Συλλήψεις: 6 μήνες στην Αγγλία, 7 χρόνια στην Ελλάδα!

Τα νούμερα δείχνουν την πραγματική διάσταση των πραγμάτων, αφού οι 602 συλλήψεις την τελευταία 7ετία στη Superleague, είναι ο αριθμός στην Premier League μόλις σε ένα εξάμηνο.

Η εφημερίδα «Goal» παρουσιάζει στοιχεία για τις συλλήψεις στα γήπεδα του αγγλικού και του ελληνικού πρωταθλήματος και είναι πραγματικά η μέρα με τη νύχτα. Το εμπορικότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη προστατεύεται στο έπακρο από τους Άγγλους, που λειτουργούν σε συνεργασία με τις Αρχές στα θέματα βίας.

Μόνο τη σεζόν 2013/14, οι συλλήψεις οπαδών ανήμερα της αγωνιστικής δράσης, είναι συνολικά 1007, ενώ στην Ελλάδα, από τη σεζόν 2007/08 μέχρι και πέρυσι συνελήφθησαν μόλις 602 οπαδοί από τις Αρχές!

Την... πρωτιά σε συλλήψεις σε αυτήν την επταετία έχουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού (183), με τους οπαδούς της ΑΕΚ να ακολουθούν (151) και αυτούς του Ολυμπιακού στην τρίτη θέση (106). Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη ομάδα στην Αγγλία μόνο την περασμένη αγωνιστική περίοδο είναι η Νιουκάστλ με 175 συλλήψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας.

Συνολικά σε όλα τα πρωταθλήματα της Αγγλίας πραγματοποιήθηκαν πέρυσι 2456 συλλήψεις (!), με 589 εξ αυτών να έχουν ποινή απαγόρευσης εισόδου, μέσω του περίφημου banning order.

Πηγή: gazzetta.gr