Δώρο... στον Παναθηναικό από τον πρώην τεχνικό του διευθυντή

Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος βρέθηκε για κάποιους μήνες στον Παναθηναϊκό.

Αρχικά για να είναι στο πλευρό του Μαρίνου Ουζουνίδη, λόγω της φιλίας που τους δένει και στη συνέχεια αναλαμβάνοντας χρέη τεχνικού διευθυντή. Επί της ουσίας, από πέρσι το καλοκαίρι μέχρι και τον Γενάρη «έτρεχε» τα πάντα στην ομάδα.

Ο Διαμαντόπουλος έλαβε μέρος σε όλες τις διαπραγματεύσεις που αφορούσαν τον σύλλογο. Και για τις μεταγραφές που έκανε ο Παναθηναϊκός (Κάτσε, Μυστακίδης) και για τους – πολλούς – παίκτες που αποχώρησαν. Με τις περισσότερες… ώρες να τις «τρώει» στην υπόθεση Μολέντο και στο σήριαλ που έγινε η μεταγραφή του. Αρχικά για τον ΠΑΟΚ και εν συνεχεία για την Ιντερνασιονάλ, όπου και κατέληξε.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, πάντως, φάνηκε η διαπραγματευτική του ικανότητα. Που μπορεί στο – άμεσο – μέλλον να φανεί… ευεργετική για τον Παναθηναϊκό. Ο Διαμαντόπουλος έβαλε όρο στη συμφωνία με την Ιντερνασιονάλ να είναι υποχρεωμένη η βραζιλιάνικη ομάδα να δώσει 2 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό, αν δώσει τον παίκτη σε άλλη ελληνική ομάδα έως το καλοκαίρι του 2019.

Και μάλιστα να ισχύσει αυτό είτε σε πώληση του παίκτη, είτε σε δανεισμό του. Με λίγα λόγια αν η Ιντερνασιονάλ αποφασίσει να δώσει τον Μολέντο στον Ολυμπιακό, ο οποίος τον θέλει, τότε θα πρέπει να αποζημιώσει τον Παναθηναϊκό με δύο εκατομμύρια ευρώ. Κάτι που σημαίνει πως η μεταγραφή δυσκολεύει αφάνταστα.

Διότι αν η Ιντερνασιονάλ είναι αναγκασμένη βάσει ρήτρας να δώσει 2 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δανείσει τον παίκτη, ενώ αν θελήσει να τον πουλήσει, θα ανεβάσει πάρα πολύ την τιμή του προκειμένου να μη βγει… χαμένη.