Stop στο σερί του Αστέρα!

Ο Αστέρας ήθελε την 6η σερί νίκη του, αλλά τελικά ο Κυριακίδης και η αμυντική συμπεριφορά του Παναιτωλικού είχαν διαφορετική άποψη στο 0-0 της Τρίπολης! Κόκκινη ο Μπεχαράνο στο 84'!

Στο 0-0 έμειναν σήμερα Αστέρας και Παναιτωλικός, αποτέλεσμα που αφήνει περισσότερο ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι μετά από 5 σερί νίκες «κόλλησαν» στην ισοπαλία, ενώ οι «κυανοκίτρινοι» έδειξαν βελτιωμένοι ανασταλτικά και κράτησαν το μηδέν παθητικό μόλις για 3η φορά στη σεζόν.  

Οι Αρκάδες ξεκίνησαν με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους Ιγκόρ, Τριανταφυλλόπουλο, Πασαλίδη, Γιαννούλη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Ιγκλέσιας στον άξονα, τους Καλτσά, Ισνάλδο στα άκρα, τον Τόνσο σε ελεύθερο ρόλο και τον Μανιά στην κορυφή της επίθεσης. 
 
Τα «καναρίνια» για πρώτη φορά στη σεζόν άρχισαν ένα παιχνίδι  με κλασικό 4-4-2.  Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Ρότσα αριστερός μπακ, οι Μιχάι, Ροντρίγκες στα στόπερ, ο Μύγας δεξιός μπακ, οι Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο στον άξονα, οι Μάζουρεκ, Ρόσα στα άκρα και οι Μοράρ, Μαρκόβσκι επιθετικό δίδυμο. 
 
Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης άφησε πολλές υποσχέσεις. Οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή (Μανιάς-Μάρκος Πάουλο) και το ματς είχε ρυθμό. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και κέρδισαν μέτρα μέσα στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν και η ανάπαυλα βρήκε τον Αστέρα με κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 63%. Ομως πλην της φάσης του 22' όπου ο Μπεχαράνο έδιωξε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια των Καλτσά, Ιγκλέσιας, δεν δημιούργησαν κάποια άλλη ουσιαστική φάση. Ουτε και απειλήθηκαν όμως, καθώς οι τελικές ήταν μεν 4-3 υπέρ των «κυανοκίτρινων», αλλά δεν είχαν κάποια «μεγάλη» φάση.  
 
Στο δεύτερο μισό ο Παναιτωλικός άλλαξε διάταξη και με την είσοδο του Κλέσιο, θέλησε να περιορίσει τον Ισνάλδο. Βλέπετε η αριστερή πλευρά των γηπεδούχων ήταν πολύ καλή μέχρι την ανάπαυλα και ο Μύγας είχε «θέματα». Τα κατάφερε και η αναμέτρηση μέχρι το 84' κυλούσε κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των «κυανοκίτρινων», οι οποίοι έπαιζαν κυρίως για το μηδέν παθητικό. Ως τότε οι Αρκάδες είχαν μόνο μία ευκαιρία (με τον Τόνσο που απέκρουσε ο Κυριακίδης) και η κατοχή μπάλας έδειχνε ισορροπημένη. 
 
Σε εκείνο το σημείο όμως αποβλήθηκε ο Μπεχαράνο και στα επόμενα 11 λεπτά της αναμέτρησης, μαζί καθυστερήσεις, o Aστέρας εγκαταστάθηκε έξω από τα καρέ του Παναιτωλικού. Απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις (κυριότερη το κοντινό πλασέ του Δουβίκα όπου ο Τσοκάνης έβαλε σωτήρια την προβολή), αλλά τελικά το γκολ δεν ήρθε.  

MVP: Ο Μάρκος Πάουλο. Εκανε μακράν το καλύτερο φετινό του ματς.  «Κυματοθραύστης» στον άξονα, ίσως και να μην «έχασε» μονομαχία. 

Στο ύψος του: Από κοινού 3. Ο Μπεχαράνο (αν και αποβλήθηκε ξανά, για 2η φορά σε 3 ματς!), καθώς ήταν μαζί με τον Μάρκος Πάουλο οι κορυφαίοι του άξονα και στο 22' έδιωξε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Καλτσά. Ο Κυριακίδης για την απόκρουση στο τετ α τετ του με τον Τόνσο και ο Τσοκάνης για τη σωτήρια προβολή στο κοντινό πλασέ του Δουβίκα. 

Αδύναμος κρίκος: Ο Ματίντα. Μπήκε στο 69' στη θέση του Ισνάλδο που στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο κορυφαίος του Αστέρα και έδειξε κουρασμένος. Δεν ήταν αρνητικός, αλλά  κατώτερος σε σύγκριση με τον Αργεντινό. 

Η γκάφα: Δεν είναι ακριβώς γκάφα. Αλλά ο Παναιτωλικός έβγαλε το 90λεπτο χωρίς τελική μέσα από την περιοχή του Αστέρα. Και οι 5 του ήταν με σουτ έξω από αυτή. Μάλιστα στο δεύτερο μισό απείλησε μόλις 2 φορές, με τον Μάρκος Πάουλο (την απευθείας εκτέλεση φάουλ του και στο τέλος που του «τσίμπησε» την μπάλα ο Αθανασιάδης). Οσο καλός ήταν αμυντικά σήμερα, τόσο δεν λειτούργησε μεσοεπιθετικά.  

Το «στραγάλι»: Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ένα πέσιμο του Ιγκλέσιας, όπου φαίνεται πως ο Αργεντινός τραβάει και τραβιέται από τον Μύγα. Ισως «χάθηκαν» κανά-δυο οσφάιντ, αλλά σε γενικές γραμμές ο Μπλάνας και οι βοηθοί του είχαν ήρεμο απόγευμα.  

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός ήταν... άλλη ομάδα ανασταλτικά, έπαιξε καλά πίσω και κράτησε το μηδέν. Ο Αστέρας βρήκε μόνο μία φορά ανοργάνωτη την άμυνά του (στη φάση του Τόνσο) και ναι μεν ήταν εκείνος που κρατούσε μπάλα και απειλούσε, αλλά το ματς δεν ήταν «πολιορκία». 

Αστέρας (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ίγκορ, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο (86' Τσιλιανίδης), Ιγκλέσιας, Καλτσάς (76' Δουβίκας), Τόνσο, Ισνάλντο (69' Ματίντα), Μανιάς
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Μιχάι, Μύγας, Ρόσα, Μπεχαράνο, Μοράρ, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ (85' Μαρινάκης), Μαρκόφσκι (46' Κλέσιο), Ρότσα (63' Τσοκάνης).