Γιασεμάκης για ΠΑΟΚ και ΕΝΠ

Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ αλλά και για το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μίλησε ο παλαίμαχος Κύπριος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου του Βορρά, Γιασεμής Γιασεμάκης.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για την πορεία του στον ΠΑΟΚ: Τότε στον ΠΑΟΚ δεν ήταν όλα ρόδινα. Όλοι ξέραμε πως ήταν τα πράγματα. Δε πρόλαβα καλούς καιρούς, είχαμε οικονομικά προβλήματα αλλά τα αφήναμε στο περιθώριο. Προσπαθούσαμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο για να φέρνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πήραμε ένα κύπελλο, ήμασταν τέταρτοι στο πρωτάθλημα, μια χρονιά βγήκαμε και προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ αλλά μέχρι εκεί. Τα καλύτερά μου ποδοσφαιρικά χρόνια τα έκανα στον ΠΑΟΚ. Ήρθα 26 χρονών και έφυγα 32 στην καλύτερη ηλικία για ένα ποδοσφαιριστή. Μέσα από αυτά μαθαίνεις. Όχι μόνο από τις επιτυχίες αλλά και από τις αποτυχίες. Φυσικά στο τέλος μένουν οι ωραίες στιγμές όχι μόνο από το ποδόσφαιρο αλλά και από όλη τη Θεσσαλονίκη.

Για τη σύνδεσή του με τον ΠΑΟΚ: Σίγουρα έχω συνδεθεί με την ομάδα και τη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο εγώ αλλά όλη μου η οικογένεια. Προσπαθούμε με κάθε ευκαιρία να ερχόμαστε, έχουμε οικογενειακούς φίλους, κρατάμε επαφές. Στο τέλος της ημέρας αυτά μένουν η εκτίμηση και η φιλία. Δε γνωρίζω πότε θα έρθω. Εξαρτάται από τις εδώ δουλειές μας. Μακάρι να πάρουμε το πρωτάθλημα και να έρθω να το πανηγυρίσουμε στο παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Τούμπα.

Για τη δίψα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα ακόμα και στην Κύπρο: Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι έρχονται από την Ελλάδα εδώ και έχουν κάνει και συνδέσμους του ΠΑΟΚ σε όλες τις μεγάλες πόλεις τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, τη Λευκωσία. Εγώ είμαι λίγο μακριά αλλά παρακολουθώ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις αναρτήσεις και αυτή η δίψα υπάρχει την ξέρουν όλοι. Και πιστεύω είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για το ντέρμπι της Κυριακής: Ο ΠΑΟΚ είναι πιο δυνατός από κάθε άλλη χρονιά. Έχει δείξει μια σταθερότητα που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο στα πάνω του. Αυτό που φοβάμαι εγώ είναι να μην έχουμε έκτροπα με οπαδούς για να μην υπάρξει βαριά τιμωρία ακόμα και με αφαίρεση βαθμών. Γιατί περάσαμε όλοι τέτοια παιχνίδια, ο αναβρασμός στην κερκίδα είναι μεγάλος. Ελπίζω να πάνε όλα κατ’ ευχήν και να πάρουμε το παιχνίδι.

Για το τι σκορ προβλέπει: Θα έλεγα 2-0. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει καλή αμυντική λειτουργία και δε θα φάμε γκολ.

Για το ποιον θεωρεί από τους κορυφαίους φέτος: Δε πιστεύω ότι φέτος υπάρχει μόνο ένας. Είναι η ομάδα. Κατά καιρούς χορηγούν κάποιοι παίκτες την ομάδα είτε με σκοράρισμα είτε με την απόδοσή τους. Και μετά είναι κι άλλοι. Όπως ας πούμε ο Πρίγιοβιτς που ήταν για λίγο στον πάγκο, μετά επέστρεψε και σκοράρει. Αλλά γενικά πιστεύω ότι η σωστή διαχείριση από τον προπονητή προσφέρει αυτή την σταθερότητα. Και δεν είναι μόνο ένας παίκτης ώστε ένα ντεφορμάρισμα να του στοιχήσει.

Για το στυλ του Πρίγιοβιτς και του Κουλούρη: Πιστεύω ότι είναι πολύ καλοί και οι δύο για την Ελλάδα. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ με τη δυναμική που έχει μπορεί να φέρει καλύτερους επιθετικούς. Ναι μεν ο Πρίγιοβιτς έχει αυτό που λέμε το γκολ απλά για μένα είναι βαρύς επιθετικός. Το ποδόσφαιρο σήμερα έχει αλλάξει, είναι πιο γρήγορο. Θέλει διεισδυτικούς επιθετικούς που να κερδίζουν τις μονομαχίες ένας εναντίον ενός, να έχει την ντρίπλα και να μπορεί να σου τελειώνει τις φάσεις.

Για τον αν μπορεί να κάνει το νταμπλ ο ΠΑΟΚ: Σίγουρα μπορεί στο σημείο που έχει φτάσει αλλά μπορεί και να χάσει και τα δύο. Είμαστε οι βασικοί διεκδικητές, είμαστε το φαβορί και για πρωτάθλημα και για κύπελλο. Όσο αναφορά το πρωτάθλημα για μένα θα κριθεί στο παιχνίδι της Κυριακής αλλά και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Τώρα, στο κύπελλο είναι ένα παιχνίδι. Όποιος είναι καλύτερος εκείνη τη μέρα θα το κατακτήσει.

Το μήνυμά του στον κόσμο του ΠΑΟΚ: Να δώσουν αυτό που έχουν, να δημιουργήσουν το κλίμα που έχει κάνει τόσο ξακουστή την Τούμπα, να βοηθήσουν την ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό με θετική ενέργεια. Κυρίως να μείνουν μακρυά από έκτροπα και βανδαλισμούς για να μη στοιχήσουν βαθμούς στην ομάδα και την απώλεια του πρωταθλήματος.

Για τις ακαδημίες του Νέου Παραλημνίου: Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τις ακαδημίες εδώ στην Κύπρο. Υπάρχει ταλέντο αλλά θέλει δουλειά για να βγαίνουν νέοι παίκτες. Ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να πάρει παίκτες από εμάς πρέπει να στοχεύσει σε ποιο ψηλό επίπεδο.

ΠΗΓΗ: Arena FM 89.4