«Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό»!

Ο κόσμος έστειλε μήνυμα με σύνθημα από τα... παλιά! Tα λάθη της άμυνας και στα δύο ματς στοίχισαν στον Ολυμπιακό (2-2 με την Ντνίπρο) τον αποκλεισμό από μια ομάδα που δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο! Από το 52' με 10 οι «ερυθρόλευκοι» λόγω αποβολής του Μιλιβόγεβιτς!

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γυρίσει τα σε βάρος του δεδομένα κόντρα στη Ντνίπρο όμως τα λάθη του και η αποβολή του Μιλιβόγιεβιτς δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Το τελικό 2-2 δεν ικανοποίησε μερίδα του κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο με τις αποδοκιμασίες και τα... σφυρίγματα να μην λείπουν ενώ ακούστηκε στο σύνθημα «Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό». Προηγήθηκε με Μήτρογλου ο Ολυμπιακός, το 1-1 ο Φεντέτσκι και ενώ σκόραραν στις καθυστερήσεις ο Τσόρι με πέναλτι και ο Κάλινιτς. Έτσι μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Κίεβο οι πρωταθλητές αποκλείστηκαν από την συνέχεια του Europa League.

Πως άρχισε ο Ολυμπιακός

Ο σχηματισμός του Ολυμπιακού σε σχήμα 4-2-3-1 είχε ως εξής: Ρομπέρτο κάτω από τα γκολπόστ, Ομάρ δεξί μπακ, Μαζουάκου αριστερό και Σιόβας και Σαντάνα τα δύο στόπερ. Οι Μιλιβόγιεβιτς και Κασάμι στον άξονα, δεξί εξτρέμ ο Ντουρμάζ, αριστερό ο Αφελάι, δεκάρι ο Τσόρι και φορ ο Μήτρογλου. Ο Βίτορ Περέιρα επέμεινε στον Ολλανδό εξτρέμ ενώ για το άλλο άκρο διάλεξε τον Ντουρμάζ.

Πως έπαιξαν οι Ουκρανοί

Η διάταξη της Ντίπρο για τον αγώνα: Μποϊκό κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Εγκίντιο και αριστερό ο Φεντέτσκι. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Ντάγκλας και Τσεμπεριάτσκο. Στο κέντρο θα είναι ο Κανκάβα με τον Φέντορτσουκ, επιτελικός ο αρχηγός Ροτάν, δεξί εξτρέμ ο Κονοπλιάνκα, αριστερό ο Ματέους και φορ ο Ζοζούλια. Ίδιο σύστημα και από τον Μίρον Μάρκεβιτς.

Πίεση και γκολ ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και έβγαλαν φάσεις στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Είχαν ευκαιρία στο 8' με την σέντρα του Ντουρμάζ και φάση στο 10' μετά από σέντρα του Τσόρι και πολύ καλή απόκρουση του κίπερ της Ντνίπρο σε πλασέ του Μήτρογλου από πολύ κοντά. Έχοντας σωστή προσέγγιση του αγώνα και την κατάλληλη νοοτροπία ευτύχησαν να σκοράρουν στο 14ο λεπτό μετά από εξαιρετική κάθετη του Μιλιβόγιεβιτς και ξεπέταγμα και εξαιρετικό τελείωμα του Μήτρογλου. Το Καραϊσκάκη πήρε... φωτιά και η ανατροπή άρχιζε να είναι πιο κοντά από ποτέ. Στο 17' ο Τσόρι σούταρε πάνω στον Τσεμπεριάτσκο ενώ η Ντνίπρο έμοιαζε μέχρι εκείνο το σημείο να τα έχει χαμένα... Ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι και έμοιζε ικανός να σκοράρει και 2ο γκολ.

Ιδανική αυτοχειρία και 1-1!

