Με σόου Ουάρντα «έκλεισε»... αστεράτο πρώτο γύρο

Ο Αμρ Ουάρντα για ακόμα μία φορά ήταν απολαυστικός, βρήκε δίχτυα δύο φορές και με τον Βασιλακάκη να σκοράρει με εντυπωσιακό τρόπο, ο Ατρόμητος κέρδισε την Κέρκυρα (3-1) παραμένοντας σε τροχιά... πρωταθλητισμού!

Αυτή ήταν η 8η νίκη του Ατρομήτου στο φετινό πρωτάθλημα της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ, με την ομάδα του Κάναντι να ανεβαίνει στους 30 βαθμούς, «πιάνοντας« προσωρινά στην κορυφή την ΑΕΚ, ολοκληρώνοντας έναν τρομερό πρώτο γύρο. Στους 11 πόντους και προτελευταία παραμένει η Κέρκυρα, με το έργο της παραμονής να δυσκολεύει.

Απειλεί η Κέρκυρα, είχε απαντήσεις ο Γιαννιώτης
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το βροχερό αγωνιστικό τερέν του «ΕΑΚ Κέρκυρας» ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας για τις επιθετικές προσπάθειες των δύο ομάδων, με τον Γιαννιώτη να δηλώνει «παρών» στο ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι πατούσαν εξαρχής στο γήπεδο και ήταν μάλιστα αυτοί που «φλέρταραν» με το γκολ πολύ νωρίς, έπειτα από στημένη φάση.

Σε κόρνερ του Σοϊλέδη στο 6ο λεπτό ο Γκομές αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι σούταρε στην κίνηση με τον Γιαννιώτη να πραγματοποιεί εξαιρετική ενστικτώδη επέμβαση, απομακρύνοντας τον κίνδυνο, ενώ στην συνέχεια νέο σουτ κόντραρε στα σώματα των αμυνόμενων.

Η πρώτη τελική του Ατρομήτου στο παιχνίδι ήρθε στο 15' με μακρινό σουτ του Ουάρντα το οποίο μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Κουτζαβασίλης, στο πρώτο του παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα την φετινή σεζόν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιαννιώτης έδειξε εκ νέου τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του, αποκρούοντας σε κόρνερ σουτ του Μπάουμαν μετά από στρώσιμο του Νούνες.

Ισορρόπησε ο Ατρόμητος, χωρίς γκολ το πρώτο μέρος
Στο πρώτο μισάωρο του ματς, οι Φαίακες ήταν ανώτεροι, με τον Ατρόμητο να απειλεί με μόνο εκφραστή τον Ουάρντα (31') από μακρινή απόσταση. Η αποχώρηση του τραυματία Ντάουντα (29') ωστόσο φάνηκε πως ευνόησε τους Περιστεριώτες που ισορρόπησαν το ματς.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, τόσο οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Μπάουμαν (39') και σουτ του Νούνες (45+1') που κατέληξαν άουτ όσο και οι φιλοξενούμενοι με απευθείας εκτέλεση του Γιαννούλη που κατέληξε στην επάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού (38'), προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ χωρίς επιτυχία, με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειές τους.

Αλλαγή συστήματος, show Ουάρντα και... 0-2 για το «Αστέρι»
Το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου είχε αλλαγή συστήματος από τον Νταμίρ Κάναντι σε 3-5-2, με τον Ατρόμητο να φτάνει κοντά στο γκολ στο 50ο λεπτό. Μετά από ωραία συνεργασία, ο Μπουσούλατζιτς έκανε την σέντρα, με τον Ουάρντα να παίρνει κοντινή αλλά ο Κουτζαβασίλης μιμήθηκε τον Γιαννιώτη κάνοντας σπουδαία επέμβαση.

Η βελτίωση του Ατρομήτου ήταν εμφανής και χρειάστηκε ένα τρίλεπτο ξέσπασμα με πρωταγωνιστή τον Ουάρντα για να πάρει προβάδισμα νίκης. Αρχικά, στο 59ο λεπτό, μετά από αναστάτωση στην άμυνα της Κέρκυρας ο Αιγύπτιος εξτρέμ γύρισε το σώμα του και με εξαιρετικό αριστερό σουτ έκανε το 0-1.

