«Παραθυράκι» για να αδειοδοτηθεί ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε οριακό σημείο και αυτή τη στιγμή παίζει το σενάριο υποβιβασμού λόγω των χρεών και ταυτόχρονα της μη αδειοδότησης, για το επόμενο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «LiveSport» από την Super League υποστηρίζουν η UEFA δίνει τη δυνατότητα στις Ομοσπονδίες να χορηγήσουν μία περίοδο χάριτος τριών ετών σε ομάδες που αντιμετωπίζουν «ειδικές συνθήκες», προκειμένου να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση για τις εγχώριες διοργανώσεις και να μην διαλυθούν.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να ενημερώσει τη Λίγκα για τις «ειδικές συνθήκες», με μείωση του μπάτζετ και πλάνο τριετίας με σκοπό την αποπληρωμή των χρεών. Στη συνέχεια η Super League, αφού πρώτα έχει ενημερωθεί επίσημα από την «πράσινη» ΠΑΕ, τότε θα μπορέσει με τη σειρά της να στείλει το θέμα στη διοίκηση της ΕΠΟ.

Μάλιστα η Λίγκα φέρεται να έχει συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα με τον Βαγγέλη Γραμμένο εδώ και 3-4 μήνες, όταν και τότε ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ο χρόνος βέβαια πιέζει, καθώς οι ομάδες μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουν έτοιμους τους φακέλους τους και η Λίγκα θα πρέπει να βιαστεί για να ενεργοποιηθεί το «παραθυράκι». Από εκεί και πέρα στόχος του συνεταιρισμού είναι η συγκεκριμένη διάταξη να συμπεριληφθεί στον κανονισμό αδειοδότησης.