Πώς ο Παναθηναϊκός δεν χρωστάει ούτε ευρώ για Τσάβες

Η οριστική συμφωνία των "πρασίνων" για την παραχώρηση του Αντρές Τσάβες και οι όροι αυτής. Τα χρήματα του deal, τι γλίτωσε η ελληνική ομάδα και ποια κίνηση της Μπόκα Τζούνιορς την "ανακούφισε".

Ένα (μεγάλο) οικονομικό "βάσανο" λιγότερο μετράει πλέον ο Παναθηναϊκός, καθώς επήλθε οριστική συμφωνία με την Ουρακάν για την πώληση του 50% των δικαιωμάτων του Αντρές Τσάβες, όπως αποκάλυψε ο Sport24 Radio 103,3.

Ο "Κομαντάντε", που αποκτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από την Μπόκα Τζούνιορς -με υψηλότατες προσδοκίες- για να αντικαταστήσει τον Μάρκους Μπεργκ, δεν κατάφερε ποτέ να "κολλήσει" και να "κουμπώσει" στο "τριφύλλι", θέτοντας ουσιαστικά εαυτόν εκτός ομάδας, με την απόφασή του να φύγει δίχως άδεια για την πατρίδα του στις 26 Νοεμβρίου.

Έκτοτε αναζητήθηκε μία κοινά αποδεκτή λύση απ' όλες τις πλευρές κι εντέλει αυτή ήρθε μέσω της πώλησής του στην Ουρακάν. Οι συζητήσεις μεταξύ "πρασίνων", Ουρακάν, Μπόκα και Μπάνφιλντ (στις δύο τελευταίες οφείλει χρήματα ο Παναθηναϊκός απ' το καλοκαιρινό deal) έχουν πλέον ολοκληρωθεί και μένει η ανταλλαγή των τελικών mails, που θα διευθετηθούν εντός της Τρίτης (23/1), ούτως ώστε να γίνει ο Τσάβες και τυπικά παίκτης των "αερόστατων" (μοιράζονται την 4η θέση του πρωταθλήματος Αργεντινής, μαζί με τις Ιντεπεντιέντε και Ταγέρες).

Το όλο deal, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Αργεντινή, έφτασε το 1,6 εκατ. δολάρια (περίπου 1,3 εκατ. ευρώ), με τον Παναθηναϊκό να "πατσίζει" την οφειλή που είχε από το καλοκαίρι στις Μπόκα και Μπάνφιλντ, βγάζοντας πάνω απ' τον ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό του, ένα πολύ μεγάλο "βαρίδι". Μαζί με το συμβόλαιο του παίκτη (750.000 ευρώ ετησίως), το οποίο ήταν και το μεγαλύτερο που είχε στο ρόστερ του το "τριφύλλι".

Είναι εξίσου σημαντικό, το γεγονός ότι η Ουρακάν (που αγόρασε προ ημερών και το άλλο 50% του Τσάβες απ' τις Μπόκα-Μπάνφιλντ) πήρε... πάνω της πλέον όλο το χρωστούμενο ποσό των "πράσινων" (που πλέον δεν οφείλουν ούτε ευρώ στην όλη ιστορία) αναλαμβάνοντας την εξόφλησή του, ενώ και η Μπόκα έχει προχωρήσει εδώ και μέρες (απ' τη στιγμή που είχε δρομολογηθεί το θέμα) κίνηση απόσυρσης της καταγγελίας, που είχε κάνει στη FIFA κατά του Παναθηναϊκού.

"Κομαντάντε" ήταν και… πάει, με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον Παναθηναϊκό...