"Σκόνταψε" και... πέταξε βαθμούς ο Άρης!

Στην χειρότερη φετινή του εμφάνιση, ο Άρης, άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα του, καθώς έμεινε στο 0-0 με την ΑΕ Καραϊσκάκης και πλέον ΟΦΗ και Παναχαϊκή έχουν την ευκαιρία να μειώσουν την απόστασή τους από την κορυφή.

"Φωνάζει" για ενίσχυση η ομάδα του Άρη, κυρίως μεσοεπιθετικά, καθώς εκεί έδειξαν πως... πονούν οι "κίτρινοι" κυρίως αν λάβει κανείς υπόψιν το πρώτο ημίχρονο, με τον πρώτο λόγο να ανήκει στην ΑΕ Καραϊσκάκης, η οποία σημείωσε τρεις μεγάλες ευκαιρίες, την ώρα που οι γηπεδούχοι έδειχναν πως χωλαίνουν...

"Ξύπνησαν" στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Άρη, αλλά δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων.Το φιλμ του αγώνα:

Με το “καλημέρα” του αγώνα, ο Άρης προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ΑΕ Καραϊσκάκης να κρατάει τον κίνδυνο μακριά από την εστία της, με την εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά της.Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Γιάννη Λουκίνα να πιάνει την κεφαλιά στο 10ο λεπτό, αναγκάζοντας τον Καντιμοίρη να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους, κοιτώντας στα μάτια τον Άρη, που δυσκολευόταν να βρει τους χώρους προς την εστία του Ηλία Μέλκα, σε ένα αρκετά μέτριο ημίχρονο για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού.

Η πρώτη καλή φάση των “κίτρινων” ήρθε στο 19’ με τον Ντούνη να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον πορτιέρε της ΑΕ Καραϊσκάκης να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.Η… απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 27’, με τον κύριο εκφραστή των επιθέσεων του συλλόγου από την Άρτα, Γιάννη Λουκίνα, να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Καντιμοίρη να αποσοβεί τον κίνδυνο για τον Άρη.

Στο 33’ ήρθε και η τρίτη μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους, με τον Μακρίδη να πιάνει ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κύλησαν χωρίς ιδιαίτερες… συγκινήσεις, με τον Άρη να έχει την κυκλοφορία της μπάλας και τους παίκτες της ΑΕ Καραϊσκάκης να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση. Με το δείκτη του σκορ στο 0-0 αποχώρησαν για τα αποδυτήρια οι δυο ομάδες.

Το β΄ημίχρονο, στο ξεκίνημά του, ανήκε και πάλι στην ΑΕ Καραϊσκάκης, με τον αμαρκάριστο Τάσο Δημητριάδη να πιάνει στο 48΄ το σουτ στην κίνηση αλλά το τελείωμα του δεν ήταν αυτό που θα ήθελε.

Με την εικόνα του Άρη να είναι άκρως προβληματική κυρίως επιθετικά, ο Δημήτρης Σπανός αναγκάστηκε να ανακατέψει την τράπουλα, “φορτώνοντας” την ομάδα μπροστά, με την είσοδο του Μουμίν, Μιλούνοβιτς και λίγο αργότερα του Μπαργκάν, κλείνοντας έτσι τις αλλαγές του από το 67΄.

Δύο λεπτά νωρίτερα, ο Μάρκος Ντούνης προσπάθησε με ένα σουτ εκτός περιοχής να απειλήσει τους φιλοξενούμενους χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο, η μεγάλη φάση των “κιτρίνων” σημειώθηκε στο 69΄όταν ο Μπαργκάν έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Άρης γινόταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, ψάχνοντας το πολυπόθητο γκολ, ωστόσο, του έλειπε το “καθαρό” μυαλό στην τελική προσπάθεια, κάτι που αποτυπώθηκε πλήρως και στην φάση του 74΄ όταν η μπάλα έφτασε στον Σόουζα, εκείνος σούταρε στην κίνηση, απελπιστικά άουτ.

Ο Άρης πρόσθεσε μια ακόμη καλή στιγμή στο παιχνίδι του στο 80΄με πρωταγωνιστή τον Μπαργκάν αλλά και πάλι η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό δεν έγινε ούτε στο 94΄, όταν ο κορυφαίος του αγώνα, Μέλκας, κράτησε όρθια την ομάδα του σε σουτ του Βαλεριάνου, ο οποίος με έναν... κεραυνό προσπάθησε να τον αιφνιδιάσει. Το 0-0 ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού, αποτέλεσμα που δεν αφήνει ικανοποιημένους τους “κίτρινους”...

Συνθέσεις:

Άρης: Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Ιντζόγλου, Παυλίδης (Μιλούνοβιτς 63’ ), Πλατέλλας, Ντούνης (Μπαργκάν 67’ ), Λώττας (Μουμίν 59΄), Διαμαντόπουλος

ΑΕ Καραϊσκάκης: Μέλκας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Θεολόγου, Καραγιαννίδης, Μακρής, Χούσος (Ψιάνος 70’ ), Κόλινς, Λουκίνας, Δημητριάδης (Νικολόπουλος 83’ ), Μακρίδης (Κυριάκης 76΄)