«Αδικημένος» με... αιτίες ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δήλωσε «αδικημένος» από την βαριά τιμωρία λόγω της σύγκρισης με τον Ολυμπιακό και των κινήσεων που έκανε για την διασφάλιση της διεξαγωγής του ντέρμπι.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός λίγο μετά την γνωστοποίηση της ποινής που της επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της SuperLeague ήταν λυτή: «Η σημερινή απόφαση μας θλίβει και είναι άδικη», ανέφερε χαρακτηριστικά, πριν το λατινικό «Per aspera ad astra» (σ.σ Ο δρόμος για τα άστρα είναι μακρύς).

Οι «πράσινοι» ήταν προετοιμασμένοι και για την τιμωρία της έδρας (σ.σ 2 αγωνιστικές) και για το βαρύ πρόστιμο (σ.σ 100.000 ευρώ), όμως δεν περίμεναν την αφαίρεση βαθμών. Ο λόγος; Επειδή ανάλογα περιστατικά, λίγο μικρότερου μεγέθους, είχαν γίνει και στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όμως οι Πειραιώτες είχαν τιμωρηθεί με μόλις 7.000 ευρώ...

Και τότε υπήρχε τραυματισμός παίκτη από ρίψη φωτοβολίδων, του Παναγιώτη Γλύκου, ενώ και τότε είχαμε είσοδο οπαδών και επίθεση σε παίκτες, με πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο την κλοτσιά του Φακούντο Περέιρα σε έναν από αυτούς... Η τιμωρία του Ολυμπιακού όμως, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν από τον Παναθηναϊκό, ήταν... χάδι μπροστά σε αυτή του «τριφυλλιού», τηρουμένων των αναλογιών...

Παράλληλα οι «πράσινοι» θεωρούν οτι δεν αναγνωρίστηκε η προσπάθεια που κατέβαλαν για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής όταν, όταν ενημερώθηκαν για την απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να καθίσει στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Κάτι που επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη, όταν είδαν την δημοσιότητα οι δύο επιστολές τους προς τις αρχές, όπου παρουσιάζονταν διατεθειμένοι είτε να μην γίνει το ματς, είτε να γίνει χωρίς θεατές!

Πάνω σε αυτούς τους δύο άξονες στηρίζεται λοιπόν το αίσθημα της αδικίας που νιώθουν στον Παναθηναϊκό, καθώς θεωρούν πως, πρώτον, η αθλητική δικαιοσύνη δεν βλέπει όλες τις ομάδες με το ίδιο... μάτι και δεύτερον οτι δεν αναγνωρίστηκαν οι τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του την Κυριακή.

Πηγή: gazzetta.gr