«Κεραυνοί» και πρόστιμο 500.000

Άστραψε και βρόντηξε ο Βαγγέλης Μαρινάκη στου Ρέντη. Πρόστιμο 500.000 ευρώ στους παίκτες, μια προειδοποίηση «όποιος θέλει, να φύγει» και καυτές ατάκες για τις δηλώσεις τους και τη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Προεδρική επίσκεψη στου Ρέντη τη Δευτέρα, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να... αστράφτει για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας τον τελευταίο μήνα. Ιστορικό πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ στους παίκτες και καυτές ατάκες για τη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, για τις δηλώσεις τους στον Τύπο και τα όσα γράφουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως επίσης και τη νοοτροπία που πολλοί παρουσιάζουν αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό ως σκαλοπάτι στην καριέρα τους.

Οι «καυτές» ατάκες:

● «Μπορείτε να φανταστείτε πως αισθάνομαι κι εγώ μετά τα τελευταία αποτελέσματα και σαν οπαδός της ομάδας, αλλά και σαν άνθρωπος που διατηρώ ψηλά το μπάτζετ της ομάδας σε δύσκολες εποχές για την Ελλάδα, όταν σας βλέπω να μην μπορείτε να κερδίσετε ομάδες που έχουν το 1/5 και το 1/6 του προϋπολογισμού του Ολυμπιακού». 
● «Γι’ αυτά τα δύο παιχνίδια λοιπόν επιβάλλεται συνολικό πρόστιμο της τάξης των 500.000 ευρώ». (σ.σ. για AEK, Ντνίπρο) 
● «Όποιος έχει πρόβλημα ή δεν του αρέσει εδώ, να έχει τα κότσια και να σηκωθεί να φύγει και αυτό ισχύει για όλους. Ο Ολυμπιακός δεν θα επιτρέψω να γίνει για κανέναν ένα προσωρινό σκαλοπάτι». 
● «Όσο καιρό παίζετε για τον Ολυμπιακό θα τα δίνετε όλα και θα θυσιάζεστε γι’ αυτή την φανέλα. Και λάθη να γίνονται θα καλύπτετε ο ένας τον άλλον. Θα είστε μία γροθιά». 
● «Θα πάρετε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Τίποτα άλλο δεν περνάει από το μυαλό μου. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας και πράξτε ανάλογα. Μπορείτε! Θεωρώ ότι είστε οι καλύτεροι, είστε οι καλύτεροι, αποδείξτε το στο γήπεδο. Τέρμα τα λόγια, τώρα μόνο πράξεις. Όσο λιγότερα λέτε, τόσο καλύτερο είναι. Δηλώσεις να κάνετε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όχι στα μικρόφωνα, στα σάιτ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». 

Αναλυτικά, όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους παίκτες:

«Από την πρώτη στιγμή που έγινα πρόεδρος στην ομάδα, έχω βρεθεί κοντά σε όλους τους παίκτες, προπονητές, συνεργάτες, μέχρι τέλους και έχω εισπράξει και το κόστος του να βγαίνω πάντα μπροστά για να μην χτυπούν εκείνους. Ειδικά εφέτος που η πορεία της ομάδας από κάποια στιγμή και μετά δεν ήταν αυτή που έπρεπε, έχω περάσει χρόνο μαζί σας, αφού ήμουν στις αποστολές της ομάδας και έχω βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. 

Ήμουν δίπλα σας όπως είδατε και στις δύσκολες έδρες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στην Τούμπα και όχι μόνο ήμουν εκεί, αλλά και είμαι πάντα εκεί για να σας υποστηρίξω ακόμα και μπροστά στους δικούς μας φιλάθλους που τους έχετε πολλές φορές πικράνει. Μπορείτε να φανταστείτε πως αισθάνομαι κι εγώ μετά τα τελευταία αποτελέσματα και σαν οπαδός της ομάδας, αλλά και σαν άνθρωπος που διατηρώ ψηλά το μπάτζετ της ομάδας σε δύσκολες εποχές για την Ελλάδα, όταν σας βλέπω να μην μπορείτε να κερδίσετε ομάδες που έχουν το 1/5 και το 1/6 του προϋπολογισμού του Ολυμπιακού. 

