετύχει δύο γκολ, θα είχαν δοκάρια κι ένα χαμένο τετ-α-τετ. Παίκτες, προπονητής και κόσμος είχαν σοκαριστεί από την εικόνα της «Ενωσης» που αιφνιδιάστηκε (μετά από καιρό) από στατική φάση. Στο 8' ο Γκοργκόν με δεύτερη κεφαλιά (μετά την πρώτη του Ακόστι σε κόρνερ) άνοιξε το σκορ και στο 16' πάλι από κόρνερ η κεφαλιά του Ζούπαριτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Τίποτα δεν έδειχνε ικανό να αφυπνίσει την ΑΕΚ. Στο 20' ο Γκοργκόν είχε ξανά δοκάρι και στο 26' εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά του Βράνιες και την αδράνεια των Τσιγκρίνσκι, Γκάλο για να κάνει το 0-2!

Το... ηλεκτροσόκ που χρειαζόταν η ΑΕΚ άκουγε στο όνομα Μάρκο Λιβάια. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν περίμενε το ημίχρονο για να κάνει διορθωτικές κινήσεις. Γκάλο έξω, Λιβάια μέσα και 4-2-3-1 από 3-5-2 που ξεκίνησε το ματς.

Το καθοριστικό γκολ του Αραούχο
Αλλο να πας στ' αποδυτήρια με 0-2 και θλιβερή εικόνα κι άλλο με 1-2. Και η ΑΕΚ βρήκε γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημίχρονου. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε δυνατά το φάουλ ο Πρσκάλο απομάκρυνε, ο Μπακάκης με ωραία σέντρα έφερε την μπάλα στην μικρή περιοχή κι εκεί με προβολή ο Αραούχο μείωσε για την ΑΕΚ.

Ενταση στο κόκκινο και γρήγορη ισοφάριση
Προφανώς και το momentum ήταν υπέρ της Ενωσης μετά την 15λεπτη διακοπή. Και με φουλ ένταση και τις μηχανές στο... τέρμα η ΑΕΚ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης πολύ γρήγορα. Από στατική φάση εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του Πρσκάλο και ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά σε κενή εστία έκανε το 2-2.

Σ' εκείνο ακριβώς το σημείο η «Ενωση» κόλλησε στα σχοινιά την Ριέκα. Μέσα σε επτά λεπτά έβγαλε τρεις καθαρές φάσεις για γκολ! Στο 61' ο Αραούχο σκόραρε αλλά σωστά ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ, στο 64' ο Λιβάια έβγαλε την πάσα αλλά ο Αραούχο ήταν οφσάιντ και στο 65' Αραούχο και Λιβάια συνεργάστηκαν αλλά η τελική πάσα ήταν λίγο πιο δυνατή από τον Κροάτη.

Ομως η ένταση... κόπασε στη συνέχεια. Λογικό. Η ΑΕΚ των τόσων απουσιών δεν μπορούσε να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό. Ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, μπορεί ο Ανέστης να είχε ένα ξεκούραστο δεύτερο ημίχρονο, ταυτόχρονα όμως η «Ενωση» δεν μπορούσε να βρει νέους τρόπους για να πετύχει το γκολ της νίκης και της πρόκρισης.

Το δοκάρι στο 89'
Η υπομονή και κυρίως η επιμονή της ΑΕΚ όμως μέχρι το τέλος για να βρει ένα γκολ της έβγαλαν φάση. Πατίτο, Λόπες και Αραούχο συνεργάστηκαν άψογα στο 89'. Η μπάλα στρώθηκε στον Αργεντίνο του οποίου το πρώτο σουτ κόντραρε αλλά πήρε το ριμπάουντ βρέθηκε στη μικρή περιοχή αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι σε μια φάση που θα μπορούσε να κρίνει τα πάντα στον όμιλο!

Στο τέλος η ΑΕΚ μπορεί να είναι και δυσαρεστημένη από την ισοπαλία αλλά σίγουρα πάει στην Βιέννη τελευταία αγωνιστική παίζοντας για δύο αποτελέσματα για την πρόκριση. Και φυσικά έσωσε ένα ματς που στο 26' είχε βρεθεί πίσω με δύο γκολ...

Mvp: Λιβάια. Δεν είναι μέσα σε κάποιο γκολ αλλά η δική του παρουσία από την στιγμή που μπαίνει στο γήπεδο στο 30' αλλάζει την εικόνα της ΑΕΚ. Εάν του έβγαιναν και κάποιες φάσεις ίσως η Ενωση να έπαιρνε και τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Πρσκάλο. Δεν απομακρύνει σωστά την μπάλα στο φάουλ του Αραούχο στο πρώτο γκολ και κάνει λάθος απομάκρυνση επίσης στο γκολ του Χριστοδουλόπουλου.
Στο ύψος του: Μπακάκης. Βγάζει την ασίστ στο γκολ του Αραούχο και συνολικά έχει κάνει ένα σπουδαίο ματς.

Η γκάφα: Το χαμένο πλασέ του Αραούχο στο 89'. Για την κλάση του δεν δικαιολογείται να χαθεί αυτό το γκολ παρά το γεγονός ότι η μπάλα είχε γκελάρει και είχε πάρει ανάποδα φάλτσα. Μία φάση που μπορεί να κρίνει μια πρόκριση

Το στραγάλι: Ο Ματίας Γκεστράνιους δεν δίνει πέναλτι στην ΑΕΚ στο 36' στο μαρκάρισμα που δέχεται ο Αραούχο μέσα στην μεγάλη περιοχή και δεν βλέπει (αν και η ευθύνη είναι του δεύτερου βοηθού) την κλωτσιά του Ακόστι στον Σιμόες που είναι για κόκκινη κάρτα. Στις υπόλοιπες αποφάσεις του ήταν σωστός μιας και ο Αραούχο κάνει επιθετικό φάουλ στο 61' στο γκολ που βάζει.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση από σήμερα αλλά της στράβωσε το ματς από την αρχή και βρέθηκε με 2 γκολ πίσω στο 26'. Το ότι πήρε την ισοπαλία σίγουρα της δίνει credits αλλά θα πρέπει να τελειώσει την δουλειά στην Βιέννη.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ
(Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (30' Λιβάια), Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (68' Κονέ), Μπακάκης, Μπακασέτας, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος (85' Πατίτο)
Ριέκα (Ματίας Κεκ): Πρσκάλο, Ζούτα, Ζούπαριτς, Ακόστι (70' Κβριτς), Γκαβράνοβιτς (81' Πούλιτς), Ελές, Γκοργκόν, Παβίσιτς (91' Τσρινιτς), Μάλες, Μπράνταριτς, Βέσοβιτς