Αληθινά γεγονότα και στοιχεία

Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε το υπόμνημά του στην Πειθαρχική Επιτροπή και η υπερασπιστική του γραμμή στηρίζεται στα πολλά νέα στοιχεία, που έχουν συμπεριληφθεί από τη νομική υπηρεσία.  

Οι «ασπρόμαυροι» στο υπόμνημά τους έχουν συμπεριλάβει σημαντικά στοιχεία, όπως είναι το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες στα αποδυτήρια της Τούμπας, όπου ξεκάθαρα αποδεικνύονται οι θέσεις, που εξέφρασαν κατά την εκδίκαση της περασμένης Παρασκευής, αλλά και όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ για το τι δείχνουν και τι δεν δείχνουν οι κάμερες της Τούμπας.

Η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ θα στηριχθεί και σ’ άλλα στοιχεία, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως η διπλή (και αρκετά διαφορετική) κατάθεση του Βασίλη Δημητριάδη, αρχικά στο γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της 11ης Μαρτίου και στη συνέχεια σε αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στην Αθήνα.

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες καταθέσεις σ’ ότι αφορά το όπλο του Ιβάν Σαββίδη και το πότε το αντιλήφθηκε ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Επίσης, για τους «ασπρόμαυρους» είναι σημαντική η περιγραφή που κάνει ο Γιώργος Κομίνης στην ένορκη κατάθεσή του στην αστυνομία σχετικά με το αν αντιλήφθηκε την παρουσία όπλου πάνω στον Ιβάν Σαββίδη και αν ένιωσε κάποιου είδους απειλή.       

«Θέλω να αναφέρω εδώ, ότι εγώ και κανένας από τους συνεργάτες μου, δεν είχαμε οποιαδήποτε λεκτική ή σωματική αντιπαράθεση με τον Ιβάν Σαββίδη ή με κάποιον από τη συνοδεία του. Αργότερα και ενώ βρισκόμουν στα αποδυτήρια, ενημερώθηκα από  αξιωματούχο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Λυσσάνδρου Μηνά, ότι ο Ιβάν Σαββίδης κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έφερε στην κατοχή του όπλο», υποστηρίζει ο διεθνής ρέφερι σύμφωνα με το «korakiagr.blogspot.gr».

Στη Μικράς Ασίας είναι σίγουροι πως «θα υπάρξουν κι άλλα πολλά επεισόδια στην υπόθεση», αναφερόμενοι στη δικαστική διαμάχη του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, περιμένοντας από τον δικαστή κ. Καποδίστρια να ελέγξει διεξοδικά τον φάκελο, με όλα τα στοιχεία και το κυριότερο, όπως λένε και ελπίζουν, να μην επηρεαστεί στο ελάχιστο από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία του ΠΑΟΚ.