Και όμως ο Ολυμπιακός αν και ανώτερος κατάφερε να βάλει ξανά τη Ντνίπρο στο ματς. Στο 22' μετά από διπλή προσπάθεια του Φεντέτσκι σε μία φάση όπου η άμυνα -και ιδίως η Σαντάνα που είχε διπλή συμμετοχή στην φάση- ήταν απούσα έκανε το 1-1. Σαν να μην έφτανε αυτό οι Ουκρανοί ανέβασαν ρυθμούς, έχοντας βελτιώσει την ψυχολογία τους μετά την ισοφάριση. Στο 33' ο Ρομπέρτο αρνήθηκε το γκολ σε σουτ του Κονοπλιάνκα από κοντά ενώ στο 37' ο Σαντάνα είχε μία καλή στιγμή με την μπάλα να βγαίνει εν τέλει κόρνερ. Στο 39' ο Κονοπλιάνκα έκανε μία επικίνδυνη σέντρα που βρήκε στον Ομάρ με τον Ρομπέρτο να σώζει ξανά. Στο 41' οι Ουκρανοί είχαν νέα φάση με τον Ζοζούλια να βρίσκεται μόνος του στο κέντρο της άμυνας και να επιχειρεί ανεπιτυχώς να σκοράρει με το σώμα του. Στο 42' ένα σουτ του Τσόρι δεν είχε αντίκρισμα ενώ το Α' μέρος έκλεισε με σουτάρα του Κονοπλιάνκα που πέρασε μόλις έξω.

Απείλησε με το... καλημέρα ο Ολυμπιακός

Οι Πειραιώτες μην έχοντας άλλες επιλογές κυνήγησαν με την αρχή του πρώτου μέρους το 2ο τους γκολ. Στο 47' μετά από σέντρα του Μαζουάκου ο Τσόρι δεν βρήκε καλά την μπάλα για την κεφαλιά. Ένα λεπτό μετά το γύρισμα του Ντουρμάζ πήγε απευθείας στα χέρια του αντίπαλου κίπερ. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ψάχνουν για τα καλά το 2ο τέρμα.

Αποβολή Μιλιβόγιεβιτς και δυσκολίες

Στο 52ο λεπτό ο Μιλιβόγιεβιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη με χτύπημα από πίσω στον Ματέους. Έτσι άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του σε ένα κομβικό σημείο ενώ δεν έλλειψαν τα παράπονα από τον Ολυμπιακό για την κάρτα. Λίγο μετά την αποβολή ο ρυθμός άρχισε κάπως να πέφτει. Οι Ουκρανοί δεν είχαν και λόγο να πιεστούν, όμως και πάλι ο αγώνας είχε δυσκολίες. Στο 59' ο Αφελάι έκανε ένα κάκιστο σουτ που πέρασε άουτ. Ο Περέιρα ανακάτεψε την τράπουλα από τον πάγκο ρίχνοντας στο ματς τους Ντοσεβί και Φορτούνη για να αποσύρει τους Ντουρμάζ και Αφελάι.

Στο 73' ο Ρομπέρτο απέκρουσε μία καλή προσπάθεια του Κάλινιτς από κοντά. Στο 76' ο Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι των Ουκρανών. Στο 82' ο Ολυμπιακός πήγε να ξαναμπεί δυναμικά στο ματς μετά από σέντρα του Τσόρι και κεφαλιά προς τα πίσω του Φέντορτσουκ που λίγο έλλειψε να μπει στα δίχτυα της ομάδας του για το αυτογκόλ! Ο χρόνος κυλούσε και οι παίκτες του Περέιρα συνέχιζαν να το... παλεύουν για τα καλά.

Το 2-1 ο Τσόρι και το... σοκ με Κάλινιτς

Στο 90ό λεπτό ο Τσόρι κέρδισε ορθώς πέναλτι από τον Φεντέτσκι και ένα λεπτό μετά έκανε το 2-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Και πάλι όμως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα. Ο Κάλινιτς βγήκε στην αντεπίθεση, ο άξονας και η άμυνα του Ολυμπιακού "ξεχάστηκαν" και ο Κροάτης άσος περνώντας τον Ρομπέρτο έκανε από κοντά το τελικό 2-2. Το ματς έληξε με μερίδα του κόσμου να αποδοκιμάζει και να φωνάζει συνθήματα.

MAN OF THE MATCH: Ο Κάλινιτς. Ο Κροάτης killer στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν πολύ θετικός. Είχε καλή δημιουργική και επιθετική παρουσία και έβαλε και το τελευταίο γκολ του ματς για το 2-2. 

