Tι προβλέπει η νέα σύμβαση της ΑΕΚ με το ΟΑΚΑ

Οι λεπτομέρειες της σύμβασης που υπέγραψε η ΠΑΕ ΑΕΚ με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών. Για πόσους ακριβώς μήνες θα ισχύσει, ποιο ποσό θα πληρώσει η Ενωση, τι προβλέπεται για τους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και τι ακριβώς γίνεται με το χλοοτάπητα.
 
Πολύς λόγος έγινε τη Δευτέρα για τη νέα σύμβαση που υπέγραψε το ΟΑΚΑ με την ΠΑΕ ΑΕΚ για τη χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για τα επόμενα δύο χρόνια.

Επί της ουσίας, η Ενωση πληρώνει σχεδόν τα ίδια χρήματα και αναλαμβάνει, όπως ρητά αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, την αποκλειστική ευθύνη για τη συντήρηση του χλοοτάπητα.

Τέσσερα από τα πλέον χαρακτηριστικά σημεία:

1.Το  εκ του αθλητικού νόμου ποσοστό 15% επί των εισπράξεων παρέμεινε το ίδιο με τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους και δη στο ποσό των 250.000,00 χιλιάδων ευρώ και η μισθώτρια υποχρεούται να καταβάλει στο Ο.Α.Κ.Α. το υπερβάλλον ποσό από τα 250,000,00 ευρώ που θα προκύψει από το 15% των εισιτηρίων που θα πωληθούν.

2. Προστέθηκε το ποσό των  12.000,00 και 15.000,00 πλέον λειτουργικών δαπανών για κάθε αγώνα πέραν των ομίλων  στο  Europa League και στο Champions League αντίστοιχα

3. Η διάρκεια της παραχώρησης έχει ισχύ πλέον για 22 μήνες

4. Η δαπάνη της συντήρησης του χλοοτάπητα παραμένει στην αποκλειστική ευθύνη της ΠΑΕ ΑΕΚ η οποία θα προβεί εκ νέου σε εργασίες συντήρησης.