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει στις 10 Μαρτίου 90 χρόνια από την ίδρυσή του και όπως καταλαβαίνετε είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο και για την οικογένεια του Ολυμπιακού. Αυτή η επέτειος θέλω να συνδυαστεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Με το νταμπλ. Θα σταθώ σε κάποια παιχνίδια που εκνεύρισαν και στενοχώρησαν και τον κόσμο μας αλλά και εμένα. Μιλάω για το παιχνίδι με τη Ντνίπρο στην Ουκρανία, στο Κίεβο και για το παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Με την ΑΕΚ ο κόσμος γέμισε το γήπεδο και εσείς μας πικράνατε. Και στο παιχνίδι στο Κίεβο ουσιαστικά με την απόδοση σας ανακόψατε την ευρωπαϊκή μας πορεία που είναι πολύ σημαντική για τον Σύλλογο. Γι’ αυτά τα δύο παιχνίδια λοιπόν επιβάλλεται συνολικό πρόστιμο της τάξης των 500.000 ευρώ. 

Θα σας πω τώρα και κάτι πολύ σημαντικό και αδιαπραγμάτευτο. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος και για τον καθένα από εσάς είναι τιμή να παίζει γι’ αυτή την ομάδα και γι’ αυτό τον σύλλογο... Θα έχετε αλληλοσεβασμό και θα τιμάτε τον Ολυμπιακό. Όποιος έχει πρόβλημα ή δεν του αρέσει εδώ, να έχει τα κότσια και να σηκωθεί να φύγει και αυτό ισχύει για όλους. Ο Ολυμπιακός δεν θα επιτρέψω να γίνει για κανέναν ένα προσωρινό σκαλοπάτι.

Καταλαβαίνουμε τις φιλοδοξίες σας και ότι θέλετε να εξελιχθείτε εδώ και στο Τσάμπιονς Λιγκ διαφημίζεστε. Όσο καιρό παίζετε για τον Ολυμπιακό θα τα δίνετε όλα και θα θυσιάζεστε γι’ αυτή την φανέλα. Και λάθη να γίνονται θα καλύπτετε ο ένας τον άλλον. Θα είστε μία γροθιά. Εγώ έχω μάθει στην ζωή μου την οικογένειά μου να την προφυλάσσω είτε κάνει λάθος είτε δεν κάνει. Και στο τέλος της χρονιάς ξέρω τι πρέπει να κάνω για να διορθώσω και τα λάθη που έγιναν. Τώρα όμως, το μόνο που θέλω από εσάς είναι να προστατεύετε ο ένας τον άλλον. 

Θα πάρετε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Τίποτα άλλο δεν περνάει από το μυαλό μου. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας και πράξτε ανάλογα. Μπορείτε! Στις 9 αγωνιστικές που μένουν για το πρωτάθλημα και στους αγώνες που μένουν μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου να δώσετε τα πάντα. Κάτι άλλο δεν υπάρχει. Θεωρώ ότι είστε οι καλύτεροι, είστε οι καλύτεροι, αποδείξτε το στο γήπεδο. Τέρμα τα λόγια, τώρα μόνο πράξεις. Έχουμε χρέος να γιορτάσουμε όπως πρέπει τα 90 χρόνια του συλλόγου. Όσο λιγότερα λέτε τόσο καλύτερο είναι. Δηλώσεις να κάνετε μέσα στον αγωνιστικό χώρο όχι στα μικρόφωνα, στα σάιτ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δείξτε σεβασμό στα εκατομμύρια Έλληνες που λατρεύουν αυτή την ομάδα και την φανέλα που φοράτε. Και το ξαναλέω. Πάρτε το Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Μόνο αυτό να έχετε στο μυαλό σας!».