Υπόθεση στόπερ στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού και το gazzetta.gr αναλύει έναν προν έναν τους στόχους που... κυκλοφορούν στην πιάτσα. Από το 24ωρο του Νέτο και τη λύση Νοβαρέτι μέχρι τις τελευταίες... προτάσεις. 

Ηταν ο νούμερο ένα στόχος του Ολυμπιακού για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η απόφαση του Αβραάμ Παπαδόπουλου να φύγει τελευταία μέρα των μεταγραφών σε συνδυασμό με την γνωστοοποίηση από τον Ερίκ Αμπιντάλ να σταματήσει το ποδόσφαιρο έβαλε την απόκτηση (τουλάχιστον) ενός κεντρικού αμυντικού πρωταρχικό στόχο για Μίτσελ (στην αρχή), Καρεμπέ, Ισά και Λορένθο.

Πλέον απομένουν 120 ώρες (μετρώντας από την Πέμπτη) ο Ολυμπιακός δεν έχει καταλήξει στον εκλεκτό, ο χρόνος πιέζει και οι περιπτώσεις ολοένα και μειώνονται. Το gazzetta.gr καταγράφει το τι γίνεται με την κάθε περίπτωση και πως συνδεόνται αρκετές ομάδες για περιπτώσεις που είτε έχει όντως κοιτάξει ο Ολυμπιακός είτε έχουν προταθεί.

ΝΕΤΟ
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ζενίτ ζήτησε το βράδυ της Τρίτης μία μέρα ακόμα διορία για ν' απαντήσει στους ερυθρόλευκους. Δηλαδή Τετάρτη βράδυ ο Ολυμπιακός θα ξέρει εάν θα πάρει το Νέτο ή θα πρέπει να ψάξει αλλού για στόπερ. Η εκτίμηση που υπήρχε είναι πως δύσκολα θα υπάρξει deal, αλλά τα δεδομένα ίσως αλλάξουν. Γιατί; Επειδή προέκυψε ξανά θέμα Ρολάντο για την Ζενίτ. 

ΡΟΛΑΝΤΟ
Περίπτωση που κοίταγε -επειδή είχε προταθεί- ο Ολυμπιακός από τότε που ήταν στον πάγκο ο Μίτσελ. Ο Πορτογάλος δεν υπολογίζεται στην Πόρτο (ανενεργός το πρώτο εξάμηνο) και το όνομά του έπαιξε μέχρι και για την Γιουβέντους. Το ημερολόγιο δείχνει 28 Ιανουαρίου και ο Ρολάντο δεν έχει πάει πουθενά. Και ο Βίλας Μπόας της Ζενίτ τον ζήτησε ξανά (τον ήθελε από τον Δεκέμβρη). Εάν τον πάρει θα απελευθερώσει τον Νέτο για τον Ολυμπιακό. Αλλά είναι και απόφαση της Πόρτο. Μια Πόρτο που πρέπει να πάρει απόφαση και για τον Ντιέγκο Ρέγιες.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΡΕΓΙΕΣ
Οι Πορτογάλοι τον πρωτοείχαν βάλει στο παιχνίδι για Ολυμπιακό. Μαζί με Αϊντχόφεν. Οτι δηλαδή ο Μεξικανός στόπερ δεν έχει χρόνο συμμετοχής στην Πόρτο και θα δωθεί δανεικός να πάρει παιχνίδια. Το όνομά του είχε πέσει στην λίστα αλλά πλέον εδώ που έφτασε η μεταγραφική περιόδος επανήλθε. Γιατί κι αυτός δεν έχει βρει ομάδα. Αλλά δείχνει να είναι κοντά στην Αντερλεχτ. Μια Αντερλεχτ που αν δεν πάρει τον Ρέγιες θα προσπαθήσει να πάρει τον Νοβαρέτι!

