"Παίρνουμε νίκες και ψυχολογία"

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια πολύτιμη νίκη στα Χανιά επί του Πλατανιά με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Στέλιο Μαλεζά. Ο Έλληνας αμυντικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης στη κάμερα της "NOVA" για το διπλό στη Κρήτη και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Για την εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ: 

"Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Εν μέρει είχαν δίκιο να μας κριτικάρουν, από τη στιγμή που κάναμε καιρό να κερδίσουμε εκτός έδρας. Εμείς κοιτάξαμε να αλλάξουμε, να κερδίζουμε και τα εκτός έδρας παιχνίδια, γιατί μόνο οι νίκες στα εντός δεν αρκούν για να πάρεις το πρωτάθλημα".

Για την δυσκολία του ΠΑΟΚ να κερδίσει εκτός έδρας: 

"Όταν δεν κερδίζεις εκτός έδρας, αυτό μπαίνει στο μυαλό σου και κάποιες φορές αυτό σε καταβάλλει, το σημαντικό ήταν να κερδίσουμε τους εαυτούς μας. Κάνουμε νίκες, παίρνουμε βαθμούς και αποκτούμε ψυχολογία ενόψει της συνέχειας".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερα και είναι αποτελεσματικός: 

"Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορούμε να καταλάβουμε ένα πράγμα. Ναι, μπορεί να έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, ναι είμαστε μεγάλη ομάδα, αλλά αν δεν υπάρχει χημεία, δεν γίνεται να παίζουμε καλά σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό το λέω ως γενικό παράδειγμα. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό που θέλουν όλοι να κερδίζεις παντού και εύκολα. Θέλει καιρό να δέσει μία ομάδα, να έχει καλή απόδοση. Στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο όταν παίζεις με ομάδες που παίζουν πολύ κλειστά και έχουν κίνητρο να κερδίσουν μία μεγάλη ομάδα. Θέλει δουλειά, υπομονή".

Στη συνέχεια είπε: 

"Είχα την τύχη να βρίσκομαι σε καλές ομάδες του ΠΑΟΚ, για παράδειγμα επί Σάντος που χρειάστηκε έναν χρόνο να μας κάνει ομάδα είμαι και τώρα επίσης έχουμε μία ομάδα με καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Στόχος μας δεν θα πρέπει να είναι να κοιτάμε τι θα κάνουμε τον Μάιο, αλλά να κοιτάμε τι κάνουμε στο επόμενο παιχνίδι, είτε αυτό είναι πρωταθλήματος ή για το κύπελλο".

Για τη δική του απόδοση: 

"Ήμουν τυχερός γιατί βρέθηκα σε ένα καλό timing της ομάδας. Όταν η ομάδα δεν παίζει καλά, όσο καλός παίκτης και αν είσαι είναι δύσκολα να παίξεις καλά. Εγώ μπήκα στην ενδεκάδα όταν η ομάδα ρόλαρε και το σημαντικό είναι πως και μένα με βοήθησε η ομάδα για να δείξω πως είμαι έτοιμος".

Για το αν το πρωτάθλημα κριθεί στα ντέρμπι ή στα θεωρητικά "μικρά" παιχνίδια: 

"Αυτό που θα πρέπει να κοιτάμε είναι να κερδίζουμε, είτε είναι ντέρμπι, είτε παιχνίδια με μικρότερους θεωρητικά αντιπάλους. Κανείς δεν θα θυμάται αν έπαιξες καλά ή όχι, αν κερδίζεις. Οι νίκες δίνουν ψυχολογία για να φτάσουμε στον στόχο μας".

Για το αν μέχρι τέλους υπάρχουν τέσσερις διεκδικητές για το πρωτάθλημα: 

"Μακάρι να πάρουμε απόσταση, αλλά δε νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι καλό που τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα, έτσι αποκτά αίγλη το δύσμοιρο πρωτάθλημα της χώρας μας για το οποίο ασχολούμαστε με όλα τα άλλα εκτός του ποδοσφαίρου. Νομίζω θα πάει έτσι μέχρι το τέλος".