Ασίστ από τον Λουτσέσκου, γκολ από τον Μπίσεσβαρ

«Κόουτς, ο Μπίσεσβαρ είπε να ρωτήσουμε εσένα γιατί δεν αγωνίζεται περισσότερο φέτος». Η Τούμπα έχει σχεδόν αδειάσει, τα φώτα έχουν σβήσει, το πούλμαν της αποστολής έχει αναχωρήσει για το ξενοδοχείο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέα με τον στενό συνεργάτη του, Γιώργο Τσονάκα, αποχωρούν τελευταίοι από το γήπεδο.

Η ατάκα που φθάνει στα αυτιά του Ρουμάνου τεχνικού για τον Σουριναμέζο μεσοεπιθετικό κάθε άλλο παρά τον αιφνιδιάζει. Ο Λουτσέσκου γνωρίζει πως μετά από μια τέτοια εμφάνιση του Μπίσεσβαρ, θα δεχθεί από παντού ίδιες ερωτήσεις. Χαμογελάει και αρέσκεται σε ένα: «Απάντησα στην συνέντευξη Τύπου για τον Μπίσεσβαρ».Λίγα λεπτά νωρίτερα και μερικά μέτρα πιο πέρα, ο Μπίσεσβαρ του είχε... πετάξει το μπαλάκι, απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι ευχαριστημένος με τον χρόνο συμμετοχής του φέτος.

Ο 30χρονος είχε τονίσει -όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό- πως όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν σε όλα τα παιχνίδια, κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος όταν μένει στον πάγκο αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να ρωτήσει κανείς τον προπονητή, εξάλλου εκείνος ηγείται του συνόλου και οι επιλογές είναι προσωπικές.

Το βραβείο του MVP που κρατάει στα χέρια του "κουμπώνει" απόλυτα στα λεγόμενα του Λουτσέσκου. Ο Μπίσεσβαρ μπήκε ως αλλαγή στο ματς με την Ξάνθη και σε ένα χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ ήταν με την πλάτη στον τοίχο, όντας πίσω στο σκορ, σε μια από τις σπάνιες φορές που βρέθηκε φέτος να κυνηγάει την ανατροπή, ειδικά στην έδρα του. Οι "ασπρόμαυροι" έδειχναν «θολωμένοι» δημιουργικά, ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα και η κατάσταση έδειχνε για πρώτη φορά να ζορίζει και να... αγχώνει τους γηπεδούχους.

Μέχρι να επέμβει ο Λουτσέσκου και να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο τον άνθρωπο που ήταν βέβαιο πως θα δώσει μια επιθετική πνοή στην ομάδα του, τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, με μια απίθανη γυριστή κεφαλιά, έφερε το ματς στα ίσα για το 1-1. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πέτυχε ένα γκολ με τρόπο που μάλλον κάνει σπάνια, καθώς όπως δήλωσε... η τελευταία φορά που πέτυχα γκολ με το κεφάλι πρέπει να ήταν όταν ήμουν 17-18 χρονών.

Τα υπόλοιπα ήταν μια ακόμη μέρα στη δουλειά για εκείνον. Εκμεταλλευόμενος την κούραση που έβγαλε η Ξάνθη, δημιούργησε πολλά ρήγματα από την πλευρά του ενώ ανέβασε συνολικά με την απόδοσή του όλη την ομάδα. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ με εκφραστή τον Κουλούρη, φάση ωστόσο που ξεκίνησε από τα πόδια του... Μπίσεσβαρ.

Κοιτώντας πίσω τον πάγκο του, ο Λουτσέσκου γνώριζε πως ο Μπίσεσβαρ είναι άσος στο μανίκι του και αυτό ακριβώς εξήγησε και στις δηλώσεις του, χαρακτηρίζοντάς τον 30χρονο ως τον... game changer που μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να σου αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού.

«Θα πρέπει να σας πω κάτι αλλά δεν μου αρέσει. Σκεφτείτε το σκορ να είναι στο 1-0 και ο Μπίσεσβαρ να είναι στο γήπεδο και να μην κάνει ένα καλό παιχνίδι μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ποιος παίκτης θα μπορέσει να μπει και να κρίνει το παιχνίδι εκείνη τη στιγμή; Είναι ένα όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Το δεύτερο είναι ότι όταν ο αντίπαλος είναι κουρασμένος, μπορεί να δημιουργήσει πολλές περισσότερες ευκαιρίες με την τεράστια ποιότητα που έχει. Έχουμε ένα σύνολο με συνοχή κι όταν ο αντίπαλος πέφτει στο δεύτερο μέρος οι χώροι κλείνουν. Ο Μπίσεσβαρ βρίσκει λύσεις σε κλειστούς χώρους. Αυτή είναι η έννοια ενός συνόλου, ο καθένας δείχνει ότι μπορεί και είναι έτοιμος να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή».

Ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που απολαμβάνει στο μέγιστο την αγάπη του κόσμου. Χαρακτηρίζεται ως... ποδοσφαιρική αδυναμία ενώ σίγουρα ανήκει σε αυτούς που ο Λουτσέσκου λατρεύει να βλέπει στο γήπεδο. Με περισσότερο ή λιγότερο χρόνο συμμετοχής, γνωρίζοντας απόλυτα τι θα του δώσει.

Το έκανε με την Ξάνθη, ήταν καταλυτικός στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το Κύπελλο, καθώς μπήκε στο 67' και έβγαλε δύο ασίστ για το τελικό 1-3 ενώ έβαλε και τη σφραγίδα του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη για τα ημιτελικά Κυπέλλου που και πάλι ήρθε από τον πάγκο. Και αυτά είναι μερικά ενδεικτικά ματς της συμβολής του, στα οποία το κοντέρ κατέγραψε αριθμούς δεδομένου πως στα υπόλοιπα, η ποιότητά του αποτυπώθηκε απλά στο χορτάρι.

Το σίγουρο είναι πως όσο ο Μπίσεσβαρ δίνει λύσεις στον προπονητή του, εκείνος θα του κάνει συμπαράσταση, παίρνοντας μαζί του κάμψεις στις προπονήσεις μετά από κάθε χαμένο στοίχημα ενώ ως δίδυμο θα μπαίνουν και για κορόιδο..