Χρυσή και μαγική ανατροπή για ΠΑΟΚ!

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, είδε τις ευκαιρίες να βρίσκουν δοκάρια και τον Ζίβκοβιτς να κατεβάζει ρολά αλλά οι αλλαγές του Λουτσέσκου έκαναν τη μεγάλη ανατροπή (2-1 την Ξάνθη)!

Ο ΠΑΟΚ είδε μια Ξάνθη να του βάζει με το "καλημέρα" δύσκολα, σκοράροντας στο 16' με τον Γέντρισεκ, μια εικόνα καθόλου... οικεία για τον Δικέφαλο κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν στο άδειο γήπεδο της Τούμπας, είδε σωρεία ευκαιριών να καταλήγουν στα σκουπίδια και δοκάρια να του στερούν τόσο στο α΄όσο και στο β΄ημίχρονο ακόμη και την ισοφάριση.

Αλλά όλα αυτά μέχρι να επέμβει από τον πάγκο ο Ραζβάν Λουτσέσκου και να ανακατέψει πλήρως την τράπουλα για την ανατροπή με 2-1 με έναν εκπληκτικό Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που μπήκε στο γήπεδο για να κάνει τα πάντα! Ο Σάκχοφ και οι σκόρερ Μπίσεσβαρ και Κουλούρης υπέγραψαν το τρίποντο της ανατροπής του Δικεφάλου που έβγαλε ποιότητα και ψυχή, όταν είδε την κατάσταση να ζορίζει και τον χρόνο να κυλά αντίστροφα.

Το φιλμ του αγώνα

Από τη στιγμή που "σκαρφάλωσε" στην πεντάδα, ήταν αναμενόμενο πως η Ξάνθη θα παρουσιαστεί ψυχωμένη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο γήπεδο της Τούμπας. Κάτι που έδειξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 3' όταν ο Κάστρο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κάνιας και με ένα μακρινό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Πασχαλάκη ανεπιτυχώς. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 11΄ με μια κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, μετά από σέντρα του Αζεβέδο, με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Ποιος άλλος; Γέντρισεκ!

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει "μπλοκάρει" δημιουργικά, ήταν εμφανές πως δεν πατούσε καλά στο γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν από νωρίς σε θέση οδηγού, μετά από διπλό λάθος των "ασπρόμαυρων". Συγκεκριμένα, στο 16' ο Κάνιας γύρισε τη μπάλα στον Πασχαλάκη, με τον Έλληνα πορτιέρε να κάνει κακό κοντρόλ, το οποίο έδωσε το δικαίωμα στην Ξάνθη να "κλέψει" ψηλά και στον Γέντρισεκ την ευκαιρία να "εκτελέσει" τον ΠΑΟΚ με ένα σουτ εντός περιοχής για το 0-1.

Δοκάρι και Ζίβκοβιτς σταματούν τον ΠΑΟΚ

Μπορεί το γκολ του Γέντρισεκ να "μούδιασε" προσωρινά τους γηπεδούχους, ωστόσο, άμεσα ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα και λίγο έλειψαν να φτάσουν στην ισοφάριση αν δεν υπήρχε... Ζίβκοβτς και δοκάρια. Στο 28΄ ο Κάμπος έκανε μια εκπληκτική προσποίηση από τα αριστερά, σέντραρε για τον Μαουρίσιο αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα ψηλά από το κεφάλι του επερχόμενου Βραζιλιάνου.

Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια να σεντράρει, αυτήν την φορά από τα δεξιά, για τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος έστρωσε με το κεφάλι την μπάλα για τον Ελ Καντουρί αλλά ο Μαροκινός νικήθηκε σε εξ επαφής κεφαλιά από τον Ζίβκοβιτς. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ ωστόσο χάθηκε στο 36', με τη φάση να ξεκινάει και πάλι από τον Πρίγιοβιτς, τον Μαουρίσιο να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Το 0-1 ήταν και το σκορ που σφράγισε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου τις προσπάθειες των δυο ομάδων. 

Δοκάρι και... ούτε τώρα για τον ΠΑΟΚ!

Χωρίς αλλαγές εμφανίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον πρώτο λόγο, ψάχνοντας το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης μέσα από σωρεία ευκαιριών. Και στο δεύτερο 45λεπτο όμως ο Δικέφαλος δεν είχε την τύχη με το μέρος του και σαφώς είχε απέναντι του έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα που ονομάζεται Ζίβκοβιτς.

Στο 54΄ο ΠΑΟΚ τράνταξε για ακόμη μια φορά το δοκάρι της Ξάνθης, αυτήν την φορά με εκφραστή τον Βαρέλα, ο οποίος είχε μείνει ψηλά και μετά το κόρνερ του Βιεϊρίνια, έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Ακολούθησε στο αμέσως επόμενο λεπτό η εξ επαφής κεφαλιά του Ελ Καντουρί, μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Λημνιού, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία της Ξάνθης.
 
Κατόπιν ήρθε η ώρα του Ζίβκοβιτς να αναλάβει και πάλι δράση, ο οποίος κατέγραψε μια ακόμη επέμβαση στο 58΄στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια ενώ λίγα λεπτά αργότερα "διάβασε" εξαιρετικά τη συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ και βγήκε να "καθαρίσει" προτού ο Κάμπος γίνει απειλητικός.

Μπίσεσβαρ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα και 1-1

Στο 67΄ο Λουτσέσκου προχώρησε σε δυο αλλαγές, αποσύροντας Λημνιό και Κάνιας, ρίχνοντας μέσα τους Μπίσεσβαρ και Σάκχοφ. Οι δυο αλλαγές του Ρουμάνου αποδείχθηκαν... χρυσές καθώς ένα λεπτό μετά την είσοδο τους, ο ένας δημιούργησε και ο άλλος "εκτέλεσε" για το 1-1. Ο Ουκρανός έκανε τη σέντρα και ο Μπίσεσβαρ με μια εξαιρετική κεφαλιά, έγραψε το 1-1. Μάλιστα, ο σκόρερ του Δικεφάλου λίγο έλειψε να υπογράψει την ανατροπή για την ομάδα του αλλά το σουτ που επιχείρησε λίγα λεπτά αργότερα πέρασε ελάχιστα.

Το δις εξαμαρτείν!

Στο 84΄ο Κουλούρης πέρασε στη θέση του Αζεβέδο, με τον Λουτσέσκου για πρώτη φορά να επιλέγει τριάδα πίσω, θέλοντας να τα παίξει όλα για όλα μέχρι τέλους. Και όπως ακριβώς έγινε με τον Μπίσεσβαρ, έτσι και ο Κουλούρης στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα, υπογράφοντας την ανατροπή για το 2-1 μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ πήρε ένα αγχωτικό αλλά σημαντικό "τρίποντο".