Ξεμούδιασε με... πεντάρα

Με τους Γιακουμάκη (δύο γκολ) και Αϊντάρεβιτς (γκολ – ασίστ) να κάνουν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και τους Λάζαρο, Μεληκιώτη να παίρνουν την σκυτάλη στο δεύτερο, η ΑΕΚ νίκησε 5-0 την Λαμία σε φιλικό κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ.

Ξεμούδιασμα με... γκολ και θέαμα έκανε η ΑΕΚ απέναντι στη Λαμία. Η Ένωση υποδέχθηκε την ομάδα της Φθιώτιδας, σε ένα παιχνίδι που είχε ως στόχο να διατηρηθούν αμφότερες σε αγωνιστικό ρυθμό λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος. Και οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ έδειξαν μεγάλη διάθεση, κάνοντας πολλές φάσεις και φτάνοντας σε ευρεία νίκη με...

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ισπανός τεχνικός είδε την ομάδα του να ασκεί σταθερή πίεση στην αντίπαλο και τους Γιώργο Γιακουμάκη, Αστρίτ Αϊντάρεβιτς να πρωταγωνιστούν, με τον πρώτο να σημειώνει δύο γκολ και τον δεύτερο να έχει ένα γκολ και μια ασίστ. Στο δεύτερο μέρος, παρότι και σε αυτό αγωνίστηκαν αρκετοί βασικοί, οι Κιτρινόμαυροι έριξαν αρκετά το ρυθμό, ωστόσο στο 89' ο Χριστοδουλόπουλος με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ ανέβασε τον δίχτυ του σκορ στο 4-0, για να γράψει το τελικό 5-0 ο Μεληκιώτης με καταπληκτικό σκαφτό πλασέ.  

Παράσταση για... δύο ρόλους

Η ΑΕΚ μπήκε με... κέφι στο ματς και μόλις στο 2' άνοιξε το σκορ. Ο Μασούντ έκανε μια προσπάθεια από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε στο πίσω δοκάρι και ο Αϊντάρεβιτς με διαγώνιο σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 6' ο Γιακουμάκης δοκίμασε ένα σουτ με τον Μελίσσα να μπλοκάρει, ενώ στο 12', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βράνιες προσπάθησε να απειλήσει με ένα τακουνάκι, χωρίς όμως επιτυχία.

Στο 15' ο Μπακασέτας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 19' ο διεθνής μέσος εκτέλεσε νέο φάουλ και ο Γιακουμάκης δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή από κοντά. Στο επόμενο λεπτό ο Αϊντάρεβιτς παραλίγο να πετύχει ένα πολύ εντυπωσιακό γκολ, κάνοντας ένα ψηλοκρεμαστό σουτ πίσω από τη σέντρα, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Τελικά η ΑΕΚ πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 29': Ο Μπακασέτας έκανε μια κάθετη μπαλιά στον Γιακουμάκη κι αυτός με πλασέ έκανε το 2-0. Ακολούθησαν ακόμη δύο καλές στιγμές του Κρητικού φορ, η μία στο 30' με μια κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω, ενώ τρία λεπτά αργότερα έκανε διαγώνιο πλασέ, με τον Μελίσσα να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 36' ο Γιακουμάκης έκανε σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Κλωναρίδης σε δεύτερο χρόνο έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αϊντάρεβιτς έκανε μια κεφαλιά από καλή θέση, χωρίς να βρει στόχο. Με την συμπλήρωση των 45', οι δυο κορυφαίοι του ημιχρόνου συνεργάστηκαν για το 3-0. Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Αϊντάρεβιτς βρήκε εξαιρετικά με φαλτσαριστή πάσα τον Γιακουμάκη στο πίσω δοκάρι και αυτός με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Κερασάκια από Λάζαρο, Μεληκιώτη

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε όλη την ενδεκάδα του, πλην των Κλωναρίδη και Γιαννούτσου. Στο 53' ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Γαλανόπουλος έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πίτκας απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, με την ΑΕΚ να διατηρεί την κατοχή και την πίεση προς την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες με την ίδια συχνότητα που το έκανε στο πρώτο μέρος. Σε αυτά προστέθηκε και ένας τραυματισμός των Αντρόνικ και Πριντέτα που συγκρούστηκαν μεταξύ τους, ο οποίος διέκοψε το παιχνίδι για περίπου πέντε λεπτά.

Ωστόσο, η Ένωση ζωντάνεψε για τα καλά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, αφού ο Χριστοδουλόπουλος με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 89' έκανε το 4-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μεληκιώτης έκλεψε τη μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή και με σκαφτό πλασέ νίκησε τον Πίκτα για το τελικό 5-0!

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΚ
(α' ημίχρονο): Τσιντώτας, Χούλτ, Βράνιες, Γιαννούτσος, Γκάλο, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Κωναρίδης, Μοράν, Μασούντ, Γιακουμάκης.  

(β΄ ημίχρονο): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Λόπες, Γαλανόπουλος, Κονέ, Κλωναρίδης (64' Μεληκιώτης), Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος.

Λαμία (α' ημίχρονο): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Σελίμ, Ασίγκμπα, Μουλούλης, Αναστασόπουλος, Ακόστα, Μπούντνικ, Πίτι, Βάντερσον.