Αλώβητος και στο Αγρίνιο ο Πανιώνιος!

Αυτός ο Πανιώνιος ξέρει πως να μην χάνει. Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η ομάδα της Νέας Σμύρνης σκόραρε στην πρώτη της τελική στο ματς στο 81' και έφυγε από την έδρα του Παναιτωλικού με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Τι και αν δεν είχε δημιουργήσει ούτε μία καλή στιγμή ως το 81’, ο Πανιώνιος κατάφερε να περάσει αλώβητος από το Αγρίνιο αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από τον Παναιτωλικό.

Έτσι, μία εβδομάδα μετά την ισοπαλία στην έδρα του Απόλλωνα πήρε έναν ακόμα βαθμό και παρέμεινε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματοΔυνατό ξεκίνημα για τον Παναιτωλικό, χωρίς όμως φάσεις

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και πίεσαν τον Πανιώνιο προκειμένου να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στο γκολ. Ενδεικτικό πως το ποσοστό κατοχής της μπάλας έφτασε ακόμα και στο 81% υπέρ της ομάδας του Δέλλα.

Παρ’ όλα αυτά, με εξαίρεση την φάση του 17’ όταν ο Ρόσα υποδέχθηκε ωραία βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου, κοντρόλαρε και σούταρε όμως υπό την πίεση του Βλάχου δεν βρήκε στόχο, δεν δημιούργησαν κάποια άλλη καλή στιγμή.

Λάθος του Γκιοατά και 1-0 για τον Παναιτωλικό

Τελικώς η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ εκμεταλλευόμενη λάθος στην άμυνα του Πανιωνίου. Στο 25’ μετά από σέντρα του Τσοκάνη, ο Γκιοατά δεν απομάκρυνε όπως θα ήθελε, η μπάλα έφτασε  στον Μοράρ που με διπλή προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα.

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών με αποτέλεσμα ο ρυθμός να είναι χαμηλός και το παιχνίδι να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο μέρος δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Ο Παναιτωλικός όντας πολύ καλά στημένος δεν απειλήθηκε καθόλου από την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ολόκληρο το πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι δεν σημείωσαν ούτε μία τελική προς την εστία του Κυριακίδη.

Ίδια εικόνα στο ξεκίνημα της επανάληψης

Ο Μιχάλης Γρηγορίου θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του έριξε στο παιχνίδι τον Μπραχίμι, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο με την φανέλα του Πανιωνίου, στη θέση του Σαββίδη.

Η εικόνα του παιχνιδιού, πάντως, δεν άλλαξε σημαντικά με το ξεκίνημα της επανάληψης. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, χωρίς όμως να δημιουργούν αξιόλογες ευκαιρίες. Εξαίρεση θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα σουτ του Μπεχαράνο στο 54’ από την γωνία της περιοχής που δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει ο Κότνικ και άλλο ένα από τον Μάζουρεκ τρία λεπτά αργότερα που η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.

Ισοφάριση στην πρώτη του τελική στο ματς!

Έτσι, φτάσαμε στο 81’ όταν ο Πανιώνιος κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στην πρώτη του τελική στο ματς. Ο Σιώπης βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Λάμπρου που είχε περάσει στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα και εκείνος με ωραίο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κυριακίδη για να φέρει το ματς στα ίσια.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την λήξη ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πιέσει για το δεύτερο γκολ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, το 1-1 ήταν το τελικό σκορ με τον Πανιώνιο να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό και να παραμένει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις: 

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Ντίας, Μάσουρεκ (73' Ρόσα), Ρόζα (84' Κλέσιο, 89' Μπράβο), Μοράρ

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Γκιοατά (73' Μακρύλλος), Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σαββίδης (46' Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς (65' Λάμπρου), Ντουρμισάι