Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με την απόφαση να αναμένεται μετά την Τετάρτη. Απαντάει εγγράφως επί των ενστάσεων ο Κομίνης, ζήτησαν 48 ώρες οι ομάδες από την στιγμή που θα απαντήσει ο διαιτητής, για να υποβάλλουν υπομνήματα.

Ύστερα από 5 ώρες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των όσων έγιναν στην Τούμπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Απόφαση αναμένεται μετά την ερχόμενη Τετάρτη μιας και ο Κομονής θα λάβει τα ερωτήματα σήμερα στα οποία έχει το χρονικό περιθώριο να απαντήσει σε 48 ώρες. 

Από την πλευρά τους, οι δύο πλευρές θα καταθέσουν υπομνήματα στο επόμενο 48ώρο επίσης από τη στιγμή που θα λάβουν τις απαντήσεις του διαιτητή. 

Απόφαση επίσης δεν πάρθηκε ούτε για τα περιστατικά σε Γιάννενα και Τρίπολη.

ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ... ΖΟΥΜΙ

Οι υποθέσεις των επεισοδίων και όσων συνέβησαν στους Ζωσιμάδες, για την αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ, όπως επίσης και οι συμπλοκές εντός αγωνιστικού χώρου του «Θ. Κολοκοτρώνης», μετά το τέλος του παιχνιδιού της 24ης αγωνιστικής της Superleague Σουρωτή μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ, ολοκληρώθηκαν γρήγορα, δίχως να υπάρξει απόφαση.

Έτσι, γρήγορα η μέρα πέρασε στο... κυρίως πιάτο, με τις ομάδες υπεράσπισης των δυο «δικέφαλων» να παίρνουν γρήγορα θέση «μάχης».

Μπίρδας, Σημαιοφορίδης και Μαυρομάτης ήταν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ παραστάθηκε διά των Μηνά Λυσάνδρου και Ελλης Ρίζου, ενώ τον Ιβάν Σαββίδη εκπροσώπησαν οι δικηγόροι του, όπως και ο Λούμπος Μίχελ.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ τόνισε εξαρχής ότι η παρουσία του κ. Κομίνη ήταν άκρως απαραίτητη και ότι με την αιτιολογία του δεν καλύπτει τους λόγους που δεν είναι εδώ. «Μας στερεί ένα πρωτάθλημα ο κ. Κομίνης και πρέπει να είναι εδώ να δώσει απαντήσεις σε όλους. Δεν θα είναι δίκαιη η κρίση χωρίς την παρουσία του διαιτητή. Θέλουμε να υπερασπιστούμε την πλευρά μας με όλα τα όπλα που μας προσφέρει ο νόμος», ανέφερε ο κ. Σημαιοφορίδης.

Η έδρα εξέτασε το αίτημα για αναβολή, αλλά αυτό τελικά δεν έγινε δεκτό, με τον δικαστή να ανακοινώνει ότι συνεχίζεται με επιφύλαξη η διαδικασία. Έτσι, πήραν θέση οι δυο μάρτυρες, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Γεροντίδης και ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης.

ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ ΩΣ ΔΙΑΔΙΚΟΙ

Στις 13:46 ξεκίνησε η εξέταση Μάκη Γκαγκάτση, ως διάδικου στη διαδικασία, που κράτησε περίπου μισή ώρα.Στη συνέχεια, οι δυο ΠΑΕ κατέθεσαν υπομνήματα και στις 14:30 ξεκίνησε η κατάθεση του Μηνά Λυσάνδρου.

ΡΙΖΟΥ: «ΣΕΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΝΟΠΛΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ»

Συμπληρώνοντας τις θέσεις της ΑΕΚ, η κ. Ρίζου αναφέρθηκε στην είσοδο του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Κομίνης υπέστη την εισβολή στον χώρο του. Μπήκε μέσα ένας ένοπλος, με 7-8 συνοδούς και ο ένοπλος δεν ενοχλήθηκε από κανέναν. Η κατακύρωση του γκολ στα αποδυτήρια, μας δείχνει ότι ο διαιτητής ήταν σε μια κατάσταση στην οποία δεν έπρεπε να βρεθεί. Ο Μίχελ του είπε 'τελείωσες'. Σκεφτείτε σε τι κατάσταση βρέθηκε ο διαιτητής».

Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Γκαγκάτσης: «Επιχειρείται μία ανθρωποφαγία για τον κ. Σαββίδη. O κ. Σαββίδης δεν είναι αλαζόνας. Δεν ήταν όταν έδινε χορηγία 6-7 εκ. ευρώ χορηγία στη Λίγκα, ούτε όταν έπαιρνε εργοστάσιο καπνού, για να μην καταλήξει σε Τούρκους. Εδειξε τότε τον πατριωτισμό του και δεν θα γίνει Ιφιγένεια αυτή τη στιγμή, για να πάρει πάνω του όσα συμβαίνουν στο κράτος και στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Μετά το πέρας των καταθέσεων, ο κ. Καποδίστριας ανέφερε πως σε μια από τις (πολλές) διακοπές της διαδικασίας, η έδρα κάλεσε τον κ. Κομίνη. Αυτός αποκρίθηκε με δυο e-mail, αναφέροντας: «Δυστυχώς ως τις 28/3 δεν είναι δυνατόν να παραστώ κοντά σας λόγω οικογενειακού προβλήματος. Σε συνέχεια του παραπάνω μηνύματός μου δεν μπορώ να βεβαιώσω ότι θα μπορώ να παραστώ κοντά σας και μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας. Θα μπορώ να απαντήσω στα ερωτήματά σας γραπτώς».

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε εκείνο το σημείο, με τον ΠΑΟΚ να έχει στη διάθεσή του 48 ώρες, ώστε να υποβάλει τα συνολικά του υπομνήματα, ενώ άμεσα θα έστελνε και τις ερωτήσεις προς τον κ. Κομίνη, ο οποίος με τη σειρά του θα είχε το περιθώριο 48 ωρών για να απαντήσει.

Τέλος, να σημειωθεί πως εντός 48 ωρών από την ώρα που θα λάμβανε τις απαντήσεις του, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να καταθέσει τα υπομνήματά του.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος του πρώτου επεισοδίου της πολύκροτης υπόθεσης που απασχολεί δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις εξελίξεις να αναμένονται άμεσα.