"Μόνο αυτός αξίζει να παίζει 100% στον Ολυμπιακό!"

Φοβερός Αλέφαντος στο SportDog! Ποιος είναι ο παικταράς και ποιος ο ...ανημποράκος του Ολυμπιακού; Η γκαφίτιδα του Ρομπέρτο, η ζώνη νεροζούμι και το χώσιμο σε Μιλιβόγιεβιτς!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει μία τραγική αμυντική κατάσταση. Τραγική. Αλλά και γενικώς δεν παίζει ποδόσφαιρο με πλάνο. Η ουκρανική ομάδα ήταν βατός αντίπαλος αλλά έχει καλό προπονητή που στήνεται ωραία. Ήρθε εδώ και έξυπνα σε περίμενε. Με παίκτες γρήγορους και πιο γυμνασμένους από τον Ολυμπιακό. Κι ας έχουνε διακοπή!

Το έχω ξαναπεί ότι ο Ολυμπιακός για να βγάλει αντεπίθεση πάει από τα …Χριστούγεννα στο Πάσχα! Το έχει ξεχάσει αυτό το ποδόσφαιρο και πάει να βγει από την άμυνα όλο με πάσες. Δύο φορές πήγε να βγάλει αιφνιδιασμό αλλά τον σταματήσανε. Αντίθετα εκείνοι μας έβγαλαν αιφνιδιασμό φαρμάκι, θα τα πω παρακάτω, έγινε έγκλημα.

Δικαίως πέρασε η Ντνίπρο. Πρώτοι στην μπάλα πήγαιναν και στα δύο ματς. Ο Ρομπέρτο έχει κολλήσει από τους στόπερ μας γκαφίτιδα, ας έπιασε μερικά, στο πρώτο γκολ έχει ευθύνη. Δεν γίνεται να σου φεύγει κύριε η μπάλα από την αγκαλιά σου. Και στην Ουκρανία είχες ευθύνη.

Καλά, για τους στόπερ δεν το συζητάμε, έχουν πελαγοδρομήσει, κακές συνεννοήσεις, κακές τοποθετήσεις μεταξύ τους. Ο Σαντάνα είναι καινούργιος, έχει κάποια άλλοθι, ο Σιόβας όμως είναι και αργός, είναι και με λάθος τοποθετήσεις, γενικώς το δίδυμο αυτό είναι αργό στα πρώτα μέτρα.

Φέτος έχουμε δει τα χειρότερα σέντερ μπακ των τελευταίων χρόνων στον Ολυμπιακό! Και το ένα δίδυμο που είχαμε Μποτία-Αμπιντάλ και το άλλο δίδυμο που έχουμε τώρα. Και ο Αυλωνίτης ενδιάμεσα.

Αλλά δεν είναι μόνο τα σέντερ μπακ, και τα ακραία μπακ αμυντικά έχουν προβλήματα. Πρώτον τρώνε τις ντρίμπλες, δεύτερον δεν λερώνουν τη φανέλα.

Εκατό φορές έχω πει να δοκιμάσει τον Σαλίνο πίσω και τον Ομάρ μπροστά. Αντί για τον Αφελάι που τον έβαλε πάλι και παίζαμε ξανά με 10 παίκτες! Πριν την αποβολή του Μιλιβόγιεβιτς παίζαμε με 10 παίκτες λόγω του Αφελάι. Δεν επιτρέπεται να μένει έξω ο Ντοσεβί και να παίζει ο Αφελάι.

Πάμε στα χαφ τώρα. Μεγάλη η απουσία του Μανιάτη, είναι καλύτερος και από τον Κασάμι και από τον Μιλιβόγιεβιτς. Αργό δίδυμο αυτοί οι δύο, με λάθη στις μεταβιβάσεις, και γενικώς ένα θα σας πω: Μόνο ο Τσόρι άξιζε να παίζει 100% στον Ολυμπιακό! Αυτός είναι ο παικταράς, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, τεχνική, πάσες μεγάλες, διαγώνιες, ασίστ, κάθετες, και Ολυμπιακή ψυχή! Έτρεχε και σαν έφηβος ο Τσόρι. Μεγάλη αντοχή. Οι άλλοι δεν λερώνονται. Και δεν τον έβαλε αυτόν τον παίκτη βασικό στη Λεωφόρο. Θα μας τρελάνει ο Περέιρα.

Μπήκε μέσα ο Φορτούνης αλλαγή και ενώ ήταν ξεκούραστος, έμοιαζε ανημποράκος δίπλα στον Τσόρι. Να παραδειγματιστεί από τον Τσόρι που σε αυτήν την ηλικία τρέχει πιο πολύ από εκείνον. Να φτιάξει την αντοχή του ο Φορτούνης. Έχω ξαναπεί ότι δεν έχει πνευμόνια. Στη Γερμανία μάλλον γι΄ αυτό το λόγο τον είχανε έξω. Ενώ ξέρει μπάλα.

Ρε Μιλιβόγιεβιτς, τι κόκκινη κάρτα είναι αυτή που τρως, τι τάκλιν ήταν αυτό, σε αλάνα παίζεις; Άσε τον, αφού σου έφυγε, 2 με 2 ήταν πίσω οι δικοί μας με τους δικούς τους.

Δεν επιτρέπεται όμως να τρως τέτοιο γκολ στις καθυστερήσεις. Κράτα τη νίκη, κράτα τη νίκη για τους βαθμούς, για τον κόσμο του Ολυμπιακού που ήταν συγκλονιστικός, για το γόητρο. Δεν επιτρέπεται να βγαίνει μόνος του ο αντίπαλος με τον τερματοφύλακα, μόνος του ρε, μόνος του! Τόσο ανοικτός ήσουν πίσω. Στις καθυστερήσεις είσαι, φύλα τα νώτα σου. Αφού να περάσεις δεν μπορούσες πια.

Και κάνει δηλώσεις ο προπονητής για ελληνική νοοτροπία. Ποια ελληνική νοοτροπία, 2 Έλληνες είχες μόνο στην 11άδα! Έχει χάσει τον μπούσουλα.

Μία ζώνη ο Ολυμπιακός στις στημένες φάσεις, ζώνη νεροζούμι. Και από εκεί φαίνεται ο προπονητής, από την άμυνα στις στημένες φάσεις. Άμυνα δραματική.  

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου

ΠΗΓΗ: sportdog.gr