«Εκ παραδρομής είχε το όπλο μαζί του, μπορεί να το ξέχασε»

Η κατάθεση του υπεύθυνου ασφαλείας Ηλία Γεροντίδη, στην διαδικασία της εκδίκασης των όσων έγιναν στην Τούμπα στο ματς με την ΑΕΚ.

Ο Ηλίας Γεροντίδης ξεκίνησε λέγοντας: «Τα πάντα ήταν ήρεμα... Μέχρι και την επίτευξη του γκολ δεν είχε συμβεί τίποτα. Ο διαιτητής κατευθύνεται προς τη σέντρα κι ο βοηθός πηγαίνει στη σέντρα. Στη συνέχεια βλέπουμε διαπραγματεύσεις μεταξύ του διαιτητή και των παικτών της ΑΕΚ. Ήμουν στον περιμετρικό χώρο, δίπλα στη φυσούνα, είχα οπτική εικόνα. Υπήρχαν διαμαρτυρίες. Ο διαιτητής δεν ήξερε τι να σφυρίξει και από εκεί και πέρα έγιναν τα...» (δεν κατονομάζει)

«Εγινε η είσοδος του κ. Σαββίδη με 2-3 άτομα στον αγωνιστικό χώρο. Ήρθε από τα αποδυτήρια, παρακολουθούσε από την σουίτα του το ματς, υπήρχε πρόσβαση από τη σουίτα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι μέλη της συνοδείας του κι ο ένας είναι αστυνομικός που νόμιμα του έχει παραχωρηθεί για την ασφάλειά του. Μπήκε από την αγανάκτησή του. Κρίνονται τα πάντα από την ακύρωση ή όχι του γκολ. Ήταν ένας διαιτητής από τον οποίο κανείς δεν ήξερε τι ήθελε να δείξει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κίνηση του Σαββίδη να πάρει την ομάδα και να φύγει ως διαμαρτυρία και γίνεται αναφορά στην άρνηση του Βιεϊρίνια να αποχωρήσουν. «Στη συνέχεια ο Σαββίδης πήγε να αποχωρήσει και άκουσα κάποιες ιαχές από τον πάγκο της ΑΕΚ. Κατευθύνθηκε 5-6 μέτρα προς τον πάγκο. Ήταν εκεί κάποιοι παίκτες, διάφοροι παράγοντες... λόγω της έντασης. Ο κύριος Σαββίδης δεν τους είπε κάτι. Κάποια στιγμή έφυγε χωρίς να τον αποτρέψει κανείς. Πουθενά δεν είδα βίαιη απώθηση. Τη δεύτερη φορά που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο δεν φορούσε μπουφάν, έφερε όπλο το οποίο το είχε στη δεξιά πλευρά της ζώνης. Εβγαλε το μπουφάν του λόγω αγανάκτησης, ήταν σε υπερένταση και έβγαλε το μπουφάν του. Σε καμία περίπτωση δεν είχε εριστική διάθεση. Φάνηκε από τις προθέσεις του».

Εχει απειληθεί ο κ. Σαββίδης και έχει όπλο; «Ναι, έχει απειληθεί, απ' όσο ξέρω από το περιβάλλον του. Προφανώς μπορεί να ξέχασε ότι έχει όπλο μαζί του, συνήθως δεν έχει όπλο μαζί του. Εκ παραδρομής το είχε μαζί του. Το ότι έβγαλε το μπουφάν του αποδεικνύει ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι το είχε μαζί του.»

Προκλήθηκε τρόμος; «Σε καμία περίπτωση. Φαίνεται ότι η λαβή του όπλου είναι ανάποδα για αριστερόχειρες όπως ο κ. Σαββίδης. Η ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να υποστηρίζει τα δικά της. Στα αποδυτήρια η κατάσταση ήταν πέρα για πέρα ήρεμη. Στη συνέχεια ο κ. Κομίνης βγήκε στο διάδρομο και σφύριξε. Ορισμένοι παίκτες βγήκαν αλλά όχι η ομάδα της ΑΕΚ. Ήταν ένα ματς που όλα έβαιναν ομαλώς. Ο κόσμος είχε υποδειγματική συμπεριφορά και μετά αφού έληξε το ματς όπως έληξε.»

Μαυρομάτης: «Είδατε τους παίκτες της ΑΕΚ τρομοκρατημένους;»

Γεροντίδης: «Σε καμία περίπτωση. Ήταν στον διάδρομο, ήταν σε φυσιολογική κατάσταση.»

Μπίρδας: Η ΑΕΚ αν δεν μετρούσε το γκολ, θα έβγαινε να παίξει;

Γεροντίδης: Πιστεύω ναι. Μπίρδας: Το ακούσατε; Γεροντίδης: Ναι.

Στη συνέχεια, ο Γεροντίδης λέει ότι ήταν ήρεμος ο Σαββίδης, κάτι που αμφιβητεί η κ. Ρίζου δείχνοντας φωτογραφία με την οποία ρωτά:

«Εδώ βλέπετε έναν ήρεμο άνθρωπο;»

Γεροντίδης: «Δεν μπορώ να γνωρίζω».

Eκεί ολοκληρώθηκε η κατάθεση του μάρτυρα του ΠΑΟΚ, με τον δικαστή να ζητά από την κυρία Ρίζου να μην κάνει υποθετικές ερωτήσεις.