Το σχόλιο της ΑΕΚ για τη διετή σύμβαση με το ΟΑΚΑ

Η αντίδραση της Ένωσης στα λεγόμενα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, το... timing των υπογραφών και το ύψος της σύμβασης.

Νωρίτερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στην ΑΕΚ με αφορμή τη χρήση του ΟΑΚΑ και την ανανέωση της σύμβασης των δύο πλευρών. Από την πλευρά της Ένωσης σε αυτή τη φάση δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση απάντησης στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ωστόσο, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι πράγματι η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ υπέγραψε σήμερα το πρωί τη σύμβασή της με το Ολυμπιακό Στάδιο στην τελική της μορφή για δύο ακόμη χρόνια. Όμως, όπως αναφέρουν οι άνθρωποί της, το timing δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε συνάντηση, αλλά μόνο με το γεγονός ότι σήμερα εκπνέει η προθεσμία που έχουν όλες οι ΠΑΕ όσον αφορά στις τελευταίες λεπτομέρειες για τη δήλωση της έδρας τους για τη διαδικασία της αδειοδότητης. Και, φυσικά, η ΑΕΚ δήλωσε το ΟΑΚΑ, το οποίο χρησιμοποιεί επί 14 χρόνια.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με τη διαφορά του οικονομικού τιμήματος που πράγματι υπάρχει στις συμβάσεις ΑΕΚ (για το ποδοσφαιρικό γήπεδο) και Παναθηναϊκού (για το κλειστό), οι άνθρωποι της Ένωσης σχολίαζαν σε ανεπίσημο επίπεδο πως είναι κάτι απόλυτα λογικό, από τη στιγμή που η ομάδα χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις δύο με τέσσερις μάξιμουμ φορές το μήνα, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει το ΟΑΚΑ ως βάση του και το χρησιμοποιεί καθημερινά, δίνοντας εκεί τους αγώνες του, κάνοντας τις προπονήσεις του και χρησιμοποιώντας βοηθητικά γήπεδα για τις ακαδημίες του.

Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ έχει αναλάβει όλα τα έξοδα συντήρησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου, μεταξύ των οποίων του χλοοτάπητα και πολλών άλλων, τα οποία είναι πολύ πιο υψηλά απ' ότι για το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος της ΑΕΚ είναι να μην εξαντλήσει την εν λόγω σύμβαση, αλλά να καταφέρει νωρίτερα -ακόμη και από το καλοκαίρι του 2019, αν είναι εφικτό- να έχει ολοκληρωθεί το νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκειμένου να μετακομίσει σε αυτό.