«Παίζουν» για μια θέση Μπεν – Ταχτσίδης

Ο Ολυμπιακός κλείνει τον πρώτο γύρο με το κυριακάτικο (15:00) εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και φυσικά δεν θα ψάξει τίποτα λιγότερο από τη νίκη που θα του επιτρέψει να μπει στο 2018 με τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή Χειμώνα».

Ο Τάκης Λεμονής έχει πάνω-κάτω κατασταλάξει ως προς το αρχικό σχήμα που θα παρατάξει, όμως υπάρχουν ακόμη 1-2 ερωτηματικά. Το πρώτο είναι το ποιος εκ των Μποτία και Ένγκελς θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Σισέ στο κέντρο της άμυνας.

Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι το αν ο 57χρονος τεχνικός θα επιλέξει επιθετικό «κουαρτέτο» αντίστοιχο με αυτό στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Παναιτωλικό. Στο Αγρίνιο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ολοκληρώσει το ματς με τριάδα μεσοεπιθετικών χωρίς κλασικό εξτρέμ, δηλαδή με Μάριν, Φορτούνη και Οτζίτζα, ενώ σέντερ φορ ήταν ο Ανσαριφάρντ (σ.σ. αντικαταστάθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο). Αν κόντρα στον ΠΑΣ ο Λεμονής επιλέξει και πάλι το παραπάνω, τότε αντίστοιχα οι Ρομαό και Ταχτσίδης θα είναι και πάλι οι δύο αμυντικοί μέσοι. Σε ένα διαφορετικό σενάριο, ο Μπεν θα «σπάσει» την τετράδα και θα μπει στην ενδεκάδα ως ένας από τους δύο εξτρέμ, κάτι που σημαίνει ότι αντίστοιχα ο Οτζίτζα θα οπισθοχωρήσει και πάλι, αφήνοντας έξω κατά πάσα πιθανότητα τον Ταχτσίδη.

Κατά τα άλλα, ο Προτό θα είναι στο τέρμα, Ομάρ και Κούτρης θα είναι οι δύο μπακ, με τον Σισέ σίγουρο στα στόπερ και τον Ρομαό στα χαφ, ενώ από την ενδεκάδα δεν κουνιούνται ούτε οι Φορτούνης, Μάριν και Ανσαριφάρντ. Μένει λοιπόν να φανεί που θα ξεκινήσει ο Οτζίτζα και κατ' επέκταση ποιος εκ των Ταχτσίδη – Μπεν θα μείνει στον πάγκο.