Χιμένεθ και Τσιγκρίνσκι για τον ισπανικό τελικό κυπέλλου!

Ο πρώην προπονητής της Σεβίλλης, Μανόλο Χιμένεθ και ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, αναλύουν που θα κριθεί ο τελικός κυπέλλου Ισπανίας.

Ο τεχνικός και ο στόπερ της ΑΕΚ μίλησαν στην κάμερα της Nova:

"Το δυνατό σημείο της Μπαρτσελόνα είναι ο τρόπος παιχνιδιού της. Πρόκειται για μια ομάδα που αμύνεται ακόμα και τη στιγμή που έχει τη μπάλα στην κατοχή της. Γι' αυτό και είναι πολύ δύσκολο για κάθε αντίπαλο να της τη μπάλα.

Η Σεβίλλη γνωρίζει καλά ότι θα αντιμετωπίσει μια ομάδα με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και θα δυσκολευτεί κόντρα σε ένα σύνολο με καλή κατοχή και κυκλοφορία μπάλας, που πιέζει ψηλά στην αντίπαλη άμυνα. Η Μπαρτσελόνα δίνει την εντύπωση στον αντίπαλο ότι αγώνα διαρκεί πάρα πολλά λεπτά", τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ, με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι να υποστηρίζει:

"Πιστεύω ότι η Σεβίλλη ακόμα κι αν νιώσει πίεση στην περιοχή της ξέρει να αμυνθεί σωστά, όπως άλλωστε απέδειξαν στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Μπαρτσελόνα. Το είχε τονίσει άλλωστε τότε και ο προπονητής της Μπαρτσελόνα. Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τους κενούς χώρους και να βγαίνουν γρήγορα στην αντεπίθεση. Γνωρίζουν πως να παίξουν και να είναι οργανωμένοι, ακόμα κι αν στους τελευταίους αγώνες δεν έπαιξαν τόσο καλά, αλλά τώρα μιλάμε για έναν τελικό. Για μένα αυτό είναι είναι το σημαντικότερο. Ότι μπορεί να αμυνθεί σωστά ακόμα κι αν παίξει κλειστά και να βγει γρήγορα στην κόντρα επίθεση".

Όσο για το κατά πόσο μπορεί να επηρεαστεί η Μπαρτσελόνα απ' τον πρόσφατο αποκλεισμό της απ' τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Χιμένεθ είπε: "Φυσικά και μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα οφείλει να διεκδικεί όλα τα τρόπαια. Να σκέφτεται ότι παίζει για να πετύχει τους μεγαλύτερους στόχους και να κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς. Αυτό είναι το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Δε συμφωνώ με όλους όσοι λένε ότι ήταν αποτυχία αυτό που συνέβη με τη Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν έκπληξη από ένα πάρα πολύ καλά οργανωμενο παιχνίδι που έκανε η Ρόμα. Αποτυχία όμως είναι να μην προσπαθήσεις να κερδίσεις κάτι και η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά αποκλείστηκε γιατί αυτό μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Άλλες φορές κερδίζεις κι άλλες χάνεις. Όταν είσαι καλύτερη ομάδα θα κερδίσεις περισσότερες φορές, αλλά δεν είμαι σύμφωνος με αυτούς που λένε ότι η φετινή χρονιά ήταν αποτυχία για τη Μπαρτσελόνα επειδή αποκλείστηκε απ' στη Ρόμα.

Μπορεις να αποκλειστείς με αξιοπρέπεια και η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε γιατί η Ρόμα έπαιξε πολύ καλά. Δε βρέθηκε στη μέρα της ενώ η Ρόμα βρέθηκε. Φυσικά και στο ψυχολογικό κομμάτι επηρεάζουν όσα λέγονται στον περίγυρο. Είναι αλήθεια ότι για την Μπαρτσελόνα ίσως το κύπελλο να μην είναι ο πιο σημαντικός τίτλος αλλά είναι ακόμη ένας τίτλος στο παλμαρέ της που θα θέλουν να κερδίσουν και να δείξουν ξανά ότι είναι μια μεγάλη ομάδα".

Ο Τσιγκρίνσκι είχε διαφορετική άποψη απ' τον προπονητή του και έκανε λόγο για έξτρα κίνητρο των ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα: "Είναι δύσκολο να ξεχαστεί ότι έχεις αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ανεξάρτητα απ' αυτό πιστεύω ότι η Μπαρτσελόνα είναι απ' τις ομάδες που θέλει να κατακτήσει τα πάντα. Ακόμα κι αν συνέχιζαν στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτό θα συνέβαινε. Τώρα αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο. Ενδεχομένως να τους πεισμώσει ακόμα περισσότερο και να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και το κύπελλο".