Κούγιας: «Κοουτσάρισε ύποπτα ο Φυντάνης»

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ μίλησε για την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στη Λάρισα, τον Μόρα, τον Μπέο και τόνισε πως δεν θέλει να αφήσει την ομάδα 

Κατά πάντων... έβαλε ο Αλέξης Κούγιας, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης του Ράτκο Ντόστανιτς. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, εκτός του ενδεχόμενου παραχώρησης των Μασούρα, Καρατάσιο, αναφέρθηκε τόσο στο «διαζύγιο» με τον Ηλία Φυντάνη, όσο και στον Βαγγέλη Μόρα. Οπου άφησε εκατέρωθεν αιχμές.  Παράλληλα τόνισε πως δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από τους  «βυσσινί». «Θέλω να ξεκαθαρίσω λοιπόν ορισμένα πράγματα που δεν θέλω να παρερμηνεύονται. Δεν επιθυμώ να φύγω ποτέ από την ΑΕΛ. Όσο είμαι ακμαίος σωματικά, πνευματικά και οικονομικά θα ήθελα επειδή μπορώ να μείνω για πάντα. Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί εδώ και δυόμιση χρόνια, πως ποτέ στη ζωή μου λειτουργώ με καθεστώς πιέσεως και φόβου. Αν κάποιοι νομίζουν πως οργανώνοντας αποδοκιμασίες, εκστρατείες μέσα από το διαδίκτυο με χυδαιότητες και προσπάθειες να μην έρχονται οι οπαδοί μας στο γήπεδο, ότι αυτό θα με εξαναγκάσει να φύγω όπως άλλοι. Στέλνω μήνυμα. Εγώ δεν θα φύγω ποτέ», ανέφερε αρχικά.

 
Και συνέχισε.  «Δεν φοβήθηκα ποτέ. Από όταν ήμουν 16 χρονών και μοίραζα μόνος μου τις εφημερίδες. Ούτε στο στρατό που ήμουν 32 μήνες βατραχάνθρωπος. Για 25 χρόνια ήμουν δικηγόρος του Ρωχάμη και πρέπει να καταλάβετε από τι είμαι φτιαγμένος. Ας μην επενδύουν κάποιοι στο φόβο. Αν κάποιος ή κάποιοι από την Ελλάδα ή το εξωτερικό θέλει να πάρει την ΑΕΛ, αυτό που ανέφερα δεν ισχύει. Αρκεί αυτός να μπορεί να δώσει στην ΑΕΛ περισσότερα από μένα. Κι αυτός είναι συνδυασμός προσωπικότητας, να βρούμε τι έχει κάνει στη ζωή του και δεύτερον καθαρά λεφτά. Το τονίζω να έχει καθαρά χρήματα. Ακόμα και αν είναι δανεικά. Οποιοσδήποτε σκέφτεται ότι εγώ μπορεί να φύγω με χυδαιότητες, είτε με τρομοκρατία, είτε με εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πορείες και οργανωμένες αποδοκιμασίες, πλανάται. Δεν τους βλέπω και δεν τους ακούω. Μόνος μου κυκλοφορούσα και κυκλοφορώ και δεν επιβάλω τις απόψεις μου με εκβιαστικό τρόπο. Ούτε αποφεύγω τις απόψεις. Δεν έχω ιδιωτικούς στρατούς», υπογράμμισε σχετικά. 
 
Μετά σχολίασε ότι  «θα πω πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβει ο κόσμος της ΑΕΛ πως σε παιχνίδια που έχεις μοιρασμένες πιθανότητες ή και λιγότερες να κερδίσεις, έρχονται στο γήπεδο πρόσωπα που δεν έρχονται σε άλλες αγωνιστικές. Δημιουργούν όμως μια κακή εικόνα προς τα έξω που δίνει κουράγιο στους αντιπάλους μας. Αυτοί θα νομίζουν πως εδώ είμαστε μπάχαλο. Αυτό ευτυχώς ποτέ δεν επηρέασε κανέναν από εμάς. Η ομάδα λειτουργεί άψογα. Αυτές τις ημέρες έγινε η παρουσίαση του φακέλου μας. Έμειναν άφωνοι στη Σούπερ Λιγκ και θα πάρουμε πρώτοι αδειοδότηση. Και μάλιστα για Ευρώπη, ενώ άλλοι ακόμα περιμένουν για την Ελλάδα. Βλέπετε την ημέρα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό που εγώ αποφάσισα να αφυπνίσω από την προηγούμενη του ματς, λέγοντας πως πρέπει να πολεμήσουμε, η ΑΕΛ βλέποντας το μέλλον, προσέλαβε προπονητή που προπονεί ομάδες πρώτης και δεύτερης Εθνικής για την Κ20. Το κύριο Τροΐζι. Μαζί με το επιτελείο του θα γίνει ειδική παρουσίαση. Εμείς χωρίς οργάνωση σ’αυτό το χρόνο, έχουμε βγάλει τους Σουλούκο, Καρατάσιο, Δερμιτζάκη, τον Μακρή που τον πιστεύω. Τον Πινακά που πήγε στην Εθνική. Με λίγη οργάνωση ακόμα θα δείτε τι θα γίνει σε λίγο». 
 