Ο 23χρονος άσος τρία λεπτά αργότερα (62') διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του, όταν σε αντεπίθεση, μετά από ασίστ του Βασιλακάκη εκτέλεσε και πάλι με το αριστερό αφήνοντας «άγαλμα» τον Κουτζαβασίλη για το 0-2.

Αντίδραση της Κέρκυρας με γκολ-ποίημα
Το δεύτερο γκολ του Ατρομήτου ενεργοποίησε την Κέρκυρα που έπαιξε όλα τα χαρτιά της για να διεκδικήσει κάτι καλό. Μετά από τις ευκαιρίες των Γρομητσάρη (66') και Ιωάννου (70') ο Σιόντης ήταν αυτός που έβαλε την ομάδα του ξανά μέσα στο ματς με εντυπωσιακό τρόπο στο 77ο λεπτό.

Ο Έλληνας μέσος κεραυνοβόλησε στην κίνηση με εναέριο σουτ τον Γιαννιώτη στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» σημειώνοντας το 1-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Πίεση Κέρκυρας, γκολάρα Βασιλακάκη
Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα η Κέρκυρα πίεσε για ένα γκολ αλλά τελικά ο Ατρόμητος με τους πολλούς ανοιχτούς χώρους ευτύχησε να σκοράρει εκ νέου και ο πρωταγωνιστής, Θοδωρής Βασιλακάκης, το έπραξε με το συνηθισμένο του εντυπωσιακό τρόπο.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με άψογο «σκάψιμο» της μπάλας, «κρέμασε» τον Κουτζαβασίλη διαμορφώνοντας το τελικό 1-3 για τον Ατρόμητο που πήρε ένα ακόμα τρίποντο.

Οι ενδεκάδες:

Κέρκυρα (Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Αρτυματάς, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σοϊλέδης, Σιόντης, Ζορμπάς (64' Κόντος), Γκομές, Επστάιν (73' Αναστασίου), Νούνες (64' Γεωργίου), Μπάουμαν

Ατρόμητος (Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Μπουσούλατζιτς, Ουάρντα, Ντάουντα (29' Μενσά), Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Ούμπιδες (87' Ζησόπουλος), Κυριακίδης (46' Καρασαλίδης)

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Κωστάρας (Αιτ/νιας), Κολοσιώνης (Αιτ/νιας)

4ος: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Το ταμείο του αγώνα
Η Κέρκυρα μπήκε δυνατά στο ματς, είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο 20λεπτο αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε σε ισάριθμες περιπτώσεις. Σταδιακά ο Ατρόμητος ισορρόπησε και στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από αλλαγή του συστήματος σε 3-5-2, μεταμορφώθηκε και χάρη στην κλάση του Ουάρντα πήρε ένα καθοριστικό τρίποντο... κορυφής. Τρομερά γκολ από τους Σιόντη και Βασιλακάκη.

Αυτοί που έκριναν το ματς
Το σημερινό παιχνίδι ήταν... one man show με τον Αμρ Ουάρντα να καταθέτει για ακόμα μία φορά τα διαπιστευτήριά του. Δύο γκολ με το «κακό» αριστερό του πόδι, συνεχής κινητικότητα και δημιουργία από τον Αιγύπτιο που «υπέγραψε» την νίκη της ομάδας του. Εκπληκτικό γκολ και από τον Σιόντη που σκόραρε στην Super League ΣΟΥΡΩΤΗ μετά από 8 χρόνια, κλασικά τρομερό τέρμα και από τον μετρ του είδους Βασιλακάκη.

Ο χειρότερος του αγώνα
Για ακόμα μία αγωνιστική η άμυνα των Φαιάκων αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον Ουάρντα να... χορεύει τους αντιπάλους του και στα δύο γκολ. Κακή αντίδραση και από τον Κουτζαβασίλη στο δεύτερο και τρίτο τέρμα.

Ο έλεγχος των διαιτητών
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κομίνη, μία λάθος υπόδειξη οφσάιντ στο δεύτερο μέρος ο Κολοσιώνης.