Δώρο Χριστουγέννων της ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα αλλά στο νήμα τα έκανε μούσκεμα (0-0) απέναντι στον αξιόμαχο Απόλλωνα κάνοντας απροσδόκητο δώρο στους διεκδικητές.

Η πρώτη τελική του αγώνα ήρθε στο 3', με τον Μπακασέτα να κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή και τον Τσόβιτς να μπλοκάρει. Την ίδια ακριβώς τύχη είχε και μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έλληνα άσου τρία λεπτά μετά. Στο 10' ο Λιβάγια έκανε ένα εξαιρετικό γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε παράλληλα με το τέρμα, αλλά ο Αραούχο δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της. Στο επόμενο λεπτό ο Λόπες έκανε σέντρα από αριστερά, ο Τσιγκρίνσκι πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, όμως έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο 12' η ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία, όταν ο Λιβάγια μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το σουτ και ο Τσόβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 17' ήταν η σειρά του Αραούχο να δοκιμάσει ένα σουτ από τα όρια της περιοχής, όμως ο Τσόβιτς μπλόκαρε και πάλι. Στο 23' η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Παπάζογλου στον Λαμπρόπουλο μέσα στην περιοχή, με τον Κουμπαράκη να δείχνει «παίζετε», ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπακασέτας έκανε νέο σουτ, με τον Τσόβιτς να μπλοκάρει. Στο 38' η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Λιβάγια πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, βρήκε εξαιρετικά τον Λόπες, όμως αυτός πλάσαρε άουτ στο τετ α τετ! Στο 41' έγινε η πρώτη τελική του Απόλλωνα, όταν ο Ελμπάζ δοκίμασε ένα άστοχο σουτ, με τις δύο ομάδες να επιστρέφουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Πίεσε μέχρι τέλους, αλλά...

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με ευκαιρία και το δεύτερο μέρος: Στο 49' ο Λιβάγια έβγαλε εξαιρετική σέντρα από δεξιά, ο Μπακασέτας έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, όμως δεν την έκανε όπως θα ήθελε, με τον Τσόβιτς να μπλοκάρει.  Στο 57' ο Λιβάγια βρήκε μέσα στην περιοχή τον Αραούχο, όμως ο Τσόβιτς έπεσε στα πόδια του και έκοψε, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κροάτης δοκίμασε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν νέα ευκαιρία στο 68', σε εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, που έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξιό δοκάρι του Τσόβιτς.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ άσκησε πίεση με κάποια διαδοχικά κόρνερ. Σε ένα εξ αυτών στο 79' η μπάλα έφτασε στον Χριστοδουλόπουλο μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. Στο επόμενο λεπτό, σε νέο κόρνερ, ο Λαμπρόπουλος ζήτησε και πάλι πέναλτι για τράβηγμα του Παπάζογλου, με τον διαιτητή να κρίνει διαφορετικά. Στο 91' ο Κλωναρίδης επιχείρησε ένα μακρινό διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά έξω, ενώ δύο λεπτά αργότερα, στην τελευταία ευκαιρία του ματς, ο Σιμόες έκανε σέντρα αλλά ο Χριστοδουλόπουλος δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Λόπες (56' Χριστοδουλόπουλος), Σιμόες, Γαλανόπουλος (66' Κλωναρίδης), Μπακασέτας (52' Κονέ), Λιβάγια, Αραούχο.

Απόλλων Σμ. (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Ντάσιος (83' Μπιτζιμίν), Κύργιας, Παπάζογλου, Κούρος, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Χουάρεζ, Ελμπάζ (59' Καστιγιέχος), Αλμπάνης, Ανιέτε (72' Μενδρινός).