«Τσεκάρει τον Ματετά ο Ολυμπιακός»

Τον 20χρονο σέντερ φορ, Ζαν Φιλίπ Ματετά, που ανήκει στη Λιόν και φέτος αγωνίστηκε στη Χάβρη, παρακολουθεί ο Ολυμπιακός σύμφωνα με γαλλικό δημοσίευμα.

Η γαλλική αγορά παραμένει «ανοιχτή» για τον Ολυμπιακό με την σταθερή παρουσία των Φρανσουά Μοντεστό και Κριστιάν Καρεμπέ στο Λιμάνι και όπως είναι λογικά... σταθερά έρχονται από τη Γαλλία και τα δημοσιεύματα που αφορούν σε πιθανούς μεταγραφικούς στόχους των «ερυθρόλευκων».

Τελευταίο χρονικά ρεπορτάζ είναι αυτό της ιστοσελίδας foot-sur7.fr η οποία εμπλέκει τον Ολυμπιακό με την περίπτωση του 20χρονου Γάλλου σέντερ φορ της Λιόν, Ζαν Φιλίπ Ματετά. Τη χρονιά που τελείωσε, ο επιθετικός με καταγωγή από το Κονγκό αγωνίστηκε δανεικός στη Χάβρη και τη Ligue 2, πετυχαίνοντας 17 γκολ σε 35 συμμετοχές.

Σύμφωνα με τους Γάλλους «ο Ολυμπιακός κοιτάζει την περίπτωση του Ματετά», χωρίς να δίνονται ιδιαίτερες λεπτομέρειες πέρα από το ότι ο παίκτης λογικά θα αποχωρήσει από τη Χάβρη η οποία δεν ανέβηκε στην Ligue 1 αλλά και το ότι αντίστοιχα ούτε η Λιόν λογικά θα τον διατηρήσει στο ρόστερ της.

«Ο Ματετά ανήκει στην Λιόν αλλά έχει δοθεί δανεικός στην Χάβρη. Κανείς δεν γνωρίζει αν ο παίκτης θα μείνει στην ομάδα, αλλά το σίγουρο είναι πως δεν επιθυμεί να γυρίσει στην Λιόν.

Ο λόγος είναι πως δεν θα βρει χρόνο συμμετοχής. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι για το μέλλον του Ματετά δεν υπάρχει μόνο η Χάβρη. Υπάρχει και η προοπτική του Ολυμπιακού για τον 20χρονο επιθετικό, ο οποίος είναι διεθνής με την under 19 της Γαλλίας.

Ο Ματετά έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 και κοστολογείται από την ομάδα του με 2,5 εκατ. ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.