Τρίποντο-μποναμάς!

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με ωραίο γκολ του Μασούρα, αλλά ο Λεβαδειακός αρχικά βρήκε άμεση απάντηση (Λεονάρντο) και στην συνέχεια με Γιακουμάκη και... τύχη πέτυχε την σπουδαία νίκη (2-1) που του έδωσε... Χριστουγεννιάτικη βαθμολογική ανάσα!  

Τεράστιας σημασίας νίκη για τον Λεβαδειακό στην έδρα του στο κλείσιμο του α' γύρου με MVP και πρωταγωνιστή τον Γιακουμάκη. Οι Βοιωτοί κέρδισαν 2-1 τον Πανιώνιο αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 και σημείωσαν το πρώτο 'τρίποντο' μετά τις 15 Οκτωβρίου. Ο Λεβαδειακός είχε επτά ματς χωρίς νίκη στην Super League.

ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ
Για τον Λεβαδειακό υπήρξε αλλαγή σχήματος με 4 στην άμυνα από 3 που έπαιζε πριν ο Ανιγκό: Επασί κάτω από τα δοκάρια, Τσαμπούρης στο δεξί άκρο της άμυνας, Φαβάρο στο αριστερό και τους Λεονάρντου και Αντιλέχου ως σέντερ μπακ. Νιασέ και Νουανκό τα δύο αμυντικά χαφ. Μπροστά τους ο Σουμπίνιο. Στα άκρα της επιίθεσης ο Μπλελγκαζουανί δεξιά και ο Γιουσούφ αριστερά και μοναδικός προωθημένος ο Γιακουμάκης.
 
Για τον Πανιώνιο: Κότνικ κίπερ, Βλάχος δεξί μπακ, Χατζισαφί αριστερό και Γκιοατά και Μπανανά στο κέντρο της άμυνας. Κόρμπος και Σιώπης μπορστά τους στον άξονα με Σαββίδη δεκάρι. Δεξιά στην επίθεση ο Μασούρας, αριστερά ο Λάμπρου και επιθετικός ο Γεσίλ.
 
ΑΝΩΤΕΡΟΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Στο α' μέρος ο Λεβαδειακός είχε περισσότερες καλές φάσεις για γκολ από τον αντίπαλό του, που ζήτησε παράβαση και πέναλτι για τράβηγμα του Νιασέ στην μικρή περιοχή. Ξεχώρισε η μεγάλη φάση με τον Γιακουμάκη στο 19'. Λίγο μετά ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Νιασέ και τράβηγμα σε Μπανανά (σ.σ. στην φάση ήταν και ο Γκιοατά).
 
Οι Βοιωτοί βρέθηκαν κοντά στην επίτευξη του 1-0 και σε άλλες στιγμές. Ο Πανιώνιος επεδίωξε να αντιδράσει κυρίως με τον Γεσίλ αλλά τελικώς το α' μέρος έκλεισε στο μηδέν.
 
ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΚΑΙ 2-1
Το 2ο μέρος έγινε... ροντέο με δοκάρι και τρία γκολ! Ο Γιακουμάκης συνέχιζε να απειλεί και ο Σουμπίνιο είχε δοκάρι με φάουλ στο 50'. Ωστόσο ο Πανιώνιος βρήκε τρόπο να κάνει το 0-1. Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μασούρα μετά από κάθετη του Λάμπρου που απέφυγε τον Τσαμπούρη και σούταρε προ του Νιασέ για το γκολ στο 58'. Ο Λεβαδειακός όμως παρά το... σοκ του τέρματος αντέδρασε άμεσα.
 
Στο 60ό λεπτό ο Λεονάρντο μετά από σούπερ γύρισμα του Γιακουμάκη από κόρνερ του Σουμπίνιο κάνει από κοντά το 1-1 με συρτό σουτ σε κενή εστία. Σαν να μην έφτανε αυτό το γκολ για την ομάδα της Νέας Σμύρνης ήρθε και το 2-1 με πρωταγωνιστή ξανά τον Γιακουμάκη. 
 
Ο Επασί αφότου μπλόκαρε την μπάλα την έβγαλε γρήγορα στον Σουμπίνιο που έκανε την πάσα για τον Γιακουμάκη σε έναν χώρο στο κέντρο που δεν ήταν κανένας να τον μαρκάρει. Στο 78' ο Γιακουμάκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πήρε την κόντρα από τον Κότνικ και σκόραρε και την στιγμή που ο Σιώπης είχε γυρίσει για να προσπαθήσει να τον σταματήσει. Ο Γιακουμάκης στάθηκε και τυχερός αλλά του βγήκε η φάση και έγινε ξανά ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του δίνοντας την μεγάλη νίκη.
 
MVP: Γιακουμάκης μαζί με Σουμπίνιο αλλά κυρίως ο πρώτος. Ο Γιακουμάκης είχε και την ασίστ στο τέρμα του Λεονάρντο αλλά και το γκολ για το 2-1.
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Γιουσούφ με τον Λεονάρντο και τον Επασί έχουν κάνει θετικότατο ματς. Από τον Πανιώνιο πάλεψαν κυρίως ο σκόρερ Μασούρας και όσο μπορούσε ο Γεσίλ.
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσαία γραμμή του Πανιωνίου είχε προβλήματα. Οι Κόρμπος και Σιώπης δεν βρέθηκαν σε τόσο καλή μέρα. Γενικά είχε ένα δημιουργικό θέμα ο Πανιώνιος. Λάθη και στην άμυνα των Νεοσμυρνιωτών.
 
Η ΓΚΑΦΑ: Τραγική αντίδραση της άμυνας του Πανιωνίου στην φάση του γκολ του Λεονάρντο. Ο σκόρερ των Βοιωτών έμεινε μόνος και ανενόχλητος για να σκοράρει.
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με λάθη η διαιτησία και για τις δύο πλευρές. Οι δύο ομάδες έχουν ζητήσει από ένα πέναλτι. Συνολικά πάντως δεν έχει κρίνει αποτέλεσμα.
 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:
Η ομάδα που έβγαλε περισσότερες φάσεις και ψυχή πήρε και τον αγώνα. Αυτός ήταν ο Λεβαδειακός που παρότι έμεινε πίσω στο σκορ σε ένα σημείο που έδειχνε ανώτερος βρήκε τον τρόπο και την ψυχραιμία αλλά και την ουσία να κάνει το 0-1, 2-1 και να πάρει τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο.
 
Λεβαδειακός: Επασί, Φαβάρο, Λεονάρντο, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Νιασέ (62' Μητρόπουλος), Νουάνκο, Γιουσούφ, Σουμπίνιο (83' Μεντί), Μπελγκαζουανί (90+ λ. τρ. Ιωαννίδης) και Γιακουμάκης.
 
Πανιώνιος: Κότνικ, Χατζισαφί, Γκιοατά, Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (81' Βουκελάτος), Λάμπρου, Σαββίδης (73' Ταπόκο), Μασούρας και Γεσίλ (54' Ντουρμισάι).