Στη συνέχεια είπε πως «αυτοί που νομίζουν πως με μία γιούχα θα μας αποπροσανατολίσουν, θα δουν πως υπάρχει ψυχραιμία στην ομάδα. Τα γραφεία μας λειτουργούν άψογα, τα οικονομικά μας είναι νοικοκυρεμένα. Φτάσαμε να χρωστάμε δύο δόσεις και η NOVA μας χρωστάει τέσσερις. Αύριο θα πληρωθεί η μία. Αν μου βρουν μία επαγγελματική ομάδα που να χρωστά μόνο μία μισθοδοσία κι έχει όλες τις υποχρεώσεις τις καλυμμένες και πληρώνει έξοδα άλλων, ας έρθουν να μου το πουν».
 
Για τον πρώην, πλέον, προπονητή του, ανέφερε ότι.«δεν μου αρέσει να αφήνω σκιές. Ο Φυντάνης όταν ήρθε έδωσε μία συνέντευξη και η πρώτη κουβέντα που είπε ήταν πως 'τον Κούγια δεν τον πιάνει κορόιδο κανένας'. Εφυγε για τον τρόπο που εμφανίστηκε η Λάρισα στα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Για μένα που γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα υπάρχουν σκιές. Ούτε τον Γιοβάνοβιτς να παίζει δεξί μπακ, ούτε τον Παναθηναϊκό του Δώνη φορ και του Λουντ, να τους περιμένεις έξω από την περιοχή σου. Ούτε να αφήνουμε τους δύο στόπερ του Παναθηναϊκού που είναι πιο αργοί από το ριπλέι, δίχως να τους πρεσάρουμε. Επίσης, δεν επιλέγεις για στόπερ και στα δύο παιχνίδια τον νεότερο κεντρικό αμυντικό που ήρθε στην ομάδα, ακυρώνοντας τον Γκόλια και τον Γιοβάνοβιτς. Αυτά για μένα όπως και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε είναι ύποπτες κινήσεις. Επειδή είμαι καθαρός άνθρωπος, το λέω καθαρά και σε εκείνον. Για αυτό τον έδιωξα. Οι καλές κουβέντες κάνουν τις καλές σχέσεις. Εμείς α λέμε καθαρά. Για μένα και τα δύο κοουτσαρίσματα είναι ύποπτα».
 
Για τον Φυντάνη είπε ακόμη πως  «προηγήθηκαν και άλλα. Η προσωπικότητα του ανθρώπου φαίνεται όταν είναι ισχυρός και όχι όταν είναι από κάτω. Η γιαγιά μου, που ήταν σοφή και είχε κάνει 7 χρόνια στη Μακρόνησο, μου έλεγε παιδί μου ο φουκαράς είναι και μασκαράς. Οταν ο άλλος είναι κάτω, κάνει οτιδήποτε για επιβιώσει. Οταν όμως είναι ψηλά, δείχνει την προσωπικότητά του. Με ενόχλησε ο τρόπος που διαχειρίστηκε τις επιτυχίες. Οι ψευτομαγκιές 'εγώ θα βάζω όποιον βρίζει ο κόσμος' ή 'θα γυρίσουμε στις τεσσάρες' ή βρίζομαι μέσα από το Facebook με οπαδούς,  δεν μπορούν να περιγράφουν την προσωπικότητα ενός προπονητή που θα δουλεύει μαζί μου. Οποιος και αν είναι εναντίον σου. Ακόμα κι αν αυτοί είναι στημένοι, που είναι για μένα. Ο τρίτος λόγος που έφυγε είναι η συμπεριφορά του Φυντάνη προς ένα πραγματικό εργάτη και τον έδιωξε σαν το σκυλί. Αυτός είναι ο Ανδρέας Λαυδαριάς. Εάν δεν μπορέσει να έρθει ο Κώστας Κατσάρας που είναι διακαής πόθος δικός μου, η προσπάθεια μου θα είναι να έρθει πίσω ο Ανδρέας Λαυδαριάς, που είναι ένας εργάτης και πολύ καλό παιδί. Έχοντας πετύχει έναν πολύ καλό γυμναστή το Βασίλη Καλαποθαράκο κι έναν πολύ καλό γυμναστή τερματοφυλάκων, θα καταφέρνουμε να φτιάξουμε ένα καλό τιμ».
 
