Καταιγίδα... Αραβίδης!

Στο ΟΑΚΑ έπεσε και χαλάζι αλλά η ΑΕΚ έκανε το χρέος της και με τον Παναιγιάλειο. Χατ-τρικ από τον Αραβίδη, ακόμη μία νίκη (3-0) για την Ένωση.

Ο αντίπαλος που θα δυσκόλευε την ΑΕΚ στη Football League βρέθηκε και ήταν ο... καιρός. Η δυνατή βροχή και το χαλάζι που έπεσε στο ΟΑΚΑ είχε ως συνέπεια να βαρύνει αρκετά ο αγωνιστικό χώρος και να επηρεάσει την Ένωση, που σε κάθε αγώνα προσπαθεί να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα δεν πρόσφερε, αυτή τη φορά, πλούσιο θέαμα αλλά έστω κι έτσι πήρε αυτό που ήθελε, έχοντας τον Αραβίδη σε παρατεταμένη περίοδο φόρμας αφού πέτυχε ακόμη δύο γκολ και έδωσε το τρίποντο (2-0) στους Κιτρινόμαυρους. Καλός ο Σοϊλέδης στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός, επανεμφάνιση Μπαρμπόσα μετά τον τραυματισμό του.

Ο αγώνας άρχισε με... διακοπή κάποιων λεπτών αφού στο ΟΑΚΑ έπεφτε χαλάζι και όταν ξανάρχισε ήταν φανερό ότι η ΑΕΚ θα δυσκολευόταν να κάνει το παιχνίδι της σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο. Οι Κιτρινόμαυροι ήταν εντελώς εκτός ρυθμού και ο Παναιγιάλειος βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει -και μάλιστα για τα καλά- σε δύο περιπτώσεις. Ο Ανέστης, όμως, αντέδρασε σωστά τόσο στο τετ α τετ με τον Σεχολάρι στο 11', με τον Μίλιεβιτς να πλασάρει άουτ στην επαναφορά, όσο και στο δυνατό σουτ του Νάστου σε αντεπίθεση στο 15'.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με την ΑΕΚ να βελτιώνει κάπως την απόδοση της μετά το 25λεπτο. Η Ένωση κράτησε την μπάλα, άρχισε να την κυκλοφορεί και προσπάθησε να παίξει όπως ξέρει, δημιουργώντας την πρώτη καλή φάση στο 32' με το γύρισμα του Πλατέλλα και το πλασέ του Μπαρμπόσα, το οποίο μπλόκαρε ο Αθανασόπουλος. Η ΑΕΚ μετέφερε σταδιακά το ματς στο μισό γήπεδο, με τον Σοϊλέδη -στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός- να ανεβαίνει καλά δυο-τρεις φορές από αριστερά, προσπαθώντας να δώσει την λύση για την Ένωση.

Αυτή, τελικά, την είχαν -για ακόμη μία φορά- οι Μάνταλος και Αραβίδης, με τον πρώτο να εκτελεί φάουλ στο 40' και να βρίσκει τον δεύτερο, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Κάπου εκεί η ΑΕΚ πήρε τα πάνω της και θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος, είτε με την πολύ ωραία ενέργεια και πλασέ του Μάνταλου που απέκρουσε ο Αθανασόπουλος στο 43' είτε με την κεφαλιά του Αραβίδη αμέσως μετά, που έφυγε άουτ, μετά την καλή συνεργασία με τον Μπακάκη είτε, τέλος, με το ωραίο σουτ του Πλατέλλα που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο από το τέλος του πρώτου μέρους και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο, έχοντας συνεχώς την μπάλα στην κατοχή της. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα αλλά δεν έκανε κάποια φάση αφού έψαχνε υπομονετικά την κάθετη πάσα και η άμυνα του Παναιγιάλειου δεν της έδινε αυτή τη δυνατότητα. Μικρό το κακό, βέβαια, για την Ένωση καθώς διατηρούσε συνεχώς τον έλεγχο και από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να βρει τον τρόπο για το δεύτερο γκολ, που θα έβαζε τέλος και στο όποιο ενδιαφέρον της αναμέτρησης.

Αυτό το γκολ, τελικά, ήρθε στο 66' με κεφαλιά του Αραβίδη μετά από ωραία σέντρα του Σοϊλέδη, ο οποίος έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο και έκανε αυτό που έπρεπε, σφραγίζοντας με ασίστ την πολύ καλή πρώτη εμφάνιση του ως βασικός. Η ΑΕΚ είχε στη συνέχεια χώρους και έβγαλε κάποιες πολύ ωραίες αντεπιθέσεις, οι οποίες όμως δεν τελείωσαν σωστά, για να έρθει τελικά το 3-0 στο 85' με το χατ-τρικ του Αραβίδη, ο οποίος σκόραρε με δυνατό σουτ με το αριστερό αυτή τη φορά, μετά το γύρισμα του Γροντή από αριστερά.

Man of the match: Ο Αραβίδης και το γιατί το καταλαβαίνει ο καθένας. Πολύ φορμαρισμένος εδώ και καιρό, βρήκε ξανά δίχτυα και μάλιστα τρεις φορές. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο.

Αδύναμος κρίκος: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναιγιάλειου. Δεν περίμενε κανείς να... μην περνάει τίποτα αλλά μάλλον δεν περίμενε κανείς και ότι θα βάλει δύο γκολ με κεφαλιές ο Αραβίδης. Γενικά έδειξαν ότι έχουν θέμα στην άμυνα τους οι φιλοξενούμενοι, χωρίς μάλιστα η ΑΕΚ να πιάσει την απόδοση άλλων αγώνων.

Στο ύψος του: Ο Σοϊλέδης. Ηταν η πρώτη του εμφάνιση ως βασικός και έδειξε πολύ καλά στοιχεία, προκαλώντας χαμόγελα για τη συνέχεια. Ανέβαινε από την αριστερή πλευρά όποτε έπρεπε, έκανε πάντα σωστές επιλογές και θα είναι σημαντικό για την ΑΕΚ να παραμείνει υγιής γιατί έχει πολύ ωραίο πόδι. Θα είναι πολύ καλό δίδυμο με τον Πεταυράκη.

Η γκάφα: Δεν έγινε κάποια φάση που να μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι. Ειδικά σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, μπορεί να δικαιολογηθεί κάποιο λάθος.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν υπήρξαν φωνές από την μία ή την άλλη πλευρά.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος άρχισε όπως έπρεπε για την ΑΕΚ και σειρά παίρνει το κύπελλο. Η Ένωση δεν έπαιξε και... μπαλάρα στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ αλλά ήλεγξε πλήρως την κατάσταση, διαχειρίστηκε το ματς ακριβώς όπως έπρεπε και περιμένει τον κόσμο της την Πέμπτη στη ρεβάνς με την Κέρκυρα.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (72' Γροντής), Γιόχανσον, Ανάκογλου (78' Ρόβας), Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (83' Μπρέσεβιτς), Αραβίδης.

Παναιγιάλειος: Αθανασόπουλος, Σπίνουλας, Τζημογιάννης, Ιωάννου, Γκοτσούλιας Ρουμπουλάκου, Μίλιεβιτς (70' Ντος Σάντος), Νάστος (65' Καμινιώτης), Σεχολάρι (79' Φουρτάδο), Σκαρτσίλας, Μπούνας.

Πηγή: gazzetta.gr