Γκαλίνοβιτς: «Χειρότερα και από Χάιντουκ-Ντιναμό»

Τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αντίστοιχα περιστατικά στην Κροατία, σύγκρινε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς.

Το στίγμα του για τα κρούσματα βίας που έκαναν την εμφάνισή τους στο ντέρμπι, έδωσε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς στο «slobodnadalmacija.hr»...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε...

Για την διακοπή του Πρωταθλήματος: «Ήταν απλά μία προειδοποίηση. Η απόφαση αφορά μόνο αυτή την αγωνιστική, γιατί δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να γίνουν πράγματα σε μία εβδομάδα. Πιστεύω ότι θα διεξαχθούν κανονικά οι υπόλοιπες αγωνιστικές και τα play off, όμως, από τη νέα σεζόν θα συμβούν μεγάλες αλλαγές. Θα αλλάξουν πολλά. Προς το παρόν, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης βαθμών».

Για το τί μπορεί να γίνει στο μέλλον: «Θεωρώ ότι η οριστική διακοπή δεν αποτελεί προτεραιότητα. Η νέα κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ήθελαν να αλλάξουν κάτι, να επαναφέρουν την τάξη σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, και τους έδωσαν την αφορμή τα τελευταία περιστατικά».

Για το αν προκλήθηκαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού: «Υπήρξαν και προκλήσεις αυτή τη φορά, στον αντίποδα. Στο συγκεκριμένο γήπεδο δεν υπάρχει ταρτάν μέχρι στις εξέδρες και ο πρόεδρος και ο προπονητής του Ολυμπιακού επέλεξαν να κάνουν τη βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο. Σκεφτείτε να μην υπήρχε το ταρτάν στο Πολούντ και να έκαναν τη βόλτα τους ο Ζντράκο Μάμιτς και ο Ζόραν Μάμιτς λίγο πριν τη σέντρα του μεγάλου ντέρμπι. Οι οπαδοί δεν ήθελαν και πολύ. Τουλάχιστον, όλα κύλησαν ομαλά χωρίς να τραυματιστεί κάποιος πιο σοβαρά. Δύο ημέρες ημέρα, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκαν μπράβοι του προέδρου του Ολυμπιακού».

Για την σύγκριση Ελλάδας-Κροατίας: «Δεν έχω παίξει ποτέ στη Χάιντουκ ή στη Ντιναμό, και αυτά τα ντέρμπι παραμένουν ξεχωριστά για εμάς, τους Κροάτες. Αλλά στην Ελλάδα η έχθρα είναι τρεις φορές μεγαλύτερη. Πριν από έξι χρόνια, έπαιζα στον Παναθηναϊκό. Απλώς τους παρατηρούσα να κάνουν όσα έκαναν και στο τέλος ευχόμουν που βγήκα υγιής από τον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι όταν σου πετάνε φωτοβολίδες και πέτρες, με στόχο το κεφάλι σου. Μου πετούσαν μέχρι και καρότα, ένα ή δυο κιλά. Κάθε φορά που συνέβαιναν επεισόδια στο ένα παιχνίδι, οι αντίπαλοι οπαδοί περίμεναν το επόμενο για να ανταποδώσουν».