Για τον Μόρα ανέφερε αρχικά ότι  «το καλοκαίρι έκανα μεγάλη προσπάθεια να τον φέρω στην ομάδα. Του είπα πως παρά το γεγονός πως είναι σ’αυτή την ηλικία και δεν ήταν βασικός στη Μπάρι, ήθελα ένα αφεντικό για την άμυνα. Μου είπε πως θέλει να έρθει, αλλά θα έπρεπε να λύσει το συμβόλαιό του καθώς του χρωστούσαν κάποια χρήματα. Στη συνέχεια μου είπε πως θα έρθει με 150.000 ευρώ το χρόνο και απαίτησε δύο χρόνια συμβόλαιο. Το δέχθηκα κι αυτό. Ηρθε μετά η κυρία Σουλούκου και μου ζήτησε τρεις σουίτες για τους φίλους του, να εντάξουμε τις ακαδημίες του Προμηθέα στις δικές μας και να δεσμευθώ πως μετά το τέλος της καριέρας του, θα προσληφθεί τεχνικός διευθυντής για πέντε χρόνια. Εκεί διαφωνήσαμε. Για αυτό πήγε στον Παναιτωλικό, όπου όχι μόνο δεν του φέρθηκαν καλά για δύο λάθη σε δύο παιχνίδια, αλλά υπήρξε φημολογία σχετικά με την ηθική του. Τον έθεσαν εκτός ομάδας αν θυμάστε. Τότε πήρε τηλέφωνο τον κύριο Βάνη, εμένα δεν τολμούσε να με πάρει, και του είπε πως θέλει να γυρίσει στη Λάρισα. Το μετέφερα στον προπονητή μας, που μου είπε πως θα μας κάνει άνω-κάτω τα αποδυτήρια. Είπε πως έχουμε καλούς στόπερ, είχαμε πάρει το Γκόικοβιτς και είχαμε διώξει και τον Φάρκας, που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και πως δεν χρειαζόταν κάποιος άλλος που θα έκοβε τον χρόνο του Καρατάσιου. Τότε μίλησα με τον Μόρα και του μετέφερα πως θα έρθει, αλλά με έναν τρόπο. Αν δεν παίζει θα είναι προπονητής μέσα στα αποδυτήρια. Αυτή ήταν η συμφωνία. Κι όταν τοποθετήθηκε είπε δεν έχει σημασία αν παίζω ή όχι, εγώ θα βοηθάω στην προπόνηση». 
 
Και συνέχισε. «Μετά το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, φώναξε τον κύριο Βάνη και του είπε πως αυτά τα καραγκιοζιλίκια πρέπει να τελειώσουν και πως αν δεν παίξει θα έχουμε θέμα. Αφού ηρέμησα από ότι έγινε  τον ρώτησα τι συνέβη και μου απάντησε πως αυτά τα στόπερ δεν γίνεται να παίζουν και να είναι εκείνος τέταρτη επιλογή. Του απάντησα πως αυτή είναι δουλειά του προπονητή και μου ζήτησε να παρέμβω. Το βράδυ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε 'μ’αυτά τα καραγκιοζιλίκια που γίνονται γελάει ο κόσμος μαζί σας'. Του μετέφερα πως η συνεργασία μας τελείωσε και να μην έρθει ξανά στα αποδυτήρια. Αυτός παρόλα αυτά έρχεται κάθε μέρα στο γήπεδο και δηλώνει επαγγελματίας. Αυτά τα λέω για να μην υπάρχουν σκιές και σκέφτονται άλλα πράγματα. Εγώ που έχω του κουμάντο στην ομάδα, είδα τις τελευταίες είκοσι μέρες να έχουμε μία τεράστια αναταραχή και έχουν κριθεί παίκτες που δεν το περίμενα. Είχαμε δύο στρατόπεδα. Τους Έλληνες και τους ξένους, όπου  εκφράστηκαν απόψεις στον κύριο Φυντάνη από δύο Έλληνες παίκτες, για το ποιοι πρέπει να παίζουν. Αυτά δεν τα ανέχομαι».
 