ΝΟΒΑΡΕΤΙ
Θα φύγει από την Λάτσιο μιας και η ιταλική ομάδα ενισχύθηκε με τον Μαουρίτσιο της Σπόρτινγκ. Ενας Μαουρίτσιο που τον ήθελε ο Βίλας Μπόας στη Ζενίτ για ν' αφήσει τον Νέτο. Εν τέλει πήγε στην Λάτσιο για να μπορέσει να φύγει ο Νοβαρέτι. Μία λύση που ο Ολυμπιακός δείχνει να την έχει stand by σε περίπτωση που δεν προχωρήσει κάποια άλλη. Και στο ματς Κυπέλλου με την Μίλαν έπαιξε κανονικά. Πιθανότατα στο τελευταίο του παιχνίδι. Ηταν κι από τους καλύτερους της ομάδας του.

ΣΑΡ
Νέο όνομα. Ο Σαρ της Σπόρτινγκ. Περίπτωση α λα Νέτο. Δηλαδή παίκτης που αν αποκτηθεί δεν θα μπορεί να παίξει Γιουρόπα Λιγκ μια και στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει παίξει αλλά και η ομάδα του συνεχίζει στο Γιουρόπα. Τα δημοσιεύματα τον στέλνουν στην Τσάρλτον ως δανεικό. Δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να κοιτάξει την περίπτωσή του. Αλλά από το Νησί έγραφαν για Αμπροουζ και Λεσκοτ για τους "ερυθρόλευκους".

ΑΜΠΡΟΟΥΖ-ΛΕΣΚΟΤ
Για τον πρώτο έγραφαν πως η Σέλτικ απέρριψε πρόταση του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι δεν το επιβεβαιώναν για τον συγκεκριμένο στόπερ. Ουτε και για τον Λέσκοτ που προ ημερών επίσης οι Αγγλοι τον έβαζαν στο κόλπο για τον Ολυμπιακό.

ΒΙΝΤΙΤΣ-ΜΕΞΕΣ-ΜΠΡΟΥΝΟ ΑΛΒΕΣ
Ναι. Κατά καιρούς έχουν παίξει και αυτά τα ονομάτα. Και κατά μία πηγή ο Ολυμπιακός τις έψαξε και τις τρεις περιπτώσεις! Περιπτώσεις που προφανώς θα έκαναν την διαφορά για την άμυνα. Ωστόσο τα συμβόλαια και των τριών είναι απαγορευτικά. Οχι μόνο για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα αλλά και γι' άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Μιλάμε για συμβόλαια κοντά στα 4 εκατ. ευρώ ετησίως!

Ο +1 ΣΤΟΠΕΡ
Μπορεί ν' απομένουν 5 μέρες για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου αλλά δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να αποκτήσει τελικά δύο στόπερ! Νέτο και Μπανανά; Εχει πιθανότητες. Αλλά ο Μπανανά του Πλατανιά εάν αποκτηθεί θα είναι για επιπλέον λύση. Ως πέμπτος στόπερ. Μια και δεν δείχνει ικανότητες καλύτερες ακόμα και από τον Αυλωνίτη που στην ιεραρχία δείχνει να είναι το νούμερο 4 (πίσω από τον στόπερ που θ' αποκτηθεί, τον Σιόβα και τον Μποτία).

ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΚΟΣΤΑ
Ηδη παίκτης του ΠΑΟΚ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Ο Ολυμπιακός όντως τον ήθελε, ήταν ο εκλεκτός του Μίτσελ οι “ερυθρόλευκοι” τον είχαν έτοιμο αλλά περίμεναν και τις εξελίξεις με τον Ισπανό. Με το που απολύθηκε ο Μίτσελ και την θέση του πήρε ο Περέιρα, τέθηκε το θέμα του Ρικάρντο Κόστα ξανά στο τραπέζι. Απορρίφθηκε από τον νέο τεχνικό και από τότε ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά ο Ολυμπιακός.

Πηγή: gazzetta.gr