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν ιδίως ο Μήτρογλου (κυρίως για το γκολ του) αλλά και ο Τσόρι, που έχει κάνει το 2-1 με πέναλτι. Οι παίκτες του άξονα πήγαν αρχικά ιδιαίτερα καλά (σ.σ. Κασάμι και Μιλιβόγιεβιτς), όμως ο Ελβετός δεν είχε την ανάλογη εικόνα στο Β' μέρος ενώ ο Σέρβος αποβλήθηκε. Προσπάθησε αρκετά ο Ντουρμάζ έχοντας πάλι πρόβλημα στην τελική του προσπάθεια. Για τους Ουκρανούς άκρως θετικό πρόσημο είχαν και οι Κονοπλιάνκα, Φεντέτσκι και Ροτάν. Αρκετά προσπάθησαν και οι δύο κίπερ. Και ο Ρομπέρτο και ο Μποϊκό είχαν σημαντικές επεμβάσεις στο ενεργητικό τους.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού για ακόμα έναν αγώνα τον... πρόδωσε για τα καλά. Καλή λειτουργία από το κέντρο της άμυνας, πολύ μεγάλη η ευθύνη του Σαντάνα στο γκολ του Φεντέτσκι και εκτός ρυθμού και ματς οι Ομάρ και Μαζουάκου. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει και ο Μιλιβόγιεβιτς για την αποβολή του και ο Αφελάι, που για ακόμα έναν αγώνα που ξεκίνησε βασικός ήταν ο χειρότερος της ομάδας του ή τουλάχιστον από τους χειρότερους. Απογοητευτικός ο Ζοζούλια και λίγα πράγματα από τον Ματέους. Σε άλλο γήπεδο ο Φέντορτσουκ με πολλά λάθη και ενώ θα έπρεπε να είχε αποβληθεί.

Η ΓΚΑΦΑ: Έχει γίνει σαφέστατα στην φάση του 1-1. Ο Σαντάνα καταφέρνει να κάνει λάθος δύο φορές, χάνοντας τον Φεντέτσκι, ο οποίος αν και πιο κοντός του παίρνει την κεφαλιά και την δεύτερη φορά για να σκοράρει! Μεγάλη γκάφα έχει γίνει και στο γκολ του Κάλινιτς και από τον άξονα και από την άμυνα του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Μακέλιε δεν έχει αποφύγει τα λάθη στο παιχνίδι. Έχουν να κάνουν τα περισσότερα με φάουλ και κάρτες. Σωστή η κόκκινη πάνω στον Μιλιβόγιεβιτς για το μαρκάρισμά του, όμως ο Ολλανδός χαρίστηκε δύο φορές στους Ουκρανούς. Κακώς δεν δίνει δεύτερη κίτρινη στον Κανκάβα για χέρι και λανθασμένα δεν αποβάλλει και τον Φέντορτσουκ μετά από χτύπημα πάνω στον Φορτούνη, που σήκωνε και γι' αυτόν δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Φέντορτσουκ θα μπορούσε να είχε δεχθεί κίτρινη και σε άλλο φάουλ του. Σωστή η υπόδειξη του πέναλτι πάνω στον Τσόρι από τον Φεντέτσκι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός έκανε την προσπάθειά του στο Καραϊσκάκη απέναντι στη Ντνίπρο. Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι πάλεψε. Πάλεψε και αρκετά. Ξεκίνησε εξαιρετικά, στο πρώτο 20λεπτο πήγε πολύ καλά και ενώ έβαλε και γρήγορο γκολ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ανάλογη. Με σοβαρά αμυντικά λάθη και... γκέλα στην φάση του γκολ των Ουκρανών δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο ματς. Η αποβολή του Μιλιβόγιεβιτς στο 52' άλλαξε τα δεδομένα για τους παίκτες του Περέιρα που σαφώς και επηρεάστηκαν. Παρότι προηγοήθηκαν δύο φορές στην αναμέτρηση έβαλαν ξανά τη Ντνίπρο στο ματς. Κυρίως από δικές τους αβλεψίες και... ατοπήματα στο γήπεδο. Το τελικό 2-2 είναι δεδομένα ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το 2-0 του πρώτου ματς όμως οι ερυθρόλευκοι ήθελαν πολλά περισσότερα και σε όλα τα επίπεδα για να συνεχίσουν στην Ευρώπη. Δεν τα είχαν και έτσι δεν συνεχίζουν στο Europa League. Και είναι κρίμα διότι δεδομένα η Ντνίπρο δεν ήταν το... μεγαθήριο...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Αφελάι (65' Φορτούνης), Ντουρμάζ (65' Ντοσεβί), Ντομίνγκες και Μήτρογλου.

ΝΤΝΙΠΡΟ: Μπόικο, Ντάγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Εγκίντιο, Φεντέτσκι, Κανκάβα, Φέντορτσουκ (84' Μπέζους), Κονοπλιάνκα, Ροτάν, Ματέους (76' Γκάμα) και Ζοζούλια (62' Κάλινιτς).