Μετά μίλησε επί προσωπικού. «Πικράθηκα γιατί άκουσα πράγματα και ενώ χαλάω ώρες και χρήματα και στεναχωριέμαι γι’ αυτά. Τα παιδιά μου άκουσαν να βρίζουν τον πατέρα τους και οι εχθροί μου έτριβαν τα χέρια τους. Εχω πολλούς εχθρούς.
Τώρα αναλαμβάνω τη Novartis και να δείτε τι εχθρούς θα έχω. Δεν υπάρχουν τυχαίοι άνθρωποι σε αυτό το χώρο και έχω πάρα πολλές υποθέσεις. Δεν είμαι τυχαίο πρόσωπο και ο λόγος μου, παίζει ρόλο και στην πολιτική σκηνή της χώρας. Δεν θέλω οι εχθροί μου να τρίβουν τα χέρια τους από ένα πανό. Δεν δικαιούται κανείς σ’ ένα ατυχές αποτέλεσμα να βρίζει τη μάνα μου κι εμένα.  Το δήλωσα δεν θέλω να φύγω ποτέ και ονειρεύομαι την ομάδα μου στην Ευρώπη».
 
Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί» μίλησε και για τον Αχιλλέα Μπέο. «Τον άκουσα τ να λέει πως αν ήταν στην Λάρισα θα ήταν 5η πάντοτε. Πριν έρθω όμως εδώ ξέρω πως ήταν στη Β’ Εθνική και τη μία χρονιά τον κέρδισε ο Παναιτωλικός στο Βόλο και την άλλη χρονιά έχασε στη Καλλονή. Τη τρίτη χρονιά που ξεκινήσαμε μαζί, με το που πήρα τις μετοχές είπε 'τι κάνει ο Κούγιας κι ασχολείται; Φέτος θα ανέβουν ο Ολυμπιακός Βόλου κι ο Απόλλωνας'. Η ομάδα μας πήρε το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός δέκα αγωνιστικές μετά διαλύθηκε.Τώρα δεν ξέρω πως τον ξέχασε τον Ολυμπιακό Βόλου που ήταν η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου και ασχολείται με την Πύδνα Κίτρους ή όπως τον λένε. Ας δούνε την πορεία του στον Πανιώνιο, τις υποθέσεις του με τη Νέα Σμύρνη και τα τρυπημένα τιμολόγια και τα χρέη του Πανιωνίου. Τον Ολυμπιακό Βόλου που υποβιβάστηκε δύο φορές και τη μία φορά ως δήμαρχος. Ας μην συγκρίνεται μαζί μου. Εχουμε άλλη διαδρομή. Ας έρθει ο Ναυτικός όμιλος Βόλου στην Σούπερ Λιγκ και επειδή προβλέπει πως εμείς δεν θα είμαστε εκεί και τότε ήταν με τον Μαρινάκη που του πλήρωσε την εγγύηση και τώρα με το Σαββίδη που δεν ξέρω τι πληρώνει και ελπίζω όχι τα φώτα στο Βόλο, με ενοχλεί που τους βοήθησα με τα δικαστήρια, να δηλώνονται τέτοια πράγματα που συνδέουν την ΑΕΛ. Αν έμενε μόνο σε θέματα που αφορούσαν σε μένα δεν θα απαντούσα. Με έχει αποκαλέσει 'κλόουν της νομικής' και δεν απάντησα. Οχι όμως να μπλέκει την ΑΕΛ. Μίλησε για τη συμπεριφορά μου στον Ελ Καντουρί και ξεχνάει τις σφαλιάρες στον Μπάγιεβιτς».
 
Για το τηλεοπτικό τοπίο ανέφερε πως  «δεν υπάρχει πια κεντρική διαχείριση. Αυτά πλέον που λέγονται είναι για να κοροϊδεύει ο ένας τον άλλον. Θεωρώ πως σε αυτή τη διαδικασία ακόμα κι αν χαλάσουν όλα, εμείς δεν θα είμαστε χαμένοι. Κι από πλευράς ανταγωνιστικότητας, γιατί είμαστε ομάδα με λαό και υπάρχει ενδιαφέρον. Τα κανάλια όταν θα φτάσουν να μιλήσουν θα το δουν αυτό κι όχι με ομάδες σφραγίδες».
 
Κλείνοντας τόνισε ότι «στις 27 του μήνα που θέλω να μιλήσω, θέλω να σας πω πως κάποιοι με πίεζαν να γίνει στην Αθήνα. Είμαι όμως ο ιδιοκτήτης μίας μεγάλης ομάδας και θεωρώ αδιανόητο ότι αφορά αυτή την ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην γίνεται από εδώ. Αυτά που θα αναφερθούν λοιπόν εκείνη την ημέρα για την πολυιδιοκτησία ομάδων θα γίνουν στη Λάρισα».