«Έχουμε υπομονή γαϊδάρου!»

Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος δεν πτοείται από τα όσα συμβαίνουν στον ΟΦΗ και εκφράζει την πεποίθησή του πως αν επιστραφούν οι βαθμοί στην ομάδα της Κρήτης, η χρονιά θα σωθεί.

Ο 26χρονος μέσος μίλησε στην SportDay:

Για την υπομονή που χρειάζεται: «Έλα μια φορά στα αποδυτήρια πριν από την έναρξη του μας για να αισθανθείς αυτό που σου λέω. Αντέχουμε. Έχουμε υπομονή γαϊδάρου! Ας όψεται η διάθεση του κόουτς, το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας και η περηφάνια του κόσμου που μας βλέπει στο δρόμο και μας βγάζει την πιο θετική ενέργεια από ποτέ. Οι άνθρωποι αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας».

Για το αν σκέφτηκε να αποχωρήσει: «Ειλικρινά όχι! Ειλικρινά αισθάνομαι δικαιωμένος που έχω μείνει ακόμη στην ομάδα. Υπήρχε μέχρι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών επίσημη πρόταση από ομάδα της Superleague, αλλά προτίμησα τη δυναμική του ΟΦΗ. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και είμαι ακόμη εδώ διότι πιστεύω πως αν μας επιστρέψουν τους βαθμούς η ομάδα θα σώσει τη χρονιά».

Για το ρόλο του στα αποδυτήρια ως μεγαλύτερος προς τους μικρότερους: «Τους λέω ότι το μεγαλύτερο κίνητρό τους στην παρούσα φάση δεν είναι τόσο οι χρηματικές απολαβές όσο ότι από τις τωρινές τους εμφανίσεις να προσπαθήσουν να χτίσουν το μέλλον τους. Και φυσικά ότι θα δώσουμε μια μάχη μέχρι τέλους και αν είναι να πέσουμε, θα το κάνουμε με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι».

Για το αν όσα υποστηρίζει είναι λίγο ρομαντικά: «Μπορεί, αλλά στη ζωή μου έχω μάθει να ζω με τη ρήση ''κάθε εμπόδιο για καλό''. Δύο φορές το γόνατό μου έγινε σμπαράλια κι όμως είμαι ακόμη εδώ. Πιο ''ζεσταμένος'' από ποτέ για να παίξω μπάλα. Να το χαρώ. Και φυσικά η λέξη ''προσφυγή'' δεν βγήκε από το στόμα μας. Δεν μας έδωσε το δικαίωμα».

Για τις ευκαιρίες που έχουν δοθεί στους μικρούς: «Μπολάκης, Δαμιανάκης και Φάζος κατά κύριο λόγο έχουν αρπάξει την ευκαιρία για να εμφανιστούν στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Το βάρος της φανέλας του ΟΦΗ δεν τους ''έπνιξε''. Απεναντίας, τα παιδιά έχουν δώσει το 101% των δυνατοτήτων τους και παίζουν τόσο για την ομάδα όσο και για το μέλλον τους».

 gazzetta.gr